Työkaveri tuo töihin usein leipomuksia ja taas pyysin reseptin
En koskaan saa niistä samanmakuisia tai muutenkaan samanlaisia. Noh, viimeksi ihmettelin ääneen, miten oli saanut tortustaan niin muhevan, niin selvisi, että tuunaa reseptiä aika paljonkin. Tekee pohjan tuplana ja muitakin ainesosia jotain lisää tai vähentää tai vaihtaa jopa toiseen. Ja sitten reseptiä pyytäessä antaa sen alkupetäisen..
Mitäs mieltä?
Kommentit (6)
Kyllä mäkin teen jonkun reseptin mukaan, mutta lähes joka kerta sovellan sitä jonkin verran.
Työkaveri esim kysyi mitä tule minun thai kanakeittoon niin luettelin aineksen, en määriä. En mittaa mitään tarkkaan kokatessa, enkä leipoessa
Itse armottoman huono leipuri, sitä parempi kokki olen kuitenkin. Suututtaa kun en vaan onnistu leipomaan hyviä tuotteita vaikka niin mieli tekee.
Niin että olisko sen pitänyt tehdä kirjallinen selvitys siitä, mitä kaikkea on muutettu ja minkä verran on muutettu? Vaikka hän on ne todennäköisesti tehnyt mittaamatta ja vasemmalla kädellä. Jotkut osaa leipoo, niiden ei tarvitse noudattaa reseptejä pilkulleen.
Reseptin antaessaan hän olisi voinut mainita, että "käytin tätä reseptiä soveltaen", ei muuta. Tai jos hän ei edes muistanut, että oli soveltanut?
Vierailija kirjoitti:
Niin että olisko sen pitänyt tehdä kirjallinen selvitys siitä, mitä kaikkea on muutettu ja minkä verran on muutettu? Vaikka hän on ne todennäköisesti tehnyt mittaamatta ja vasemmalla kädellä. Jotkut osaa leipoo, niiden ei tarvitse noudattaa reseptejä pilkulleen.
Reseptin antaessaan hän olisi voinut mainita, että "käytin tätä reseptiä soveltaen", ei muuta. Tai jos hän ei edes muistanut, että oli soveltanut?
Eihän se ole sama resepti enää jos sitä on vahvasti muunnettu. Leivonnassa yksityiskohdat vaikuttaa hyvin paljon.
Annoin kysyjälle piirakan pohjan reseptin. Ihan sellaisenaan kun se on. No se ei uskonut et se jää löysäksi ja lisäsi siihen kuulemma jauhoja reilusti ja ihmetteli miksei ollu pehmeä pohja.