Epäonnistuin valkosipuliperunoiden valmistuksessa
Oli ihan resepti ja kaikki, mutta lopputulos huono. Olikohan tämäkin jonkun "huippukokin" kehittämä tuotos ?
Kommentit (54)
Oli varmaan. Ongelma oli siinä että sinä et ole "huippukokki".
Siivuta perunat, laita vuokaan, puristimella vs kynsiä useita sekaan, suolaa, pippuria, kuohukermaa ja uuniin kunnes ruskistuu pinnasta.
Mikä meni vikaan? Monesti lehtireseptien yms mukaan tulee raakaa ruokaa, koska ne on testattu kiertoilmauunilla eikä sitä muisteta mainita ohjeessa. Samoin perunaresepteissä ei muisteta aina ilmoittaa, onko jauhoinen vai kiinteä peruna yms. Jos jäi liian raaaksi, vuoka vain uudelle kierrokselle uuniin ja anna paistua ainakin puoli tuntia.
Kuinka joku epäonnistuu valkosipuliperunoissa?
Muistakaa aina riittävän pitkä paistoaika, ainakin yli tunti. Eikä liian kova lämpö, ettei pinta kärtsää.
Vierailija kirjoitti:
Siivuta perunat, laita vuokaan, puristimella vs kynsiä useita sekaan, suolaa, pippuria, kuohukermaa ja uuniin kunnes ruskistuu pinnasta.
Tämä. Näin siis tein ja mauttomia olivat, laitoin reseptin silppuriin. Uunissa paahdetut ovat paljon parempia ilman mitään kermoja.
Epäilen myös, että liian vähäinen paistoaika. Kaikki kiusaukset ja nämä on usein ohjeissa ihan liian vähällä ajalla. Tulee pehmeää kun rauhassa muhii ja neste imeytyy.
Vierailija kirjoitti:
Kuinka joku epäonnistuu valkosipuliperunoissa?
Sitä itmettelin minäkin. Yksi helpoimpia ruokia valmistaa.
Vierailija kirjoitti:
Mikä meni vikaan? Monesti lehtireseptien yms mukaan tulee raakaa ruokaa, koska ne on testattu kiertoilmauunilla eikä sitä muisteta mainita ohjeessa. Samoin perunaresepteissä ei muisteta aina ilmoittaa, onko jauhoinen vai kiinteä peruna yms. Jos jäi liian raaaksi, vuoka vain uudelle kierrokselle uuniin ja anna paistua ainakin puoli tuntia.
Totta, tuo perunalajike on yllättävän tärkeä ja lämpötila myös ja kiitos, huomannut saman, lehtireseptien ruoat jäävät "raaoiksi" jos vertaa niiden aikamäärettä uunissa, erikoista.
Vierailija kirjoitti:
Muistakaa aina riittävän pitkä paistoaika, ainakin yli tunti. Eikä liian kova lämpö, ettei pinta kärtsää.
Paistoastian voi peittää aluksi foliolla. Kun perunat tuntuvat kokeillessa melko kypsiltä, folio pois ja uunin pintalämpö päälle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuinka joku epäonnistuu valkosipuliperunoissa?
Sitä itmettelin minäkin. Yksi helpoimpia ruokia valmistaa.
Liian helppo aiheutti sen että ovat täysin mautonta sontaa.
Lohkoperunat on mun suosikki. Kuorineen lohkoksi, valkosipulijauhetta, (aromi)suolaa, sitruunapippuria. Puol tuntii uunissa, 200 C, jauhoiset potut. Öljyssä kieritellään ennen maustamista.
E I voi epäonnistua !
Vierailija kirjoitti:
Epäilen myös, että liian vähäinen paistoaika. Kaikki kiusaukset ja nämä on usein ohjeissa ihan liian vähällä ajalla. Tulee pehmeää kun rauhassa muhii ja neste imeytyy.
kai nyt ihmiset hyvänen aika kokeilee et on kypsää, ennenkuin ottaa pois uunista???
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuinka joku epäonnistuu valkosipuliperunoissa?
Sitä itmettelin minäkin. Yksi helpoimpia ruokia valmistaa.
Liian helppo aiheutti sen että ovat täysin mautonta sontaa.
Jos se on mautonta, on vika jo alunperin siinä, ettei maistanut, mitä uuniin tunkee ja tuollainen ruoka on helppo maustaa jälkikäteenkin ja heittää uuniin takas hetkeksi.
täysin uusavutonta.
Perunavuoka on usein parempaa, kun vetäytyy yön yli, Peruna imee liiat nesteet itseensä säilytyksessä ja maku tasaantuu.
Tee kunnon kattilallinen pussimuussia ja siihen valkosipulijauhetta pussista. Ei voi epäonnistua ja seuraksi kaipaa vain ketchupin:)
Mitä väliä, osta pakasteesta tai eineshyllystä.