Onko harissa mielestänne hyvä mauste?
Kommentit (7)
Jos ei niin tulista, että menee maku- ja tuntoaisti kokonaan.
Kyllä harissa on hyvä mauste vaikka olen vasta opettelemassa käyttämän sitä. Bulgurisalaatissa se on ollut hyvää, kokeilen varmaan munakkaissa ja vihannespitoisissa keitoissa tulisuutta tuomassa. Olisi ihan kiinnostavaa kuulla miten muut käyttävät sitä. Ehkä kokeilen minkälainen salaattikastike syntyisi jos laittaisi harissaa kermaviiliin.
Minä töräytin sitä kanulikeittoon mausteeksi.
Käy miltei mihin vain.
Harissa on periaatteessa chilitahnaa, jota on maustettu hieman eri tavoilla eri puolilla Marokkoa, Algeriaa ja Tunisiaa. Yleensä chilin ohella mukana on ainakin valkosipulia, kuminaa, korianteria, jeeraa, tomaattipyrettä.
Se käy hyvin erilaisiin liha-, kala- ja kasvispatoihin sekä keittoihin. Sen voi lisätä joko suoraan pataan tai kattilaan taikka esimeriksi teelusikallisen lautaselle annosteltuun soppaan.
Lusikallinen harissaa piristää myös pastoja ja risottoja.
Harissaa voi myös käyttää ndujan tapaan voileipien tai sämpylöiden voiteluun tai pizzan päällä.
Tarvittaessa harissaa voi laimentaa tilkalla (oliivi)öljyä.
Harissapuuroo.