Auttakaa suunnittelemaan juustotarjotin
Kolme erilaista juustoa ja siihen hedelmiä, suolakeksejä ja hilloa.
Mitä merkkejä, laatuja ja makuja?
Kommentit (44)
Tiesitkö, että juoksetin tehdään vasikan mahasta. Perinteinen juusto ei siis sovi kasvissyöjälle. Minä en joskus tiennyt ja olen syönyt sitä vaikka kuinka paljon. 🤢
Vierailija kirjoitti:
Minä laittaisin Appelzelleria (gouda), Camembertia (valkohome) ja Stilton (sinihome). Viikunahilloa, viinirypäleitä (ja jos nyt haluaa hifistellä niin vaikka mansikoita lisäksi) ja en suolakeksejä, vaan vaikka ohutta näkkileipää, ainakin Kantolalla on sellainen suht pieni kokoinen, ohut juuri juustoille suunniteltu näkkileipä valikoimissaan.
kiitos (ainoasta) asiallisesta vaatauksesta! Ap
Yksi homejuusto sekä gouda ja emmental sitten lisäksi joku leipäjuusto tai muu mieto.
Chili-papriksäilykettä (tyttäreni resepti) voi jättää pois jos ei tykkää tulisesta, plus joku hillo (viikunahillo).
Hedelmiä: viinirypäleitä, persimonia, omenaa.
Suolakeksejä: 2 eri perus ja 1 maustettu.
Hedelmät eivät sovi juuston kanssa. Mm saksanpähkinät sopivat.
https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/juhlat-ja-sesongit/juustotarjotin
Tuosta apuja, ja sitten juustot voi valita omista suosikeista, tai vieraiden (jos esim. tietää ettei sinihomejuusto maistu usealle vieraalle niin ei sitten sitä), tai ostaa uusia makuja kokeiluun.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minä laittaisin Appelzelleria (gouda), Camembertia (valkohome) ja Stilton (sinihome). Viikunahilloa, viinirypäleitä (ja jos nyt haluaa hifistellä niin vaikka mansikoita lisäksi) ja en suolakeksejä, vaan vaikka ohutta näkkileipää, ainakin Kantolalla on sellainen suht pieni kokoinen, ohut juuri juustoille suunniteltu näkkileipä valikoimissaan.
kiitos (ainoasta) asiallisesta vaatauksesta! Ap
No, ne jotka asiallisesti vastaavat joutuvat miettimään ja eivät ole kirjoittaneetkaan. Aina alussa tällaisiin tulee noita tonttuja.
Vierailija kirjoitti:
Hedelmät eivät sovi juuston kanssa. Mm saksanpähkinät sopivat.
Riippuu juustosta!
Roquefort
Kaltbach gruyere
Parmesan
Italialainen keskikypsä pecorino, ei romano
Vierailija kirjoitti:
Hedelmät eivät sovi juuston kanssa. Mm saksanpähkinät sopivat.
No ei sovi. Justotarjottimelle tulee JUUSTOA.
Alkosta pulloa Tokaj Aszua.
Sen seuraksi Roquefortia.
Muuta et tarvitse.
Vierailija kirjoitti:
Tiesitkö, että juoksetin tehdään vasikan mahasta. Perinteinen juusto ei siis sovi kasvissyöjälle. Minä en joskus tiennyt ja olen syönyt sitä vaikka kuinka paljon. 🤢
Kasvissyöjät ja vegaanit on eri asia. Yleensä kasvissyöjät syövät maitotuotteita ja liivatetta ja munia ja muutakin eläinperäistä, mutta ei lihaa. Vegaanit ei syö mitään eläinperäistä, esim. hunaja. Sitten on kaikia variaatioita näiden välillä. Mitä enemmän haluat sitä hienosäätää, sen hankalampaa on elämä. Mutta omista arvoista kannattaa pitää kiinni, koska ensisijaisesti ihmisen tulee tulla toimeen itsensä kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Hedelmät eivät sovi juuston kanssa. Mm saksanpähkinät sopivat.
Niillä hedelmillä "huuhdotaan suu" seuraavaa makupalaa varten.
Esim. Valion Keisarinna, Aura juusto, joku cheddar miksei tuorejuustolevitekin jos ei tartte kaikkea tarjottimelle saada. Cocktail suolakurkkuja, oliiveja, kirsikkatomaatteja, pähkinöitä, viinirypäleitä, omenaa(tummuu kylläkin niin ei kovin esteettistä), päärynää jne. Semmosia ohuita voileipäkeksejä en nyt muista nimeä:) suolakeksejä
Sini- ja valkohomejuusto, kova juusto ja joku yrtti- tai pehmeä vuohenjuusto. Hillo, omenaviipaleet ja viinirypäleet. Hapankorppuja, kolmen eri suolaisen keksin paketti ja perussuolakeksit. Jos jotain pientä vielä keksit kylkeen, niin laita! Idea on, että jokainen kokeilee eri yhdistelmiä ja nauttii prosessista. Sulla ei tarvitse olla valmista vastausta. Ei ole vakavaa, eikä oikeaa tai väärää tapaa.
Tuhkajuusto Morbier
Jokin brie valkohome
Aura tai muu sinihomejuusto.
Noilla itse menisin
port salud , emmental ja joku kermajuusto .viikunahilloa , viinirypäleitä ja cream crackereitä
Jos sulla on sinihomejuustoa, niin keksien lisäksi pipareita. Sinihomejuusto ja piparit on ihan taivaallinen yhdistelmä.
Juustotarjottimen suunnittelu on hauskaa! Kolme juustoa voisi olla hyvä yhdistelmä eri makuprofiileja, tekstuureja ja värejä. Tässä ehdotus:
1. Pehmeä juusto: Brie tai Camembert
Maku: Lähes kermaisen mieto, mutta samettinen ja hieman mausteinen.
Miksi tämä valinta? Brie ja Camembert ovat suosittuja ja helposti lähestyttäviä juustoja, jotka sopivat hyvin muiden makujen kanssa.
Lisäksi: Paahdetut pähkinät tai tuoreita marjoja (esim. mustikoita tai vadelmia) voivat täydentää sen makuja.
2. Kovempi juusto: Manchego tai Comté
Maku: Manchego on suolainen ja pähkinäinen, kun taas Comté on monivivahteinen, hieman hedelmäinen ja voinen.
Miksi tämä valinta? Täydentää tarjottimen juustojen "raskautta" ja antaa kontrastia pehmeälle Brie:lle.
Lisäksi: Vihreitä oliiveja tai siemeniä (kuten auringonkukansiemeniä) voisi lisätä tuomaan makua ja rakennetta.
3. Sinihomejuusto: Roquefort tai Gorgonzola
Maku: Roquefort on voimakas, hieman suolainen ja makeahko, kun taas Gorgonzola on pehmeämpi, mutta silti maukas.
Miksi tämä valinta? Sinihomejuusto tuo syvyyttä ja voimakkuutta tarjottimelle, ja se on monien juustoharrastajien suosikki.
Lisäksi: Karamellisoitu sipuli tai hunaja voisivat tasapainottaa sinihomejuuston voimakkuutta.
Hedelmiä
Viinirypäleet (mielellään molempia, punaisia ja vihreitä) makeat viinirypäleet sopivat erinomaisesti juuston kanssa.
Päärynä erityisesti kypsä päärynä tuo ihanaa makeutta ja pehmeyttä.
Omenat raikkaus, mutta ei liian makea, erityisesti hapokas lajike kuten Granny Smith.
Fiktiivinen vaihtoehto: Tuoreita karpaloita tai taateleita toivat hyvin kontrastia ja makeutta, jos haluat lisätä jotain erikoisempaa.
Suolakeksit ja leipä
Suolakeksit: Hyvä valinta on perinteinen suolakeksi, kuten grissini tai hyvänlaatuinen suolakeksi, joka ei vie huomiota juuston mausta.
Leipä: Tummapaahtoinen leipä, kuten ruismallasleipä tai focaccia, tarjoaa hyvän vastapainon juustoille.
Hilloa
Viikuna- tai aprikoosihillo viikunahillo on klassinen sinihomejuuston kanssa, mutta aprikoosi tuo raikkaampaa makeutta.
Karpalo- tai punaherukkahillo voi tuoda enemmän kirpeyttä ja raikkautta, joka tasapainottaa suolaisempia juustoja.
Vierailija kirjoitti:
Juustotarjottimen suunnittelu on hauskaa! Kolme juustoa voisi olla hyvä yhdistelmä eri makuprofiileja, tekstuureja ja värejä. Tässä ehdotus:
1. Pehmeä juusto: Brie tai Camembert
Maku: Lähes kermaisen mieto, mutta samettinen ja hieman mausteinen.
Miksi tämä valinta? Brie ja Camembert ovat suosittuja ja helposti lähestyttäviä juustoja, jotka sopivat hyvin muiden makujen kanssa.
Lisäksi: Paahdetut pähkinät tai tuoreita marjoja (esim. mustikoita tai vadelmia) voivat täydentää sen makuja.
2. Kovempi juusto: Manchego tai Comté
Maku: Manchego on suolainen ja pähkinäinen, kun taas Comté on monivivahteinen, hieman hedelmäinen ja voinen.
Miksi tämä valinta? Täydentää tarjottimen juustojen "raskautta" ja antaa kontrastia pehmeälle Brie:lle.
Lisäksi: V
ei tekoälyvastauksia!
Minä laittaisin Appelzelleria (gouda), Camembertia (valkohome) ja Stilton (sinihome). Viikunahilloa, viinirypäleitä (ja jos nyt haluaa hifistellä niin vaikka mansikoita lisäksi) ja en suolakeksejä, vaan vaikka ohutta näkkileipää, ainakin Kantolalla on sellainen suht pieni kokoinen, ohut juuri juustoille suunniteltu näkkileipä valikoimissaan.