Kertokaas paras keto-pizzan ohje ja teidän mieluisimmat täytteet?
Kommentit (10)
Salami, ananas, kebab, aurajuusro, punasipuli.
Tavallinen ohut gluteeniton pohja. Ei tule liikaa hiilareita. Täytteestä ei tule ollenkaan ja muuten voi syödä kevyemmin.
Olen tehnyt pohjan tällä ohjeella ja tykkään kovasti: https://ketoreseptit.com/2020/01/07/ketopizza-fat-head-pohjalla/
Täytteeksi mitä nyt milloinkin.
75g voita sukatettuna
150g turkkilaista jogurttia
100g juustoraastetta
3 kananmunaa
0,75dl kookoskuitujauho/pofiber/mantelijauho/ketojauhoseos
Kaikki vain sekaisin, raaste viimeisenä kun muut ovat tasaiseksi sekoitettu. 180 esipaisto kun pinta hieman kullertaa, tämän jälkeen täytteet päälle ja uuniin n. 5min.
Itse tykkään pohjalle ketsuppia, meetwurstia, jauhelihaa ja ananasta. Tästä tulee siis pellillinen kapeaan uuniin.
Just tein fathead-pohjalla ja siihen täytteet:
tomaattimurska
paprika
ananas
aurajuusto
miniluumutomaatti
tonnikala
mozzarella raastetta
mustapippuria ja oreganoa
Mä käytän valmiita proteiinitortillalättyjä pitsapohjana arkiruokaa. Siihen tomaattipyree, polar 5%, kana, apetina 3%, salsaan ja mausteet. Toinen lemppari tonnikala, punasipuli, kevyt kalkkunameetwursti. Päälle paljon salaattia ja ehkä pieni oliiviöljy, niin voi syödä "kotzone" tyyliin. Tämä on siis ruokavalion yksi arkiruokaa, joka täyttää proteiinitarpeen ilman turhaa hiilaria.
Sitten on pizza isolla P:llä erikseen, kun halutaan harvakseltaan hemmotella makunystyröitä. Siihen itsetehty 2 vrk:tta kylmäkohotettu taikina, johon pitää saada kunnon sitko. Itse haudutettu tomaattikastike (tai jos laiskottaa, niin Muttin pizzakastike tuunattuna). Siihen käy kyllä monet samat täytteet kuin proteiinialättyihinkin, esim kana (teriakikastiketta päälle), sienet (viimeksi siiliorakkaita, nyt laittaisin kanttarelleja) lohi... Mutta juusto onkin sitten muuta kuin polaria. Kunnon burrataa, tai auraa tai vuohenjuustoa ja siinä ei sitten säästellä.
Vierailija kirjoitti:
Mä käytän valmiita proteiinitortillalättyjä pitsapohjana arkiruokaa. Siihen tomaattipyree, polar 5%, kana, apetina 3%, salsaan ja mausteet. Toinen lemppari tonnikala, punasipuli, kevyt kalkkunameetwursti. Päälle paljon salaattia ja ehkä pieni oliiviöljy, niin voi syödä "kotzone" tyyliin. Tämä on siis ruokavalion yksi arkiruokaa, joka täyttää proteiinitarpeen ilman turhaa hiilaria.
Sitten on pizza isolla P:llä erikseen, kun halutaan harvakseltaan hemmotella makunystyröitä. Siihen itsetehty 2 vrk:tta kylmäkohotettu taikina, johon pitää saada kunnon sitko. Itse haudutettu tomaattikastike (tai jos laiskottaa, niin Muttin pizzakastike tuunattuna). Siihen käy kyllä monet samat täytteet kuin proteiinialättyihinkin, esim kana (teriakikastiketta päälle), sienet (viimeksi siiliorakkaita, nyt laittaisin kanttarelleja) lohi... Mutta juusto onkin sitten muuta kuin polaria. Kunnon burrataa, tai auraa tai vuohenjuustoa ja siinä ei sitten säästellä.
Meneekö resepti väärin, ellen salsaa?Rytmitajuni on huono.
Lätty karvaranteelta ja tunnin lenkki toimii pitkällä tähtäimellä paremmin.