Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mikä olisi näppärin tapa säilöä minttua?

Vierailija
15.09.2008 |

Mulla on parvekkeella minttua kasvamassa ja jotenkin harmittaisi heittää sitä mäkeen nyt, kun syksy tulee. Mikä on näppärin tapa säilöä? Ajattelin nostaa sisälle talveksi kasvamaan, mutta sitä on aika paljon, eli lehtiä pitäisi harvennella hieman. Ongelmana on vain se, miten sitä säilöisi...

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
15.09.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sido nippuihin ja laita roikkumaan ilmavaan ja hämärään paikkaan, kunnes on rapisevan kuivaa. Sitten voit siirtää ilmatiiviisiin purkkeihin.

Vierailija
2/3 |
15.09.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

sellaisenaan tai sitten esim. jääpaloijen sekaan.



Sellaisenaan pakastettua voit käyttää tuoreen mintun tapaan itämaisissa ja Lähi-Idän herkuissa.



Jääpalaan jäädetyt mintunlehdet sopii booleihin.



Niin ja tietysti voit tehdä itse minttuhyytelöä joulutervehdykseksi myös.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
15.09.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helppo minttuhyytelö



Valmistusaika: Alle 30 min



Määrä Aines

5,0 dl omenatuoremehua

100,0 g tuoretta minttua

3,0 dl sokeria

hyytelöimisainetta (esim. sininen Melatiini)

ripaus vihreää elintarvikeväriä

2,0 rkl vettä





1. Kiehauta omenamehu ja lisää minttu. Hauduta noin 10 minuuttia ja siivilöi mehu.

2. Sekoita pakkauksen ohjeen mukainen määrä hyytelöimisainetta desiin sokeria ja lisää mehun joukkoon. Lisää loput sokerit mehuun. Sekoita halutessasi ripaus vihreää elintarvikeväriä muutamaan ruokalusikalliseen vettä ja lisää omena-minttumehuun.

3. Keitä mehua vielä, kunnes seos hyytelöityy. Kuori mahdollinen vaahto ja tölkitä hyytelö pieniin puhtaisiin lasipurkkeihin kuumana. Sopii erityisesti lampaan lisukkeeksi



Katso säilöntäohjeet esim. Marttojen sivuilta

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän seitsemän seitsemän