Suomalaiset ovat buffet-kansaa - nyt puhuvat ravintoloitsijat
Ihan rehellisesti: suomalaisten suhde buffetiin on jo kiusallisen noloa. Ei missään muualla maailmassa tungeta niin ahnaasti linjastolle kuin täällä. Ruoka ei ole elämys vaan suoritettava tehtävä. Kello soi 11:03, ja heti ollaan valmiina ottamaan lautaselle kaikki kerralla perunasalaatista pannukakkuun. Ja sitten santsikierros. Ja vielä jätski.
Samaan aikaan ravintoloitsijat yrittävät epätoivoisesti tuoda jotain laatua peliin tomaattikastiketta, joka haudutettu vuorokausi? Suomalainen kuule katsoo, paljonko sillä saa tonnikalasalaattia ja kiinankaalia ja valittaa jos jälkiruoka on loppu. Jos ei ole buffaa, ei tuu asiakkaita. Tää on nyt se taso?
Ja se että nyt buffetit tunkevat jo illallispöytiin... HALOO. Kuka ihminen haluaa maksaa "illalliselämyksestä", jossa lapset kiljuu ja joku tunkee kylmän nakkinsa viimeiseen mozzarellapalaan? Tämä on kulttuurillinen konkurssi. Meidän ruokakulttuuri on tarjotin, jonka palautuskärryt kolisee jo ennen kuin kahvi ehti jäähtyä.
Miksi Suomessa pitää aina saada kaikki kerralla - halvalla, paljon, ja mieluiten ilman palvelua tai inhimillistä kontaktia?
Kommentit (32)
Älä yleistä junttilaa koko Suomeksi. ABC:n mättöpaikat ja muut takahikijöiden epämääräiset paikat eivät ole koko Suomi.
Mää otan aina mininakkeja, lihapullia, leikkeleitä, pekonia, aladoopia ja ja....... Ja lisää😋
Itse kierrän seisovat pöydät kaukaa aina kun mahdollista, myös lounasravintoloissa.
Ainoa poikkeus on ruotsinlaiva lasten kanssa. Siinä buffet ajaa asiansa ja helpottaa elämää.
Toinen kauhistelun aihe on suomalaisten vääristynyt asenne itsepalveluun. Missään muualla ei näe että kahvilassa ihmiset hortoilevat zombina tarjottimiensa kanssa etsimässä epätoivoisesti palutushäkkiä. Sivistysmaissa kahvin nauttimisen jälkeen noustaan ylös, napitetaan takki ja poistutaan ravintolasta ja annetaan henkilökunnan tehdä työnsä (eli mm korjata astiat pöydistä)
Vierailija kirjoitti:
Itse kierrän seisovat pöydät kaukaa aina kun mahdollista, myös lounasravintoloissa.
Ainoa poikkeus on ruotsinlaiva lasten kanssa. Siinä buffet ajaa asiansa ja helpottaa elämää.
Toinen kauhistelun aihe on suomalaisten vääristynyt asenne itsepalveluun. Missään muualla ei näe että kahvilassa ihmiset hortoilevat zombina tarjottimiensa kanssa etsimässä epätoivoisesti palutushäkkiä. Sivistysmaissa kahvin nauttimisen jälkeen noustaan ylös, napitetaan takki ja poistutaan ravintolasta ja annetaan henkilökunnan tehdä työnsä (eli mm korjata astiat pöydistä)
No et sinäkään kovin ihmeellisissä paikoissa ole ollut, jos luulet, että tarjottimet jätetään aina pöydälle. Tuo ei ole mikään suomalainen erikoisuus, vaan ihan normaalia monessa ei-niin-hienossa paikassa. Tietysti kadunvarsien pikkukahviloissa tuodaan kahvit pöytään ja kerätään kupit pöydistä pois.
Me käytiin juuri tänään buffetissa syömässä. Ollaan 800 kilometrin ajomatkalla, haluttiin syödä jotain hyvää nopeasti, ilman jonoja ja odottelua. Tosin ei syödä missä tahansa, vaan suositaan Juustoportteja. Jos sellaista ei ole lähellä, PizzaBuffassa on yleensä ihan ok ruoka ja etenkin hyvät salaatit. Tosin pettymyksiä välillä tulee, viime reissulla jossain PBuffassa salaatit oli ala-arvoisia.
Jos taas ollaan jossain paikkakunnalla koko päivä, ei valita buffettia vaan joku ravintola, josta tilataan listalta.
Siljan buffet on nykyään ihana, välillä oli heikompi kausi. On niin mukavaa, kun on kaikille jotain hyvää, saa santsata, juomatkin kuuluvat hintaan ja on vaan niin helppoa, hyvää ja mukavaa.
Suomessa alacarte on liian kallis. Hyvin harva on valmis maksamaan pienestä ruokalautasellisesta 20-30 euroa, ja siihen päälle sitten vielä maksun juomasta ja mahdollisesta alku- ja jälkiruuasta. Alacarten haittana on myös odotusaika ja se, että saatu ruokalaji ei välttämättä ole mieleinen.
Buffet sen sijaan on lähes täydellinen vaihtoehto. Halpa (usein noin 10-15 euroa), siihen sisältyy koko ateria juomia myöten, buffettiin pääsee suoraan, saa syödä itsensä kylläiseksi ja buffetissa on paljon eri ruokavaihtoehtoja eli yleeensä jokaiselle löytyy sopiva.
Buffet on edullisempi. Syön sen mitä jaksan. En ahtaa vatsaa täyteen.
Mitä hemmetin tomaattikastiketta tässä pitäisi alkaa ryystää?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itse kierrän seisovat pöydät kaukaa aina kun mahdollista, myös lounasravintoloissa.
Ainoa poikkeus on ruotsinlaiva lasten kanssa. Siinä buffet ajaa asiansa ja helpottaa elämää.
Toinen kauhistelun aihe on suomalaisten vääristynyt asenne itsepalveluun. Missään muualla ei näe että kahvilassa ihmiset hortoilevat zombina tarjottimiensa kanssa etsimässä epätoivoisesti palutushäkkiä. Sivistysmaissa kahvin nauttimisen jälkeen noustaan ylös, napitetaan takki ja poistutaan ravintolasta ja annetaan henkilökunnan tehdä työnsä (eli mm korjata astiat pöydistä)
No et sinäkään kovin ihmeellisissä paikoissa ole ollut, jos luulet, että tarjottimet jätetään aina pöydälle. Tuo ei ole mikään suomalainen erikoisuus, vaan ihan normaalia monessa ei-niin-hienossa paikassa. Tietysti kadunvarsien pikkukahviloissa tuodaan kahvit pöytään ja kerätään kupit pöydistä
Hauskinta onkin että suomalaiset syövät TARJOTTIMELTA. Jopa ravintolassa bufeet syödään kuin lehmät kaukalosta! Itse en edes tarvitse tarjotinta vaan vien lautasen pöytään ja haen juomat ja leivän sitten.
Et ole koskaan nähnyt kiinalaisia buffetissa. Kasailevat sellaisia puolen metrin torneja lautaselleen.
Saksalainen a k k a laittoi puffa-ruokaa käsilaukkuun. Kun he olivat menossa ulos, tarjoilia tuli ja sanoi että juoma unohtui, ja kaatoi piimää käsilaukkuun.
Suomalaiset on säästäväisiä ja ovelia myös. Buffaan tullaan perheen kanssa niin, että kukaan ei ole syönyt mitään koko päivänä. Kyllähän se ruoka silloin maistuu.
Vierailija kirjoitti:
Saksalainen a k k a laittoi puffa-ruokaa käsilaukkuun. Kun he olivat menossa ulos, tarjoilia tuli ja sanoi että juoma unohtui, ja kaatoi piimää käsilaukkuun.
Tuota vitsiä kerrottiin 80-luvulla saksalaisista, nuukia kun ovat.
A'la carte-annokset eivät ota huomioon ihmisen kokoa eivätkä sukupuolta.
160cm 60kg nainen ja 190cm 100kg mies. Jälkimmäinen tarvitsee puolet isomman annoksen.,
Vierailija kirjoitti:
Buffet on edullisempi. Syön sen mitä jaksan. En ahtaa vatsaa täyteen.
Ethän sinä sitten syö mitä jaksat, jos vielä mahtuisi. Minä syön yleensä kahden pizzan slaissit ilman reunoja ja päälle vielä puoli kiloa kebaplihaa ja jos on jotain herkkuja, niin niitä. Tulee mukavan pönäkkä olo koko päiväksi.
Vierailija kirjoitti:
A'la carte-annokset eivät ota huomioon ihmisen kokoa eivätkä sukupuolta.
160cm 60kg nainen ja 190cm 100kg mies. Jälkimmäinen tarvitsee puolet isomman annoksen.,
Siihenhän se hinnoittelu perustuu. Joku syö enemmän ja toinen vähemmän. Tasaavat sitä kautta menekkiä ja hintaa. Mikäli tuohon haluttaisiin muutos niin buffetissa ideahan ei enää toimisi. Onko se reilua, siihen en ota kantaa. Tosin kukaan ei pakota syömään buffetissa niin ei sinne tarvii mennä mikäli kokee huonoksi.
Me pysyttelemme kaukana buffeteista ellei ole mahdollista käydä hiljaisena aikana. Nykyisin pyrimme käymään myös a-la cartessa ruuhkahuippujen ulkonpuolella. Kokemus on huomattavasti miellyttävämpi ja rauhallisempi.
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000011440965.html