Miksi evoluutio teki ihmisestä sellaisen, että kaikki epäterveellinen ruoka on hyvää ja kaikki terveellinen on blääh...
Kommentit (22)
Ei vaan ruokatehtailijat käyttävät hyväksi ihmisiä. Evoluution näkökulmasta on hyväksi syödä makeaa, hedelmiä ja marjoja silloin kun on saatavilla. Lähinnä syksyisin. Tätä sokeritehtailijat käyttävät hyväksi. Makea on hyväksi silloin kun saat sen luonnosta keräilemällä. Ei silloin kun olet karkkihyllyllä.
Epäterveeseen ruokaan on lisättyä kaikkea myrkkyä siksi maistuu niin hyvälle. Kun pääsee siitä riippuvuudesta eroon alkaa perusruokakin maistua.
Koska luonnossa sokeri esiintyy aina jonkun terveellisen yhteydessä. Sitä ei käytännössä voi saada liikaa.
Samoin rasva. Entisaikaan on ollut tärkeää syödä niin paljon rasvaa kuin ikinäkään mahdollista, varsinkin kylmässä.
Suolaakaan ei ole saanut juuri mistään. Siksi makuaisti kertoo että tätä paljon.
Koska suurin uhka ja ongelma on ollut ravinnosta saatavan energian riittävyys. Siksi vaisto ajaa meitä syömään makeaa ja rasvaista. Se suojaa meitä nälkäkuolemalta, joka on historiallisesti ollut lajillemme relevantimpi uhka kuin lihavuus.
Evoluuriolla ei ole mitään järkevää selitystä upeille sitrushedelmien syntymiselle tai vaikka mansikalle. Ilmiselvää luomostyötä on laikki mutta sulkekaa vaan silmät ja uskokaa evoluutiosatuun.
Vierailija kirjoitti:
Evoluuriolla ei ole mitään järkevää selitystä upeille sitrushedelmien syntymiselle tai vaikka mansikalle. Ilmiselvää luomostyötä on laikki mutta sulkekaa vaan silmät ja uskokaa evoluutiosatuun.
Sä taas ajattelet että kaikki on ihmisapinaa varten suunniteltu. Hei, maapallolla elää paljon muitakin lajeja jotka käyttävät samoja marjoja ja hedelmiä. Mutta ymmärrän ettet usko tätä, koska se ei lue raamatussa.
Vierailija kirjoitti:
Evoluuriolla ei ole mitään järkevää selitystä upeille sitrushedelmien syntymiselle tai vaikka mansikalle. Ilmiselvää luomostyötä on laikki mutta sulkekaa vaan silmät ja uskokaa evoluutiosatuun.
Myös Big Mac on luotu.
Vierailija kirjoitti:
Evoluuriolla ei ole mitään järkevää selitystä upeille sitrushedelmien syntymiselle tai vaikka mansikalle. Ilmiselvää luomostyötä on laikki mutta sulkekaa vaan silmät ja uskokaa evoluutiosatuun.
Itse sanoisin p****n olevan vahvin todiste Jumalan olemassaolosta, mutta olkoon nyt sitten vaikka mansikka.
Niin, ja miksi toiset meistä karttaa prosessoitua ruokaa epämiellyttävän hajun ja maun vuoksi ja tykkääkin enemmän terveellisestä ja tuoreesta ruoasta? Tämäkin on kiinnostava kysymys. Itsekin kuulun niihin, jota kaikki mättö etupäässä ällöttää. Lapsena ja nuorena mättö oli hyvää, enää ei. Voisiko se johtua siitä, että olen karttanut mättöä niin kauan? En tiedä.
Vierailija kirjoitti:
Evoluuriolla ei ole mitään järkevää selitystä upeille sitrushedelmien syntymiselle tai vaikka mansikalle. Ilmiselvää luomostyötä on laikki mutta sulkekaa vaan silmät ja uskokaa evoluutiosatuun.
Hmm, no itse kyllä kristittynä uskon, mutta ymmärrän että ihminen on jalostanut monet hedelmät ja vihannekset.
Lol teitä uskiksia ja evoluutioitanne sitä ja tätä.
Joka tapauksessa epäterveellinen ruoka ei itse asiassa ole kaikkiaan hyvää, kun taas moni terveellinen ruoka on. Ihmiset ovat vain tottuneet syömään roskaa. Jos vain lopettaa roskan, esimerkiksi sokerin, syömisen, se alkaa tauon jälkeen maistua aika kamalalle, nimenomaan keinotekoiselle. Terveellinen ruoka, etenkin liha ja pienemmissä määrin maitotuotteet, taas ovat erittäin hyvän makuisia. Eläinperäinen rasva on sitä paitsi terveellistä, toisin kuin eräät väittävät.
Vierailija kirjoitti:
Jumala sen tekee.
Miksei se tehnyt ihmisestä sellaista että voi syödä mitä vaan tykkää ilman ongelmia?
Vierailija kirjoitti:
Lol teitä uskiksia ja evoluutioitanne sitä ja tätä.
Joka tapauksessa epäterveellinen ruoka ei itse asiassa ole kaikkiaan hyvää, kun taas moni terveellinen ruoka on. Ihmiset ovat vain tottuneet syömään roskaa. Jos vain lopettaa roskan, esimerkiksi sokerin, syömisen, se alkaa tauon jälkeen maistua aika kamalalle, nimenomaan keinotekoiselle. Terveellinen ruoka, etenkin liha ja pienemmissä määrin maitotuotteet, taas ovat erittäin hyvän makuisia. Eläinperäinen rasva on sitä paitsi terveellistä, toisin kuin eräät väittävät.
Miten sokeri voisi maistua keinotekoiselta, kun sitä on esim. jokaisessa hedelmässä...?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lol teitä uskiksia ja evoluutioitanne sitä ja tätä.
Joka tapauksessa epäterveellinen ruoka ei itse asiassa ole kaikkiaan hyvää, kun taas moni terveellinen ruoka on. Ihmiset ovat vain tottuneet syömään roskaa. Jos vain lopettaa roskan, esimerkiksi sokerin, syömisen, se alkaa tauon jälkeen maistua aika kamalalle, nimenomaan keinotekoiselle. Terveellinen ruoka, etenkin liha ja pienemmissä määrin maitotuotteet, taas ovat erittäin hyvän makuisia. Eläinperäinen rasva on sitä paitsi terveellistä, toisin kuin eräät väittävät.
Miten sokeri voisi maistua keinotekoiselta, kun sitä on esim. jokaisessa hedelmässä...?
Voit varmaan rivien välistä lukea, että viittasin lähinnä prosessoituun ruokaan, karkkiin, suklaaseen yms. yms. Eikä hedelmiäkään kannatta itse asiassa liikaa syödä. On niissäkin sokeria, vaikkakin samalla saa jotain hyviä vitamiineja myös, toisin kuin vaikka karkista.
Vierailija kirjoitti:
Niin, ja miksi toiset meistä karttaa prosessoitua ruokaa epämiellyttävän hajun ja maun vuoksi ja tykkääkin enemmän terveellisestä ja tuoreesta ruoasta? Tämäkin on kiinnostava kysymys. Itsekin kuulun niihin, jota kaikki mättö etupäässä ällöttää. Lapsena ja nuorena mättö oli hyvää, enää ei. Voisiko se johtua siitä, että olen karttanut mättöä niin kauan? En tiedä.
Et leikkaa tai kypsennä ruokia? Nuokin kun ovat ruoan prosessointia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lol teitä uskiksia ja evoluutioitanne sitä ja tätä.
Joka tapauksessa epäterveellinen ruoka ei itse asiassa ole kaikkiaan hyvää, kun taas moni terveellinen ruoka on. Ihmiset ovat vain tottuneet syömään roskaa. Jos vain lopettaa roskan, esimerkiksi sokerin, syömisen, se alkaa tauon jälkeen maistua aika kamalalle, nimenomaan keinotekoiselle. Terveellinen ruoka, etenkin liha ja pienemmissä määrin maitotuotteet, taas ovat erittäin hyvän makuisia. Eläinperäinen rasva on sitä paitsi terveellistä, toisin kuin eräät väittävät.
Miten sokeri voisi maistua keinotekoiselta, kun sitä on esim. jokaisessa hedelmässä...?
Sokereita on erilaisia. Vaikka kuinka paljon. Valkoinen sokeri on jalostettua. esimerkiksi.
Epäterveellinen prosessoitu ruoka on kemiallisesti addiktoivaa. Ihmiset ovat vain tottuneet syömään sellaista. Ei se kovin hyvää oikeasti ole. Tulee vain hyvä olo hetkellisesti niin kuin mistä tahansa muusta huumeesta, vaikka oikeasti tuhoaa elimistöä ja terveyttä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Evoluuriolla ei ole mitään järkevää selitystä upeille sitrushedelmien syntymiselle tai vaikka mansikalle. Ilmiselvää luomostyötä on laikki mutta sulkekaa vaan silmät ja uskokaa evoluutiosatuun.
Hmm, no itse kyllä kristittynä uskon, mutta ymmärrän että ihminen on jalostanut monet hedelmät ja vihannekset.
Kaikki otetaan luonnosta. Ihminen ei voi tehdä edes bakteeria. Jopa lääketeollisuus on alkujaan mallintanut antibiootit luonnontuotteista. Kaikki on meille annettu
Kuka tää evoluutio on?