Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Siis onko ruskeakastike se kastike, joka on makkaran/nakkien kastike? Vai joku muu?

Vierailija
13.08.2025 |

En oo koskaan tehnyt ja siksi kysyn.

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
13.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

On se. Sitä pitää vähän harjoitella ennenkuin onnistuu.

Vierailija
2/5 |
13.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huono trolli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
13.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on voissa ruskeaksi paistetuista jauhoista tehty kastike.

Vierailija
4/5 |
13.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se on voissa ruskeaksi paistetuista jauhoista tehty kastike.

Perinteisesti näin, mutta Kekkosen aikaan ruskeaksi soosiksi kutsuttiin vähän kaikkea tuon ja jauhelihakastikkeen väliltä.

Helpoin tapa on murskata purkillinen säilykelihapullia kattilassa pullonpohjalla. Tulee erään sortin soosi.

Vierailija
5/5 |
13.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessa ja suomeksi, kyllä. Sama kastikepohja on myös mm. stroganoffissa ja palapaistikastikkeessa, vaikka vähän eri tavoin maustettuna.

 

Englanniksi brown sause taas on ihan muuta, se on se makeanpippurinen maustekastike, jossa yleensä on vähintään etikkaa, taateleita, tomaattia ja mausteita. HP-kastike on yksi esimerkki.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme viisi seitsemän