Apua leipomiseen?
Ajattelin leipoa kääretorttupohjia. Kaksi pitäisi leipoa. Miten leivon ja paistan pohjat? Yksi kerrallaan vai tuleeko samalla molemmat? Leivon todella harvoin ja usein paljon pienempiä annoksia, nyt tunnen olevani uusavuton, älkää kiinnittäkö siihen huomiota vaan ystävällisesti auttakaa!
Kommentit (10)
Paista yksi kerrallaan vaikka ois kiertoilmauuni, sekään ei välttämättä tee tasaista lopputulosta muuten.
Jos ei ole kiertoilmauunia niin paistaisin pohjat erikseen. Kääretorttupohjahan paistuu n. 5 min. Taikinan voi vatkata kerralla vaikka toinen pohja voi vähän latistua odotellassa. Mutta tarvitset ison kulhon (8 munaa jne.) Jos vatkaat pohjat erikseen (varmin tapa) muista, että sekä kulho että vatkaimet pitää olla puhtaat ja kuivat, jotta munat ja sokeri vaahdottuvat. Uunista tullessa kääretorttupohja kumotaan sokeroidun leivinpaperin päälle.
Taikinan voi tehdä yhdellä kerralla kaksinkertaisena annoksena.
Minulla on ihan normaali kiertoilmauuni. Pitsoja ollaan paistettu siinä. Onnistuikohan?
vai teenkö molemmat pohjat samalla ja sitten paistan erilleen, onhan tuo vaan n7min tuo paistoaika?
Ap
Jos on kiertoilmauuni, niin teoriassa tulee samassa uunillisessa.
Itse teen kaikki tuon tapaiset peräkkäin, koska ajansäästö ei ole minulle merkittävä. En ole koskaan kokeillut paistuuko kaksi pellillistä kiertoilmauunissa yhtä tasaisesti kuin yksi pellillinen.
Noniin kiitos kaikille vastaajille! Teen samalla taikinan ja paistan erillään.
t.ap
Itse en ikinä käytä leipomisessa uunin kiertoilmatoimintoa. Kuivattaa pintaa ihan turhaan.
Vierailija kirjoitti:
Itse en ikinä käytä leipomisessa uunin kiertoilmatoimintoa. Kuivattaa pintaa ihan turhaan.
Sama, en leipomiseen käytä ollenkaan,tavallisella lämmöllä paistuu paremmin,
Jos sinulla on hyvä kiertoilmauuni, voi onnistua molempien paistaminen yhtaikaa. Tavallisessa uunissa paista yksi kerralla, muuten paistuu epätasaisesti. Huomaa, että uuni pitää olla tarpeeksi kuuma ja paistoaika lyhyt, jotta ei paistu liian kuivaksi.