Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Apua leipomiseen?

Vierailija
31.07.2025 |

Ajattelin leipoa kääretorttupohjia. Kaksi pitäisi leipoa. Miten leivon ja paistan pohjat? Yksi kerrallaan vai tuleeko samalla molemmat? Leivon todella harvoin ja usein paljon pienempiä annoksia, nyt tunnen olevani uusavuton, älkää kiinnittäkö siihen huomiota vaan ystävällisesti auttakaa! 

 

 

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
31.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos sinulla on hyvä kiertoilmauuni, voi onnistua molempien paistaminen yhtaikaa. Tavallisessa uunissa paista yksi kerralla, muuten paistuu epätasaisesti. Huomaa, että uuni pitää olla tarpeeksi kuuma ja paistoaika lyhyt, jotta ei paistu liian kuivaksi.

Vierailija
2/10 |
31.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
31.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paista yksi kerrallaan vaikka ois kiertoilmauuni, sekään ei välttämättä tee tasaista lopputulosta muuten.

Vierailija
4/10 |
31.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ei ole kiertoilmauunia niin paistaisin pohjat erikseen. Kääretorttupohjahan paistuu n. 5 min. Taikinan voi vatkata kerralla vaikka toinen pohja voi vähän latistua odotellassa. Mutta tarvitset ison kulhon (8 munaa jne.) Jos vatkaat pohjat erikseen (varmin tapa) muista, että sekä kulho että vatkaimet pitää olla puhtaat ja kuivat, jotta munat ja sokeri vaahdottuvat. Uunista tullessa kääretorttupohja kumotaan sokeroidun leivinpaperin päälle.

Vierailija
5/10 |
31.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taikinan voi tehdä yhdellä kerralla kaksinkertaisena annoksena.

Vierailija
6/10 |
31.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulla on ihan normaali kiertoilmauuni. Pitsoja ollaan paistettu siinä. Onnistuikohan?

 

vai teenkö molemmat pohjat samalla ja sitten paistan erilleen, onhan tuo vaan n7min tuo paistoaika?

 

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
31.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos on kiertoilmauuni, niin teoriassa tulee samassa uunillisessa. 

Itse teen kaikki tuon tapaiset peräkkäin, koska ajansäästö ei ole minulle merkittävä. En ole koskaan kokeillut paistuuko kaksi pellillistä kiertoilmauunissa yhtä tasaisesti kuin yksi pellillinen.

Vierailija
8/10 |
31.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Noniin kiitos kaikille vastaajille! Teen samalla taikinan ja paistan erillään. 

 

t.ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
31.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse en ikinä käytä leipomisessa uunin kiertoilmatoimintoa. Kuivattaa pintaa ihan turhaan.

Vierailija
10/10 |
31.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse en ikinä käytä leipomisessa uunin kiertoilmatoimintoa. Kuivattaa pintaa ihan turhaan.

Sama, en leipomiseen käytä ollenkaan,tavallisella lämmöllä paistuu paremmin,

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yksi kahdeksan