Miksi shampanjaa ei viljellä Suomessa?
Kommentit (16)
Vierailija kirjoitti:
Meillä on Koskenkorva.
Kossu on pian kallista kuin shampanja, koska sellutehtaat suljetaan. Tuotantoprosseista ei enää jää ylijäämää (Kossua)
Olet täysi ääliö.
Samppanjaa tehdään valkoisista Chardonnay- sekä punaisista Pinot Noir- ja Pinot Meunier -viinirypäleistä.
Vierailija kirjoitti:
Olet täysi ääliö.
Samppanjaa tehdään valkoisista Chardonnay- sekä punaisista Pinot Noir- ja Pinot Meunier -viinirypäleistä.
Niin mutta mitä kauraa niissä käytetään?
On mulla kymmenkunta pulloa tuolla kasvimaalla, en viitsinyt enempää tänä kesänä kasvattaa.
Voisi onnistua rypäleiden kasvatus kasvihuoneissa osan vuodesta.
Kun nyt kasvatettaisiin edes sitä kasvi-suutetta, josta saa kasvi-suutejuomaa.
Koska shamppanja valmistetään tietyllä Ranskan alueella. Vaikka samaa rypälelajiketta kasvaisi muualla niin sitä ei saa kutsua shamppanjaksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olet täysi ääliö.
Samppanjaa tehdään valkoisista Chardonnay- sekä punaisista Pinot Noir- ja Pinot Meunier -viinirypäleistä.
Niin mutta mitä kauraa niissä käytetään?
Märkää kauraa on korviesi välissä.
Vierailija kirjoitti:
On mulla kymmenkunta pulloa tuolla kasvimaalla, en viitsinyt enempää tänä kesänä kasvattaa.
Käytkö siellä kasvimaalla tissutelemassa?
Vierailija kirjoitti:
Voisi onnistua rypäleiden kasvatus kasvihuoneissa osan vuodesta.
On Suomessa talvehtivia avomaan köynnöslajikkeita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olet täysi ääliö.
Samppanjaa tehdään valkoisista Chardonnay- sekä punaisista Pinot Noir- ja Pinot Meunier -viinirypäleistä.
Niin mutta mitä kauraa niissä käytetään?
Nyhtökauraa
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
On mulla kymmenkunta pulloa tuolla kasvimaalla, en viitsinyt enempää tänä kesänä kasvattaa.
Käytkö siellä kasvimaalla tissutelemassa?
Juu, mieheltä salaa :D
Koska samppanjaa tuotetaan vain Champagnessa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olet täysi ääliö.
Samppanjaa tehdään valkoisista Chardonnay- sekä punaisista Pinot Noir- ja Pinot Meunier -viinirypäleistä.
Niin mutta mitä kauraa niissä käytetään?
Hukkakauraa. Oikeasta kaurasta tehdään kauraryynejä, kauramaitoa ja kauraleipää.
Meillä on Koskenkorva.