Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Hei Sinä, joka ruokakermaketjussa kerrot tekeväsi pääsääntöisesti välimerellistä ruokaa!

Vierailija
14.08.2011 |

Antaisitko pari reseptiäsi? Mitä yleensä valmista arkena?



Tiedän kyllä, että välimerellisessä käytetään paljon kasviksia ja oliviiviöljyä.





Tässä lainaus ruokakermakeskustelusta:

"Käytän todella harvoin kermaa

ruoanlaitossa, koska teen eniten välimerelliseen keittiöön perustuvia ruokia. Yleensä ostan tavallista kermaa. Sitä voi käyttää siten myäös jälkiruokiin ja leivonnaisiin."

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
14.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse jos teen "välimerellistä" se on yleensä jotain mezejä eli pikkunaposteltavia illanviettoon, mutta ihan tollasia arkireseptejä kaipaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
14.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Me teemme harvoin esim suomalaista perinteistä jauhelihakastiketta, johon lorotetaan kermaa lopuksi. Sen sijaan esim bolognekastike on meillä yleinen. Siinä on porkkanaa, selleriä, sipulia, valkosipulia, öljyä, tomaattimurskaa, tomaattipyrettä, jauhelihaa, timjamia, basilikaa, oreganoa, joskus punaviiniä.. Saa lapsillekin menemään kasviksiä hyvin näin.

Vierailija
4/5 |
14.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistä lähtien kermainen jauhelihakastike on ollut perinteistä suomalaista? Meillä tehdään aina bolognese, muunnellaan vain kasviksia.

Vierailija
5/5 |
14.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistä lähtien kermainen jauhelihakastike on ollut perinteistä suomalaista? Meillä tehdään aina bolognese, muunnellaan vain kasviksia.

Kyllä vain yleisempää on ollut tehdä ruskea kastike -pohjainen jauhelihakastike. Enpä muista, olisinko aikoinaan koulussakaan saanut ikinä muunlaista jauhelihakastiketta. Sitä perinteistä lihalientä eli glutamaattia vain kyytiin. Ei sinne mitään porkkanoita ja sellereitä raastettu. Sipulia korkeintaan kasviksista.