Hei Sinä, joka ruokakermaketjussa kerrot tekeväsi pääsääntöisesti välimerellistä ruokaa!
Antaisitko pari reseptiäsi? Mitä yleensä valmista arkena?
Tiedän kyllä, että välimerellisessä käytetään paljon kasviksia ja oliviiviöljyä.
Tässä lainaus ruokakermakeskustelusta:
"Käytän todella harvoin kermaa
ruoanlaitossa, koska teen eniten välimerelliseen keittiöön perustuvia ruokia. Yleensä ostan tavallista kermaa. Sitä voi käyttää siten myäös jälkiruokiin ja leivonnaisiin."
Kommentit (5)
Me teemme harvoin esim suomalaista perinteistä jauhelihakastiketta, johon lorotetaan kermaa lopuksi. Sen sijaan esim bolognekastike on meillä yleinen. Siinä on porkkanaa, selleriä, sipulia, valkosipulia, öljyä, tomaattimurskaa, tomaattipyrettä, jauhelihaa, timjamia, basilikaa, oreganoa, joskus punaviiniä.. Saa lapsillekin menemään kasviksiä hyvin näin.
Mistä lähtien kermainen jauhelihakastike on ollut perinteistä suomalaista? Meillä tehdään aina bolognese, muunnellaan vain kasviksia.
Mistä lähtien kermainen jauhelihakastike on ollut perinteistä suomalaista? Meillä tehdään aina bolognese, muunnellaan vain kasviksia.
Kyllä vain yleisempää on ollut tehdä ruskea kastike -pohjainen jauhelihakastike. Enpä muista, olisinko aikoinaan koulussakaan saanut ikinä muunlaista jauhelihakastiketta. Sitä perinteistä lihalientä eli glutamaattia vain kyytiin. Ei sinne mitään porkkanoita ja sellereitä raastettu. Sipulia korkeintaan kasviksista.
Itse jos teen "välimerellistä" se on yleensä jotain mezejä eli pikkunaposteltavia illanviettoon, mutta ihan tollasia arkireseptejä kaipaisin.