Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Talouselämä: Laatu on hävinnyt suomalaisesta ruoasta: Suomalaiset syövät salmonellaa ja homeita tietämättään

Vierailija
24.06.2025 |

305 elintarviketta vedettiin Suomessa pois markkinoilta vuonna 2024, mikä on yli 20 % enemmän kuin edellisvuonna. Yleisimpiä syitä olivat salmonella, home ja lisäainevirheet. Salmonellaa löytyi muun muassa lihassa ja yrteissä. 46 % takaisinvedetyistä tuotteista oli peräisin EU:n ulkopuolelta, 31 % muista EU-maista ja vain 23 % Suomesta. Vaikka torjunta-ainejäämiä löytyi vähemmän kuin ennen, lisäaineiden väärinkäyttö kasvoi.

Jos luulit, että Suomessa myytävä ruoka on automaattisesti puhdasta ja turvallista, mieti uudelleen. Lähes joka neljäs takaisinvedetty tuote on valmistettu Suomessa. Eikö täällä ole enää osaamista tehdä ruokaa ilman homeita, lisäaineylilyöntejä tai salmonellaa? Ja jos tuote pullistuu tai homehtuu hyllyssä, mitä se kertoo tuotantoketjusta? Eikö meitä oikeasti enää suojella, vai onko tämä kaikki vain bisnestä, jossa säästetään laadusta, koska kuluttaja ei huomaa tai välitä?

Miten ihmeessä tällainen määrä kelvotonta ruokaa pääsee edes myyntiin saakka?

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
24.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jotain on kyllä mennyt pieleen viime vuosina. Koskaan aiemmin ei itselläni omassa kotitaloudessa ole tullut vastaan yhtä paljon huonoja elintarvikkeita, juurikin hometta ollut esim sipsit oli homeessa, pesto oli homeessa, sitten on ollut kaikkea muutakin outoa. Olen reklamoinut ja saanut lahjakortteja, mutta luottamus on mennyt.

Vierailija
2/2 |
24.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos valvonta toimisi, huonot elintarvikkeet ei päätyisi asiakkaille asti. Kaikki ei kumminkaan seuraa mediasta takaisinvetoja eikä ruokakaupat pysty kontaktoimaan kaikkia jonkun tuotteen ostaneita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kaksi yhdeksän