WTF? Ranskanperunoita saisi antaa lapsille max 2 kertaa kuussa???
Meillä on ranskiksia ja lohkoperunoita vähintään 3 kertaa viikossa, muulloin on makaroonia, keitettyjä perunoita ehkä kaksi kertaa vuodessa.
Onpa ihmeellinen suositus!
Kommentit (25)
ravintoterapeutin haastattelu ja hän suositteli että ranskalaisia yms pakkas-uuniperunoita, ei annettaisi lapselle "edes kerran viikossa". Siitä ymmärsin, että max joka toinen viikko jos ei kerran ihan joka viikko.
joskus kerran, joskus useammin. Yleensä uuniranskiksia mutta joskus rasvakeittimessäkin :)
Mutta oikeastaan olen tätä aavistellut. Ranskalaisissa on paljon kaloreita ja huonolaatuista rasvaa.
Keitetty peruna on paljon terveellisempää. Pastaa ja riisiäkin kohtuudella, koska ovat ns. valkoista viljaa.
Meillä on ranskiksia ja lohkoperunoita vähintään 3 kertaa viikossa, muulloin on makaroonia, keitettyjä perunoita ehkä kaksi kertaa vuodessa.
Onpa ihmeellinen suositus!
Ei ole paljon epäterveellisempää kuin transrasvaiset ja suolaiset ranskikset. Ihme ettet sipsej syötä. Entäs juurekset, kasvikset lisukkeina, keitot ja salaatit?
Ihme mutseja täällä!
Meillä lapsi saa niitä ehkä kerran pari vuodessa jossain illanistujaisissa, jos aikuisille on tarjolla jotain sellaista, mikä ei lapsille maistu/sovi.
ihan kaikkia uuniperunoita, eli ranskalaisia perunoita, lohkoperunoita, tikkuja, uuniperunoita nyt yleensä. Varsinaisia ranskalaisia meilläkin on tosiaan vain pari kertaa vuodessa, mutta lohkoperunoita on säännöllisesti.
Sama asia kai ne on.
Juu, no tietysti on keittoja ja kasviksia! Mutta nehän tosiaan ovat niitä mitä niitten perunoitten kanssa tarjotaan, eihän se maha mistään salaatista täyty...
ap
on pakko olla provo. Ei kukaan pysty syömään sellaista paskaa useammin kuin kerran viikossa max. Saati että on niin
hullu että syöttäis tollaista sontaa lapsilleen.
on pakko olla provo. Ei kukaan pysty syömään sellaista paskaa useammin kuin kerran viikossa max. Saati että on niin
hullu että syöttäis tollaista sontaa lapsilleen.
Meidän ruokavaliossa ranskikset ovat terveellisemmästä päästä ja hyvin ollaan hengissä kitkuteltu ilman pienintäkään ylipainoa. Enemmän olisin huolissani siitä miten lapset vetävät suklaapatukoita välipaloina kaikkina koulupäivinä (tämä siis alakoululaiseni luokalla ihan tavallista). Toki liikkuvat paljon.
kummemmasta paskasta kuin uunissa paistettu peruna. Miten se muka on hienompaa jos sen keittää? Ei ne ravintoaineet siinä perunassa silloinkaan pysy, ellei sitä syö kuorineen LOL
Ja joo, ei siis tietenkään missään rasvakattilassa niitä keitetä, mikä tietysti olisi av-mammoille pitänyt jo avauksessa vääntää, mutta kun ei aina itsestäänselvyyksiä viitsi...
jos antaa lapselle ranskanperunoita.Nehän on pelkkää roskaa jossa ei ole mitään ravintoarvoa.Miksi kukaan haluais tuhota lapsen terveyden tahalleen?
Keitetty peruna on paljon terveellisempää. Pastaa ja riisiäkin kohtuudella, koska ovat ns. valkoista viljaa.
Täysjyväpasta tai täysjyväriisi on kyllä terveellisempiä kuin peruna.
jos antaa lapselle ranskanperunoita.Nehän on pelkkää roskaa jossa ei ole mitään ravintoarvoa.Miksi kukaan haluais tuhota lapsen terveyden tahalleen?
Ja entäs leipä sitten? Täynnä karsinogeenejä. Ja vihannekset ja hedelmäthän ovat täynnä home-, hyönteis- ja kasvinsuojelumyrkkyjä, joten niitä en lapsilleni syöttäisi mistään hinnasta. Miksi kukaan haluaisi tuhota lapsen terveyden syöttämälle tälle ruokaa? No, minä ainakin.
Keitetty peruna on paljon terveellisempää. Pastaa ja riisiäkin kohtuudella, koska ovat ns. valkoista viljaa.
Täysjyväpasta tai täysjyväriisi on kyllä terveellisempiä kuin peruna.
niiden oikeilla nimillä. Makaronia se täysjyväpastakin on, ei siitä mihinkään pääse!
saa epäterveellistä lämmittämällä tai paistamalla sen paistinpannulla. Miten joltain on voinut mennä tämä tieto ohi?
vert. ostaa pakasteena/syödä mäkkärissä.
Jos tekee lohkoperunoita, eli lohkoo perunat, maustaa ruokaöljyllä, suolalla, yrteillä, pippurilla ja ehkä valkosipulilla ja laittaa uuniin ja paistaa, niin ihan hyvä ruoka tuo on, eikä sitä voi verrata hesen ranskalaisiin...
Ja kukaan tuskin syö esim. lohkoperunoita pelkältään, vaan lisäksi lautasella on salaattia ja lihaa/kalaa.
Mutta sääliksi käy lapsia (ja mielenkiintoista on nähdä mitä heistä aikuisina tulee...) jotka elävät eineksillä. Lähipiirissä äiti jossa JOKA PÄIVÄ lapselle annetaan eineksiä, eli Saarioisten mikroruokia, pakaste pitsaa, ranskalaisia, nugetteja, ym. +vanukkaita ym. eli lapsi ei saa ns. puhdasta kotiruokaa käytännössä koskaan.
Osassa pakasteperunatuotteista on kaikenmaailman huttua lisänä, kuten muunnettuja tärkkelyksiä. Ja sitten on sellaisia, joissa on perunan lisäksi esim. auringonkukkaöljyä. Onko peruna + auringonkukkaöljy jotenkin epäterveellisempää valmiiksi pilkottuna ostettuna kuin itse pilkottuna ja öljyttynä uuniperunana?
löytänyt?