Abban tonnikala on nykyään ihan kuraa.
Kommentit (20)
Jouduin sirkkimään Abbasta huonoja sipaleita pois.
Liiterin tonnari niissä 195g purkeissa on hinta/laatu-suhteeltaan ehdotonta eliittiä, kilohinta on alle 12 euroa. Aina täydellistä filepalaa, eikä koskaan mitään "törstettä" joukossa, kuten monella muulla merkillä on.
Tonnikala "paloina" on nykyisin samaa mössöä kuin halvemmissa purkeissa.
Kappas, Abba on tehnyt biisin nimeltä Tonnikala. Täytyy käydä kuuntelee, onko viisu hyvä
Ostan aina Calvon tonnikalaa öljyssä, sellainen kolmen pikkupurkin pakkaus.On laadultaan parasta, kallista kyllä.
Vaihtakaa tonnikalat kotimaiseen luonnonkalaan. Peittoaa mennen tullen ties mistä olosuhteista likaisista meristä kalastetun tonnikalan.
Kotipizza teki juuri näin.
Älkää ainakaan Coopin tonnikalaa ostatko, se ei sisällä edes niitä perinteisiä hiutaleita vaan on ihme ryynimoskaa, mistä lie tonnikalan peräsuolesta puristettu.
Agnetha vai Anni-Frid kenen lohileipä haiskahtaa siis?
Vierailija kirjoitti:
Vaihtakaa tonnikalat kotimaiseen luonnonkalaan. Peittoaa mennen tullen ties mistä olosuhteista likaisista meristä kalastetun tonnikalan.
Kotipizza teki juuri näin.
Housussas on likaa!
juu saman huomannut, ihmeellisen näköistä ja väristä kamaa..pitääkin testata toi lidl seuraavaksi. Jopa Ortizin 5e prk maksava tonnikala on pahaa..en tajua mitä näille on tapahtunut.
Onhan nuo jo niin mummoikäisiä että varmasti haiskahtaa tonnikala pöksyjen läpi - hyi :(
Ahti Sininen edelleen parasta. Ja tällä hetkellä tuoreen makuista! Jopa sen aidon sillin maistaa.
Mikään noista ei ole oikeaa tonnikalaa, vaan kuten pienellä präntillä takana lukee, vaan boniittia (skipjack).
Oikea tonnikala on hyvin kallista ja sitä ostavat lähinnä japanilaiset ravintolat isoina fileinä.
Hyvää ja aika edullista on Pirkan tonnikala öljyssä. Pärjäsi makutesteissäkin hyvin. Ja tietysti se Lidlin aika isossa lasipurkissa oleva tonnikala on hyvää, mutta aika kallista. Fileet näkee lasipurkista hyvin jo ulkopuolelle.
Mies osti kerran jotain halpaa tonnikalaa ja kun avasin purkin, niin se oli pelkkää lientä ja jotain teurasjätettä pieni suikale ja haisikin hirveälle. Ei edes itse suostunut sitä maistamaan.
Abba on nykyään norjalaisen Orklan (perustettu 1600-luvulla?) omistuksessa. Minulla on hyvin negatiivinen kuva norjalaisista tuotteista ylipäätään. Eivät osaa tehdä edes kunnollista juustohöylää vaikka se on keksitty Norjassa!?
Toki Abban tuotteet valmistetaan yhä Ruotsissa. - Mainittakoon että Venäjän valtakunnan (Kiovan Rusin) perustivat tiettävästi norjalaiset Roslagenin viikingit... Sat sapienti? ; )
Abban sillit tulee kiinasta. Ei ruotsista kuten ennen.
Kaikki tuotteet tuntuu käyvän läpi joko shrinkflaatiota (sitä että tuotteen koko pienenee) tai enshittifikaatiota jossa raaka-aineet vaihdetaan halvempaan ja tuote muuttuu surkeammaksi.
Esim. ostin "jättis" tuutin eilen kun tarjouksessa oli, ja vanhasta jättiksestä jäljellä oli lähinnä nimi ja iso pussi johon se naurettavan pieni tuutti oli kätketty. Tuntuu että ennen oli tavalliset tuutitkin isompia kuin tää "jättis".
Joo, osa tonnikaloista outoa pientä hipettä ja mössöä. Öljyssä en osta mielellään mitään niistä. Calvo, Pirkka ja se Liiterin mainittu on ok.
Ei ole, hyvää on Abban tonnikala, parasta!