Voiko rypsiöljyä joka seissyt avattuna huoneenlämmössä yli kuukauden enää käyttää ruuanlaitossa?
jäi tuohon kun lähdin reissuun ja sulatin jääkapin
Kommentit (7)
En käyttäisi, jos on ollut avattuna niin, että korkki poissa.
Muitenhan se säilyy kyllä huoneenlämmössä.
Eri asia toki on, onko rypsiöljy hyvä rasva.
Säilyy hyvin, sitä ei pitäisi edestakaisin siirrellä, vaan säilyttää joko jääkaapissa tai huoneenlämmössä varjossa eli vaikka kaapissa.
Kai siinä pullossa nyt korkki on, ehkä ap tarkoitti avattua pulloa.
Huoneenlämmössähän kasviöljyt muutenkin kannattaa säilyttää. Vievät muuten vain turhan jääkaapista tilaa, jolle olisi muutakin käyttöä. Iso säästöpullo saattaa olla myös korkeutensa takia hankala säilyttää jääkaapissa.
Rypsiöljy on paras rasva esimerkiksi paistamiseen. USA:ssa erotellaan rapeseedoil ja canolaoil. Kummatkin ovat rypsiöljyä. Toinen ei ole hyvää ruokakäytössä, toinen parasta. Kyseessä ovat eri rypsi/rapsilajikkeet. 70-luvulta lähtien ruokaöljyksi on käytetty hyödyllistä rypsilajiketta. Olennaista on rasvahappopitoisuus, että missä määrin öljyssä on omega-3 ja omega-6 rasvoja. Esim. puristustekniikalla (kylmäpuristettu jne.) ei ole käytännön merkitystä.
Pöydällä ollut rasva on luultavasti täysin käyttökelpoista, mutta haista nyt ensin. Pilaantunut rasva haisee härskiintyneelle.
Mitä ihmettä, juuri niinhän sitä säilytetään. Haista ja maista, onko ok.
Ei