Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko peruna terveellistä?

Vierailija
26.05.2025 |

Vai ainoastaan mahantäytettä? Nälkä siitä ainakin lähtee.

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
26.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

On ja hyvää!

Vierailija
2/7 |
26.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu puhtaudesta ja alkuperästä. Nyt olisi uutta perunaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
26.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis peruna on itse asiassa varmaan yksi terveellisimpiä ruoka-aineita riisin lisäksi - ehkä vielä vähän terveellisempi. Käytännössä jos söisit pelkkää oliiviöljyä, merisuolaa ja perunaa niin pärjäisit varmaan 20v ennen merkittäviä ravintoainepuutoksia.

Sitä sanotaan myös lääkkeeksi siksi, että jos omaa oikeastaan mitä tahansa terveysongelmia, niin perunadieetillä ne lähtevät, sillä se myös laihduttaa, eikä ärsytä suolta. Siis sillä, että syö pelkkää perunaa ja suolaa. 

Vierailija
4/7 |
26.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

On paljon terveellisempää, kuin riisi ja pasta

Vierailija
5/7 |
26.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija
6/7 |
26.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tuo doctor potato john mcdougall on hauska. Muistuttaa aina siitä, että kun irlannissa syötiin hirveästi perunaa, niin "irlantilaiset naiset muuttuivat erittäin viehättäviksi" :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
26.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Omin sanoin: Perunan koostumus on lisäksi sellainen, että se toimii erinomaisena kasvualustana ruuansulatusjärjestelmän lähes tuhannelle bakteereille, joiden toiminnan ansiosta vastustuskyky pysyy kunnossa.

 

>>The composition of potatoes, particularly their resistant starch content, does indeed contribute to a thriving gut microbiome, which is crucial for overall health. Potatoes are rich in resistant starch, a type of fiber that is not digested by human enzymes but is readily fermented by beneficial bacteria in the gut. This fermentation process produces short-chain fatty acids (SCFAs) like butyrate, which are beneficial for gut health and can even help strengthen the immune system<<