Kakkupohjaan mantelijauhe vai mantelijauho?
Söin kylässä kerran ihanaa täytekakkua. Kysyin emännältä pohjan salaisuuden ja hän vastasi sen olevan mantelijauhe tai mantelijauho. En muista kumpi. Kellään ideaa kummasta mahtoi olla kyse? Ovat erilaiset tuotteet.
Kommentit (10)
Tämän olisit löytänyt googlettamalla:
"Mantelijauho ja mantelijauhe ovat molemmat manteliin perustuvia jauhoja, mutta mantelijauhe on hieman karkearakenteisempaa kuin mantelijauho. Mantelijauhe on erinomainen valinta gluteenittomaan, viljattomaan, raaka-, vähähiilihydraattiseen ja ketogeeniseen leivontaan. Se sitoo itseensä hyvin vettä ja rasvaa, mikä tekee leivonnasta mehukkaampaa ja ilmavamman. Mantelijauhetta voi käyttää myös kypsentämättömissä leivonnaisissa. Mantelijauhe ei kuitenkaan muodosta sitkoa, joten se ei yksistään käy hiivalla nostatettaviin tuotteisiin."
Varmaan jotain muita jauheita käyttäny kerta oli niin hyvää
Vierailija kirjoitti:
Tämän olisit löytänyt googlettamalla:
"Mantelijauho ja mantelijauhe ovat molemmat manteliin perustuvia jauhoja, mutta mantelijauhe on hieman karkearakenteisempaa kuin mantelijauho. Mantelijauhe on erinomainen valinta gluteenittomaan, viljattomaan, raaka-, vähähiilihydraattiseen ja ketogeeniseen leivontaan. Se sitoo itseensä hyvin vettä ja rasvaa, mikä tekee leivonnasta mehukkaampaa ja ilmavamman. Mantelijauhetta voi käyttää myös kypsentämättömissä leivonnaisissa. Mantelijauhe ei kuitenkaan muodosta sitkoa, joten se ei yksistään käy hiivalla nostatettaviin tuotteisiin."
Mikä vastaus tuon lainaamasi tekstin mukaan siis on? Mantelijauhe?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tämän olisit löytänyt googlettamalla:
"Mantelijauho ja mantelijauhe ovat molemmat manteliin perustuvia jauhoja, mutta mantelijauhe on hieman karkearakenteisempaa kuin mantelijauho. Mantelijauhe on erinomainen valinta gluteenittomaan, viljattomaan, raaka-, vähähiilihydraattiseen ja ketogeeniseen leivontaan. Se sitoo itseensä hyvin vettä ja rasvaa, mikä tekee leivonnasta mehukkaampaa ja ilmavamman. Mantelijauhetta voi käyttää myös kypsentämättömissä leivonnaisissa. Mantelijauhe ei kuitenkaan muodosta sitkoa, joten se ei yksistään käy hiivalla nostatettaviin tuotteisiin."
Mikä vastaus tuon lainaamasi tekstin mukaan siis on? Mantelijauhe?
Kyllä. Mantelijauhe sopii leivontaan, pois lukien hiivalla kohotettavat leivonnaiset. Kakkupohjaa ei kohoteta hiivalla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tämän olisit löytänyt googlettamalla:
"Mantelijauho ja mantelijauhe ovat molemmat manteliin perustuvia jauhoja, mutta mantelijauhe on hieman karkearakenteisempaa kuin mantelijauho. Mantelijauhe on erinomainen valinta gluteenittomaan, viljattomaan, raaka-, vähähiilihydraattiseen ja ketogeeniseen leivontaan. Se sitoo itseensä hyvin vettä ja rasvaa, mikä tekee leivonnasta mehukkaampaa ja ilmavamman. Mantelijauhetta voi käyttää myös kypsentämättömissä leivonnaisissa. Mantelijauhe ei kuitenkaan muodosta sitkoa, joten se ei yksistään käy hiivalla nostatettaviin tuotteisiin."
Mikä vastaus tuon lainaamasi tekstin mukaan siis on? Mantelijauhe?
🤪
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tämän olisit löytänyt googlettamalla:
"Mantelijauho ja mantelijauhe ovat molemmat manteliin perustuvia jauhoja, mutta mantelijauhe on hieman karkearakenteisempaa kuin mantelijauho. Mantelijauhe on erinomainen valinta gluteenittomaan, viljattomaan, raaka-, vähähiilihydraattiseen ja ketogeeniseen leivontaan. Se sitoo itseensä hyvin vettä ja rasvaa, mikä tekee leivonnasta mehukkaampaa ja ilmavamman. Mantelijauhetta voi käyttää myös kypsentämättömissä leivonnaisissa. Mantelijauhe ei kuitenkaan muodosta sitkoa, joten se ei yksistään käy hiivalla nostatettaviin tuotteisiin."
Mikä vastaus tuon lainaamasi tekstin mukaan siis on? Mantelijauhe?
Jos viitsisit googlata niin tietäisit että molempia voidaan käyttää kakkupohjissa.
Vierailija kirjoitti:
Tämän olisit löytänyt googlettamalla:
"Mantelijauho ja mantelijauhe ovat molemmat manteliin perustuvia jauhoja, mutta mantelijauhe on hieman karkearakenteisempaa kuin mantelijauho. Mantelijauhe on erinomainen valinta gluteenittomaan, viljattomaan, raaka-, vähähiilihydraattiseen ja ketogeeniseen leivontaan. Se sitoo itseensä hyvin vettä ja rasvaa, mikä tekee leivonnasta mehukkaampaa ja ilmavamman. Mantelijauhetta voi käyttää myös kypsentämättömissä leivonnaisissa. Mantelijauhe ei kuitenkaan muodosta sitkoa, joten se ei yksistään käy hiivalla nostatettaviin tuotteisiin."
Mutta tämä on keskustelupalsta, jossa saa kysellä.
Sinäkin kiltisti vastasit ap.lle eli kannatti.
T. Eri
Mantelijauho. Tulee esim. juustokakkuihin. Sen voi korvata tavallisilla jauhoillakin tai mitä nyt kaapissa sattuu olemaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tämän olisit löytänyt googlettamalla:
"Mantelijauho ja mantelijauhe ovat molemmat manteliin perustuvia jauhoja, mutta mantelijauhe on hieman karkearakenteisempaa kuin mantelijauho. Mantelijauhe on erinomainen valinta gluteenittomaan, viljattomaan, raaka-, vähähiilihydraattiseen ja ketogeeniseen leivontaan. Se sitoo itseensä hyvin vettä ja rasvaa, mikä tekee leivonnasta mehukkaampaa ja ilmavamman. Mantelijauhetta voi käyttää myös kypsentämättömissä leivonnaisissa. Mantelijauhe ei kuitenkaan muodosta sitkoa, joten se ei yksistään käy hiivalla nostatettaviin tuotteisiin."
Mikä vastaus tuon lainaamasi tekstin mukaan siis on? Mantelijauhe?
Siis ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖH, ihan oikeastiko siis?
Itse tein kerran mantelijauhosta kakkupohjan.