Syö joku muka juustokakkua?
Juusto on hyvää, kakku on hyvää mutta en ikinä söisi niitä samaan aikaan. Juustokakku on sama kuin jos ottaisit kakkupalan ja laittaisit edam siivun päälle.
Kommentit (16)
Kokeile seuraavan kerran tuorejuustoa, niin ymmärrät miksi se on monien mielestä hyvää.
Voi apua. Juustokakulla ei ole mitäänntekemistä oikean juuston kanssa
Juustokakku ja kakku edamilla on kyllä kaksi eri asiaa
sama kuin sanoisin, että jos tyttöystäsi on tyttöpuolinen ystäväsi, jota paneskelet myös, niin eiks se ois sama poikapuoleisella ystävälläkin? Sitäkin vois paneskella
Et ole tainnut koskaan syödä juustokakkua. Hyvää.
Juustokakku hyvin tehtynä on mielettömän hyvää, mutta sellainen aladobia muistuttava liivatekökkö on kamalaa.
Vierailija kirjoitti:
Et ole tainnut koskaan syödä juustokakkua. Hyvää.
En todellakaan kun jo ajatus oksettaa.
Öööh, kysyn taas tämän saman kysymykset: miksi sinä olet niin mahdottoman kiinnostunut toisten ihmisten syömisistä?
Onhan se aika paskavammaista. Eikä tuosta edes sakoteta? Missä poliisi?
Voi ap. Et ole yhtään uskottava koska aloituksestasi puuttuu taas "ööh".
Vierailija kirjoitti:
Voi apua. Juustokakulla ei ole mitäänntekemistä oikean juuston kanssa
Eikö Mansikkakakullakaan ole mitään tekemistä Mansikan kanssa tai Suklaakakulla Suklaan ?
No en ikinä. Juusto ja kakut erikseen.
Hyvä kysymys ja olet aivan oikeassa, että nimi kuulostaa hieman oudolta, jos ei tunne taustaa!
Juustokakun nimi tulee siitä, että sen pääraaka-aine on tuorejuusto, kuten Philadelphia-tyyppinen tuorejuusto, rahka tai mascarpone. Englanniksi juustokakku on cheesecake, ja sana on suoraan käännetty suomeksi.
Miksi nimi voi tuntua oudolta?
Sanana juusto tuo yleensä mieleen kovan, suolaisen keltaisen juuston, kuten emmental tai cheddar ja ajatus sellaisen yhdistämisestä kakkuun kuulostaa kummalliselta. Mutta juustokakussa käytetty juusto on paljon miedompaa ja neutraalimpaa: mietoa, pehmeää, melkein kermaista tuorejuustoa, joka sopii hyvin makeaan leivontaan.
Juustokakkuja on tehty jo antiikin Kreikassa, ja niissä käytettiin lampaan- tai vuohenmaidosta tehtyä tuorejuustoa. Nykyään tunnetuin versio on New York -tyylinen juustokakku, mutta Suomessa tehdään usein myös hyydytettyjä versioita ilman paistamista.
Paistettu juustokakku
Sisältää usein kananmunia
Paistetaan uunissa, jolloin rakenne on tiivis, kiinteä ja hieman kermainen
Esim. New York -juustokakku
Tarvitsee yleensä jäähtyä kunnolla ja usein tekeytyä jääkaapissa yön yli
Hyydytetty juustokakku
Ei paisteta, vaan hyydytetään kylmässä
Sisältää yleensä liivatetta tai vegehyytelöainetta
Kevyempi ja usein ilmavampi rakenne
Nopeampi valmistaa, eikä uunia tarvita
Molemmat ovat herkullisia, mutta aika erilaisia kokemuksia. Kumpi kuulostaa enemmän sun jutulta täyteläinen uunileivonnainen vai raikas ja kylmä jälkkäri?
Omaanipa syön ja se ei ole sulta pois!
ASIA ei kuulu sulle ollenkaan!
Hyi hyi, en voi ikinä syödä tuollaista,
ÖÖÖH?