Keitettyjä uusia perunoita
jäi tosi paljon yli eiliseltä. Mitäköhän niistä voisi tänään tehdä? Vinkkejä?
Kommentit (5)
4 annosta
1 kg uusia perunoita
140 g pekonikuutioita
100 g kevätsipuleita varsineen
Kastike:
200 g (kevyt) kermaviiliä
1 pussi tzatziki-dippikastiketta
Puhdista perunat ja keitä lähes kypsiksi. Ruskista pekonikuutiot kuumalla pannulla rapeaksi. Hienonna kevätsipuli. Kuutioi jäähtyneet perunat. Sekoita joukkoon pekoni ja kevätsipuli. Sekoita kermaviili ja dippikastikejauhe keskenään. Lisää salaattiin ja anna vetäytyä jääkaapissa tarjoamishetkeen asti.
Tässä onkin jo ongelma, kun päätän kumpaa näistä kahdesta herkusta alan valmistaa :) T. AP
tai tehdä pyttäriä.
Tai lämmittää folionyyteissä grillillä tai uunissa muiden vihannesten kanssa.
Voit siivuttaa niitä ruisleivän päälle. Kaveriksi esim vähän silliä tai vaikka anjovista.
Voit siivuttaa niitä uunivuokaan, perata päälle savusilakoita tai muuta savukalaa, silputa joukkoon sipulinvarsia (suolaa ja pippuria). Päälle kermaa. 200-asteinen uuni, n. vartti.
Perunaa pilkottuna, kaprista, vähän uuttasipulia varsineen, mustapippuria, suolaa ja oliiviöljyä plus sitruunamehua tai valkoviinietikkaa. Koristele persiljalla tai ruohosipulilla.