Rasvahappokoostumukseltaan ja muilta osin terveellisin margariini hakusessa
Kommentit (35)
Käytän sitä oivariinia, jossa on sydänmerkki. Sisältää pääosin rypsiöljyä ja jonkun verran voita.
Onko jotain oliiviöljymargariineja? Tai sitten sekoittaa itse oliiviöljystä ja voista
Vierailija kirjoitti:
Käytän sitä oivariinia, jossa on sydänmerkki. Sisältää pääosin rypsiöljyä ja jonkun verran voita.
Rapsiöljy (33 %), laktoositon voi*, vesi, laktoositon kirnumaito*, sakeuttamisaine (natriumalginaatti), suola, emulgointiaine (rasvahappojen mono-ja diglyseridit), aromi, väri (karotenoidit) ja D-vitamiini.
Sellainen jossa ei käytetä siemenöljyjä.
Vierailija kirjoitti:
Sellainen jossa ei käytetä siemenöljyjä.
vieläkö tämä vanhentuneeseen tietoon perustuva p skaväite leviää netissä
Vierailija kirjoitti:
Sellainen jossa ei käytetä siemenöljyjä.
Toi ei päde kuin paistamiseen, margariinissä ne ei ole vahingollisia, sellainen oivariini on hyvä missä se sydänmerkki. Paistamiseen taas ei suositella rypsi, rapsi tai auringonkukka öljyjä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sellainen jossa ei käytetä siemenöljyjä.
Toi ei päde kuin paistamiseen, margariinissä ne ei ole vahingollisia, sellainen oivariini on hyvä missä se sydänmerkki. Paistamiseen taas ei suositella rypsi, rapsi tai auringonkukka öljyjä.
Rypsiöljyä nimenomaan suositellaan paistamiseen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sellainen jossa ei käytetä siemenöljyjä.
vieläkö tämä vanhentuneeseen tietoon perustuva p skaväite leviää netissä
Mitä vanhentunutta tietoa on se, että rypsiöljy sisältää liikaa omega-6-rasvahappoja?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sellainen jossa ei käytetä siemenöljyjä.
vieläkö tämä vanhentuneeseen tietoon perustuva p skaväite leviää netissä
Mitä vanhentunutta tietoa on se, että rypsiöljy sisältää liikaa omega-6-rasvahappoja?
Siinä on myös kolmosta, molempia tarvitaan. Kutosia saa paljon myös monista muista kasviperäisistä, joten miksi ongelma on juuri rypsiöljy?
Vierailija kirjoitti:
Onko jotain oliiviöljymargariineja? Tai sitten sekoittaa itse oliiviöljystä ja voista
Löytyy valmiinakin ainakin Beceliltä. Itse ostan aina sitä. Paistamiseen käytän luomuvoin ja oliiviöljyn sekoitusta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Käytän sitä oivariinia, jossa on sydänmerkki. Sisältää pääosin rypsiöljyä ja jonkun verran voita.
Rapsiöljy (33 %), laktoositon voi*, vesi, laktoositon kirnumaito*, sakeuttamisaine (natriumalginaatti), suola, emulgointiaine (rasvahappojen mono-ja diglyseridit), aromi, väri (karotenoidit) ja D-vitamiini.
Tuo emulgointiaine on pahin mahdollinen sydänterveyden kannalta. Käytä oikeaa voita tai sekoita siihen itse oliiviöljyä. Ei mitään rapsia.
Jos haluat vähärasvaisempaa, käytä tuorejuustoa tai hummusta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sellainen jossa ei käytetä siemenöljyjä.
vieläkö tämä vanhentuneeseen tietoon perustuva p skaväite leviää netissä
On nimenomaan tuoretta tietoa. Oliivi on hedelmä. Siemeniä voi hyvin syödä kokonaisena, niiden öljy hapettuu väistämättä pullossa.
Rypsi ja rapsi mutatoituvat hyvin helposti ja alkavat taas tuottaa ihmiselle haitallisia fytokemikaaleja, jotka niistä on jalostettu pois. Huonoimmat öljyvaihtoehdot.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sellainen jossa ei käytetä siemenöljyjä.
Toi ei päde kuin paistamiseen, margariinissä ne ei ole vahingollisia, sellainen oivariini on hyvä missä se sydänmerkki. Paistamiseen taas ei suositella rypsi, rapsi tai auringonkukka öljyjä.
Rypsiöljyä nimenomaan suositellaan paistamiseen.
Rypsiöljy on loistava tuote moottorisahan ketjuöljynä, kun sahaa ei käytä eikä säilytä pakkasessa. Nisäkkään elimistöön sitä ei tule päästää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sellainen jossa ei käytetä siemenöljyjä.
vieläkö tämä vanhentuneeseen tietoon perustuva p skaväite leviää netissä
On nimenomaan tuoretta tietoa. Oliivi on hedelmä. Siemeniä voi hyvin syödä kokonaisena, niiden öljy hapettuu väistämättä pullossa.
Rypsi ja rapsi mutatoituvat hyvin helposti ja alkavat taas tuottaa ihmiselle haitallisia fytokemikaaleja, jotka niistä on jalostettu pois. Huonoimmat öljyvaihtoehdot.
Lähde kiitos
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sellainen jossa ei käytetä siemenöljyjä.
Toi ei päde kuin paistamiseen, margariinissä ne ei ole vahingollisia, sellainen oivariini on hyvä missä se sydänmerkki. Paistamiseen taas ei suositella rypsi, rapsi tai auringonkukka öljyjä.
Rypsiöljyä nimenomaan suositellaan paistamiseen.
Rypsiöljy on loistava tuote moottorisahan ketjuöljynä, kun sahaa ei käytä eikä säilytä pakkasessa. Nisäkkään elimistöön sitä ei tule päästää.
Rautakaupasta saa myös rypsipohjaista ketjuöljyä, joka soveltuu ympärivuotiseen käyttöön lämmittämättömissä tiloissa. Ostan aina sitä, sillä silloin syntyvä sahanpuru pääsee puutarhaan hyötykäyttöön.
Tosin rypsin viljelyssä poikkeusluvalla käytettävä glyfosaatti haittaa elintärkeitä pölyttäjia, ja siksi rypsiä tulisi boikotoida.
Laiduntava karja taas pitää yllä niittyjä, jotka ovat pölyttäjille tärkeitä. Luomuvoita siis kaikkeen ruokakäyttöön!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sellainen jossa ei käytetä siemenöljyjä.
vieläkö tämä vanhentuneeseen tietoon perustuva p skaväite leviää netissä
On nimenomaan tuoretta tietoa. Oliivi on hedelmä. Siemeniä voi hyvin syödä kokonaisena, niiden öljy hapettuu väistämättä pullossa.
Rypsi ja rapsi mutatoituvat hyvin helposti ja alkavat taas tuottaa ihmiselle haitallisia fytokemikaaleja, jotka niistä on jalostettu pois. Huonoimmat öljyvaihtoehdot.
Lähde kiitos
Jos alapeukuttaa lähdepyyntöä, on selvää että puhutaan p skaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sellainen jossa ei käytetä siemenöljyjä.
vieläkö tämä vanhentuneeseen tietoon perustuva p skaväite leviää netissä
Mitä vanhentunutta tietoa on se, että rypsiöljy sisältää liikaa omega-6-rasvahappoja?
Länsimaisessa ruokavaliossa tuo omega-6:n saanti on muutenkin liiallista, siinä ei paljon yksi öljytilkka paina. Tai ei pelasta, jos sen vaihtaa toiseen.
Luomuvoi