Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Rasvahappokoostumukseltaan ja muilta osin terveellisin margariini hakusessa

Vierailija
18.04.2025 |

Ilmiantakaa se minulle niin ostan sitä.

Kommentit (35)

Vierailija
1/35 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luomuvoi

Vierailija
2/35 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän sitä oivariinia, jossa on sydänmerkki. Sisältää pääosin rypsiöljyä ja jonkun verran voita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/35 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko jotain oliiviöljymargariineja? Tai sitten sekoittaa itse oliiviöljystä ja voista

Vierailija
4/35 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Käytän sitä oivariinia, jossa on sydänmerkki. Sisältää pääosin rypsiöljyä ja jonkun verran voita.

Rapsiöljy (33 %), laktoositon voi*, vesi, laktoositon kirnumaito*, sakeuttamisaine (natriumalginaatti), suola, emulgointiaine (rasvahappojen mono-ja diglyseridit), aromi, väri (karotenoidit) ja D-vitamiini.

Vierailija
5/35 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sellainen jossa ei käytetä siemenöljyjä.

Vierailija
6/35 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sellainen jossa ei käytetä siemenöljyjä.

vieläkö tämä vanhentuneeseen tietoon perustuva p skaväite leviää netissä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/35 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija
8/35 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sellainen jossa ei käytetä siemenöljyjä.

Toi ei päde kuin paistamiseen, margariinissä ne ei ole vahingollisia, sellainen oivariini on hyvä missä se sydänmerkki. Paistamiseen taas ei suositella rypsi, rapsi tai auringonkukka öljyjä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/35 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sellainen jossa ei käytetä siemenöljyjä.

Toi ei päde kuin paistamiseen, margariinissä ne ei ole vahingollisia, sellainen oivariini on hyvä missä se sydänmerkki. Paistamiseen taas ei suositella rypsi, rapsi tai auringonkukka öljyjä.

Rypsiöljyä nimenomaan suositellaan paistamiseen.

Vierailija
10/35 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sellainen jossa ei käytetä siemenöljyjä.

vieläkö tämä vanhentuneeseen tietoon perustuva p skaväite leviää netissä

Mitä vanhentunutta tietoa on se, että rypsiöljy sisältää liikaa omega-6-rasvahappoja?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/35 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sellainen jossa ei käytetä siemenöljyjä.

vieläkö tämä vanhentuneeseen tietoon perustuva p skaväite leviää netissä

Mitä vanhentunutta tietoa on se, että rypsiöljy sisältää liikaa omega-6-rasvahappoja?

Siinä on myös kolmosta, molempia tarvitaan. Kutosia saa paljon myös monista muista kasviperäisistä, joten miksi ongelma on juuri rypsiöljy?

Vierailija
12/35 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/35 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onko jotain oliiviöljymargariineja? Tai sitten sekoittaa itse oliiviöljystä ja voista

Löytyy valmiinakin ainakin Beceliltä. Itse ostan aina sitä. Paistamiseen käytän luomuvoin ja oliiviöljyn sekoitusta. 

Vierailija
14/35 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Käytän sitä oivariinia, jossa on sydänmerkki. Sisältää pääosin rypsiöljyä ja jonkun verran voita.

Rapsiöljy (33 %), laktoositon voi*, vesi, laktoositon kirnumaito*, sakeuttamisaine (natriumalginaatti), suola, emulgointiaine (rasvahappojen mono-ja diglyseridit), aromi, väri (karotenoidit) ja D-vitamiini.

Tuo emulgointiaine on pahin mahdollinen sydänterveyden kannalta. Käytä oikeaa voita tai sekoita siihen itse oliiviöljyä. Ei mitään rapsia. 

 

Jos haluat vähärasvaisempaa, käytä tuorejuustoa tai hummusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/35 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sellainen jossa ei käytetä siemenöljyjä.

vieläkö tämä vanhentuneeseen tietoon perustuva p skaväite leviää netissä

On nimenomaan tuoretta tietoa. Oliivi on hedelmä. Siemeniä voi hyvin syödä kokonaisena, niiden öljy hapettuu väistämättä pullossa. 

 

Rypsi ja rapsi mutatoituvat hyvin helposti ja alkavat taas tuottaa ihmiselle haitallisia fytokemikaaleja, jotka niistä on jalostettu pois. Huonoimmat öljyvaihtoehdot. 

Vierailija
16/35 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sellainen jossa ei käytetä siemenöljyjä.

Toi ei päde kuin paistamiseen, margariinissä ne ei ole vahingollisia, sellainen oivariini on hyvä missä se sydänmerkki. Paistamiseen taas ei suositella rypsi, rapsi tai auringonkukka öljyjä.

Rypsiöljyä nimenomaan suositellaan paistamiseen.

Rypsiöljy on loistava tuote moottorisahan ketjuöljynä, kun sahaa ei käytä eikä säilytä pakkasessa. Nisäkkään elimistöön sitä ei tule päästää. 

Vierailija
17/35 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sellainen jossa ei käytetä siemenöljyjä.

vieläkö tämä vanhentuneeseen tietoon perustuva p skaväite leviää netissä

On nimenomaan tuoretta tietoa. Oliivi on hedelmä. Siemeniä voi hyvin syödä kokonaisena, niiden öljy hapettuu väistämättä pullossa. 

 

Rypsi ja rapsi mutatoituvat hyvin helposti ja alkavat taas tuottaa ihmiselle haitallisia fytokemikaaleja, jotka niistä on jalostettu pois. Huonoimmat öljyvaihtoehdot. 

Lähde kiitos

Vierailija
18/35 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sellainen jossa ei käytetä siemenöljyjä.

Toi ei päde kuin paistamiseen, margariinissä ne ei ole vahingollisia, sellainen oivariini on hyvä missä se sydänmerkki. Paistamiseen taas ei suositella rypsi, rapsi tai auringonkukka öljyjä.

Rypsiöljyä nimenomaan suositellaan paistamiseen.

Rypsiöljy on loistava tuote moottorisahan ketjuöljynä, kun sahaa ei käytä eikä säilytä pakkasessa. Nisäkkään elimistöön sitä ei tule päästää. 

Rautakaupasta saa myös rypsipohjaista ketjuöljyä, joka soveltuu ympärivuotiseen käyttöön lämmittämättömissä tiloissa. Ostan aina sitä, sillä silloin syntyvä sahanpuru pääsee puutarhaan hyötykäyttöön. 

 

Tosin rypsin viljelyssä poikkeusluvalla käytettävä glyfosaatti haittaa elintärkeitä pölyttäjia, ja siksi rypsiä tulisi boikotoida. 

 

Laiduntava karja taas pitää yllä niittyjä, jotka ovat pölyttäjille tärkeitä. Luomuvoita siis kaikkeen ruokakäyttöön!

Vierailija
19/35 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sellainen jossa ei käytetä siemenöljyjä.

vieläkö tämä vanhentuneeseen tietoon perustuva p skaväite leviää netissä

On nimenomaan tuoretta tietoa. Oliivi on hedelmä. Siemeniä voi hyvin syödä kokonaisena, niiden öljy hapettuu väistämättä pullossa. 

 

Rypsi ja rapsi mutatoituvat hyvin helposti ja alkavat taas tuottaa ihmiselle haitallisia fytokemikaaleja, jotka niistä on jalostettu pois. Huonoimmat öljyvaihtoehdot. 

Lähde kiitos

Jos alapeukuttaa lähdepyyntöä, on selvää että puhutaan p skaa.

Vierailija
20/35 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sellainen jossa ei käytetä siemenöljyjä.

vieläkö tämä vanhentuneeseen tietoon perustuva p skaväite leviää netissä

Mitä vanhentunutta tietoa on se, että rypsiöljy sisältää liikaa omega-6-rasvahappoja?

Länsimaisessa ruokavaliossa tuo omega-6:n saanti on muutenkin liiallista, siinä ei paljon yksi öljytilkka paina. Tai ei pelasta, jos sen vaihtaa toiseen.