Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tein tänään ruoaksi nakkikastiketta ja lohkoperunoita, ainekset maksoi yli 30€ ja tästä syö 2 annosta...

Vierailija
16.04.2025 |

Täällä väitettiin että kotona tehty ruoka on halpaa?!

Tässä ainelista ja hinnat:

Snellman nakki 5.50€

Kerma 2kpl 3€

Tomaattimurska 2€

Rypsiöljy 4€

Pippuri 2€

Suola 2€

Valkopippuri 2€

Oregano 2€

Soijakastike 4€

Peruna 1.50€

Chilimauste 2€

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
16.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

ÖÖÖÖÖÖH

Vierailija
2/6 |
16.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kallista on

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
16.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näinhän se menee 

Vierailija
4/6 |
16.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan hyvää on

Vierailija
5/6 |
16.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Outo resepti. Laitoitko kaiken pataan?

Vierailija
6/6 |
16.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitoitko ruokaasi kokonaiset pullot öljyä ja soijakastiketta, sekä kaiken suolan, pippurin ja muut mausteet?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/6 |
16.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

0/5

Vierailija
8/6 |
16.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisäksi veitsi 17e jolla perunat lohkottiin 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/6 |
16.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo, tuo on kyllä sellainen haaste, että kotona tehtävä ruoka ei aina ole niin halpaa kuin ajattelisi, varsinkin kun ostaa isompia purkkeja mausteita ja aineksia, joita ei ehkä käytä heti loppuun. On totta, että paljon kalliimpia raaka-aineita voi jäädä jääkaappiin pyörimään, ja jos kokkaa vain muutaman annoksen, hinta per annos nousee helposti.

Tässä tapauksessa ainakin osa raaka-aineista, kuten soijakastike, öljy, mausteet ja kermat, on sellaisia, joita ei välttämättä käytä heti loppuun, ja ne voivat jäädä pitkään kaappiin seuraaviin ruokiin. Jos ne kuitenkin pysyvät hyvin säilyvinä ja niitä voi käyttää useammassa eri ruoassa, niin pitkällä tähtäimellä voi kuitenkin tulla halvemmaksi kuin syödä jatkuvasti ravintolassa.

Toisaalta, jos tekee useamman annoksen kerralla tai käyttää samoja raaka-aineita muissa resepteissä, niin hinta per annos tippuu. Jos esimerkiksi nakkikastiketta jäi yli, sen voi käyttää vielä seuraavina päivinä.

Onko se "kotiruoka on halpaa" -ajatus tullut sulle lähinnä siitä, että ajattelisit valmistuksen olevan halvempaa kuin ravintola-annokset? Koska kyllä, niinhän se teoriassa usein on, mutta monessa reseptissä ainekset vaan maksavat enemmän kuin ajattelisi.

Vierailija
10/6 |
16.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

KONALAN SPÄMMI POIS

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/6 |
16.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Laitoitko ruokaasi kokonaiset pullot öljyä ja soijakastiketta, sekä kaiken suolan, pippurin ja muut mausteet?

Tottakai trolli laittoi. 

Vierailija
12/6 |
16.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kummallista varsin kummallista. Ja tyhmää.