Korvasienen syönti loppuu Suomessa
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000011170889.html
Nyt loppui myrkkysienten syöminen!
Kommentit (42)
Mä voin käydä keräämässä muidenkin Pohjoismaiden korvasienet.
Tuskin kukaan on vieläkään tulossa minua estämään kun niitä tuosta pihalta keräilen. Ei siis lopu.
Ei lopu. Sinun ymmärryksesi tuosta lehtijutusta on aika puutteellinen.
Jos niitä ääliöiden ideologisista syistä pykäämiä ruokasuosituksia seurataan täällä ei saa kohta syödä kohta kuin jalkasientä.
Viime kuukaudet, kun on lehtiä lukenut, niin ei oikein saa syödä mitään.
Vierailija kirjoitti:
Jos niitä ääliöiden ideologisista syistä pykäämiä ruokasuosituksia seurataan täällä ei saa kohta syödä kohta kuin jalkasientä.
Pitää olla aika idiootti, jos ei osaa syödä ihan mitä haluaa, vaan kyttää jotain suosituksia.
en ole koskaan syönnyt myrkkysieniä.
Vanhempani ovat syöneet korvasieniä koko ikänsä ja ovat yli 90-vuotiaita. Minäkin olen syönyt 60 vuotta ja en ole havainnut mitään myrkytystä. Noudatan vanhaa ohjetta niiden käsittelyssä. Ei tuolla 5 min ryöppäyksellä ne myrkyt mihinkään lähde. Vanhan ohjeen mukaan ensimmäinen vesi keitetään tunnin verran ja vaahto kuoritaan pois. Vaihdetaan vesi ja keitetään taas tunti ja vaahto kuoritaan pois. Kolmas vesi tunti ja mikäli vielä irtoaa vaahtoa keitetään vielä neljännen kerran tunti. Keittäminen tapahtuu ulkona, ei sisätiloissa ja kattilaa ei peitetä kannella. Osa myrkystä haihtuu ilmaan. Tuo Marttojen ohje on ihan tappokamaa, varma myrkytys.
Minulla on kokemusta vain partasienestä, jalkasienestä (eikös ne ole niitä joilla on jalka ja lakki) ja kysisienestä.
T: Urpo
Saa niitä edelleen syödä omalla vastuullaan miten paljon vain haluaa.
Noin käy kyllä vähitellen sienelle kuin sienelle, näköjään. Korvasienistä en itse perusta, mutta keltavalmuskoista olen pitänyt, ja niitäkään ei enää suositella. Parhaan sienisalaatin saa mutageenisesta ja karsinogeenisesta mustarouskusta.
Uutisessa olisi voinut olla edes jotain numeroita, kuten vuodessa hoidettujen myrkytyspotilaiden ja epäilty syöpien määrän kasvu suhteutettuna esim. alkoholin kohtuukäyttöön. Vieläkin vähän huvittaa se ranskalaisten ja leivän akryyliamidikohu.
Mitä ihmettä sinä höpiset? Eihän suomalaiset muutenkaan piittaa ruokasuositukista.
Tuo käyttökielto toteutuu ravintoloissa, mutta me syömmekin korvasienet kotona.
Nyt korvasienet siirtyy katukauppaan ja hinta raketoi. Riskit lisääntyy kun epäpuhdasta korvasientä piikitetään menemään. Jää valtiolta taas veroeurot saamatta tästäkin tuotteesta, mutta terveysriskit se joutuu silti kattamaan.
Musta olis kiva tietää, mihin tämä kielto nyt sitten perustuu. Joo, siihen myrkyllisyyteen, mutta miksi asia on muuttunut? Onko todettu, että myrkkyä kuitenkin jää sieneen ja se aiheuttaa elimistössä asian x? Vai että myrkytyksiä on todettu viime vuosina? Mä kun ekan kerran hain ohjetta korvasienen käsittelyyn, löysin tiedon, että kuolemantapauksia ei ole ollut pitkiin aikoihin.
Vierailija kirjoitti:
Vanhempani ovat syöneet korvasieniä koko ikänsä ja ovat yli 90-vuotiaita. Minäkin olen syönyt 60 vuotta ja en ole havainnut mitään myrkytystä. Noudatan vanhaa ohjetta niiden käsittelyssä. Ei tuolla 5 min ryöppäyksellä ne myrkyt mihinkään lähde. Vanhan ohjeen mukaan ensimmäinen vesi keitetään tunnin verran ja vaahto kuoritaan pois. Vaihdetaan vesi ja keitetään taas tunti ja vaahto kuoritaan pois. Kolmas vesi tunti ja mikäli vielä irtoaa vaahtoa keitetään vielä neljännen kerran tunti. Keittäminen tapahtuu ulkona, ei sisätiloissa ja kattilaa ei peitetä kannella. Osa myrkystä haihtuu ilmaan. Tuo Marttojen ohje on ihan tappokamaa, varma myrkytys.
Mietin vain, että jos se on tappokamaa, luulisi, että enemmän ihmisiä kuolisi korvasienten aiheuttamaan myrkytykseen.
Ap tekee kaiken mitä lehdessä lukee
Lopetitko jo leikkeleiden syömisen :DD
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vanhempani ovat syöneet korvasieniä koko ikänsä ja ovat yli 90-vuotiaita. Minäkin olen syönyt 60 vuotta ja en ole havainnut mitään myrkytystä. Noudatan vanhaa ohjetta niiden käsittelyssä. Ei tuolla 5 min ryöppäyksellä ne myrkyt mihinkään lähde. Vanhan ohjeen mukaan ensimmäinen vesi keitetään tunnin verran ja vaahto kuoritaan pois. Vaihdetaan vesi ja keitetään taas tunti ja vaahto kuoritaan pois. Kolmas vesi tunti ja mikäli vielä irtoaa vaahtoa keitetään vielä neljännen kerran tunti. Keittäminen tapahtuu ulkona, ei sisätiloissa ja kattilaa ei peitetä kannella. Osa myrkystä haihtuu ilmaan. Tuo Marttojen ohje on ihan tappokamaa, varma myrkytys.
Mietin vain, että jos se on tappokamaa, luulisi, että enemmän ihmisiä kuolisi korvasienten aiheuttamaan myrkytykseen.
Niin, niitä aika paljon kuitenkin Suomessa syödään. En ole koskaan kuullut kenenkään saavan myrkytystä. Itse en syö, koska en vaan tykkää mistään sienistä. Tuli vaan mieleen, että yritetäänkö tällä suojella jotain ulkomaalaisia jotka ei tiedä suomalaisista sienistä ja niiden käsittelystä mitään
Vierailija kirjoitti:
Musta olis kiva tietää, mihin tämä kielto nyt sitten perustuu. Joo, siihen myrkyllisyyteen, mutta miksi asia on muuttunut? Onko todettu, että myrkkyä kuitenkin jää sieneen ja se aiheuttaa elimistössä asian x? Vai että myrkytyksiä on todettu viime vuosina? Mä kun ekan kerran hain ohjetta korvasienen käsittelyyn, löysin tiedon, että kuolemantapauksia ei ole ollut pitkiin aikoihin.
Perustuu todennäköisesti siihen, että kun ei voida tietää noudattaako joku vähä-älyinen käsittelyohjeita, niin kielletään sitten varmuudeksi kaikilta. Tai anteeksi ei kielletä, vaan ei voida suositella
Korvasieni on Suomen pallokala 🤣