Jauhekorvikkeen käyttö! Vinkit kotiin ja reissuun
Eli aloitan nyt uuden ketjun kun olen siirtymässä korvikkeen antamiseen kohta 6 kk vanhalle. Saa lisäruokaa, joten ilmeisesti vettä ei tarvitsisi enää keittää vaan voi sekoittaa suoraan hanaveteen..?
Mutta miten tän nyt helpoiten hoitaa kotona ja reissun päällä? Vai pitääkö vesi kuitenkin keittää? Entäs se sopiva syöntilämpötila?
Jos vauva ei saa maitoa muuten päivänmittaan tarpeeksi, voiko jauhetta sekoitella puuroihin ja esim. hedelmäsoseisiin?
Kommentit (9)
reissussa mulla on pakasterasiassa jauhetta ja mitta, vettä pullossa (ihan hanavettä) ja sitten tuttipullot. Pullopusseja voi käyttää jos ei pääse tiskailemaan pulloja. Ja se jauhe kyllä liukenee ihan huoneenlämpöiseenkin veteen, eikä sitä tarvitse siis aina lämmittää jossain.
kuppi mihin saa neljä jauheannosta laitettua valmiiksi, vaiko kolme en muista. Ettei tarvii laskee/mitata matkalla.
Lyhyellä reissulla laitettiin, jauhe valmiiksi pulloihin ja lisättiin vesi tarvittaessa. En koskaan lämmittänyt, mutta lapsi oli jo isompi 10kk ikäinen.
Hanavettä tietysti kotimaassa, ulkomailla pullovettä. Lämmität veden mikrossa ja lisäät siihen jauheen. 20-30 sek. mikrossa vähän tehoista riippuen.
En tiedä miksi jauhetta pitäisi sekoitella kiinteään ruokaan, nestettähän vauva kuitenkin tarvitsee eikä siitä saa tinkiä vaikka kuinka syö kiinteitä. Siis maitoa annat niin kuin tähänkin asti, kiinteitä lisäksi ja oikein kuumina hellepäivinä vähän vettä lisäksi.
ei vaan yksinkertaisesti juonut riittävästi maitoa (oli sellainen kausi). Eli on näitäkin tapauksia.
Puhdasta hanavettä ei tarvitse keittää, vaan korvikkeen voi sekoittaa ihan sellaisenaan. Korvikkeeseen otetaan aina kylmää vettä hanasta ja se sitten lämmitetään tarpeen mukaan esim. mikrossa ja sitten korvikejauhe mukaan. Kannattaa testata minkä lämpöisenä korvike maittaa parhaiten. Meidän sihtisuu suostuu juomaan vain kylmänä. Kaivovesi pitää keittää, jos sen laadusta ei ole aivan varma (esim. mökillä).
Meillä reissunpäällä korvike tehdään yksinkertaisesti huoltoasemalla ottamalla/pyytämällä kylmää vettä ja sekoittamalla korvike siihen. Siis pidämme tauot aina lapsen ruoka-aikojen mukaan huoltsikoilla.
Lyhemillä reisuuilla olen mitannut nokkamukiin veden valmiiksi ja lisännyt korvikejauheen veteen sitten ennen ruokailua. Pitää vaan muistaa että puhtaassakin mukissa/pullossa seisova vesi alkaa kerätä bakteereita lämpimässä aika nopeasti, joten mielummin "tuore" vesi hanasta silloin kun sitä on saatavavilla.
Ruokaan korviketta voi sekoittaa ruuan sisältämän vesimäärän mukaan (siis niin, että vesi muutetaan jauheella ikään kuin maidoksi). Enempää jauhetta ei saa ruokiin laittaa, koska voi aiheuttaa vatsavaivoja).
Esimerkiksi. Meillä on käytössä korvike jossa 30ml vettä sekoitetaan 1 mitta korviketta ja näin tulee 33ml "maitoa". Puuroa tehdessä laitan puuroon 1dl vettä. Valmiiseen puuroon lisään 3 mittaa korviketta, jolloin puuron nesteenä on käytetty ikään kuin 1dl maitoa ja 10ml vettä.
Vielä reissuvinkkinä. Puuron saa kätevästi tehtyä huoltoasemalla ottamalla teevesiautomaatista kuumaa vettä ja lisäämällä siihen pikapuurojauhetta (esim. Muksun riisipuurojauhe tai uudet Nalle-pussipuurot) ja korvikejauhetta. Paljon helpompaa, kuin alkaa pyydellä henkilökuntaa lämmittämään puuroa mikrossa. Missään huolsikalla ei ole peritty maksua tästä lapsen puurovedestä.
kun lähdetään aamulla reissuun on kaikki talon termarit käytössä. Siis niissä on aina säilytetty vain ja ainoastaan vettä, meillä ei juoda lainkaan kahvia.
Käyttövesi on alunperin kiehuvaa, annan jäähtyä lämpimäksi ja termariin, muissa on kiehuvaa.
5 cm pohjalle vettä, päälle jauhot ja sekoitan, sitten päälle vettä ja valmis tarjolle. Kun on juonut huuhtelen pullon kuumalla vedellä. Pulloja on mukana aina monta.
En jätä jauhoja pohjalle, helpommin jää kiinni kun kaataa veden, parasta on tämä ekaks vähän vettä + sitten jauho ja sekaisin.
Illala kun tullaan hotelliin pesen kaikki pullot seuraavaa aamua ja matkapäivää varten.
Olen pitänyt jauhopusseja tupperin lounaslaatikossa. Pohjalla on aina ollut liimattuna teippipaloja. Kun jauhot on otettu, laitan teipillä kiinni ja sitä maitomurua on niin paljon, teippiä kuluu.
Näillä me ollaan 2 automatkaa tehty.
reissussa jauheet aamulla valmiiksi pullopussiin ja lisännyt sitten juuri noista edellä mainituista teevesiautomaateista kuuman veden päälle. Täytyy vaan tehdä hyvissä ajoin, koska jäähtymiseen toki menee vähän aikaa. Tällä systeemille ollaan selvitty ilman, että yritetään löytyy mikroja lämmittämiseen.
Jos autolla liikkuu niin melkein olisi helpompi ottaa valmiit korvikkeet mukaan ja totuttaa vauva juomaan niitä huoneenlämpöisinä. On kuitenkin kaikkein helpoin ratkaisu.
Hanavettä tietysti kotimaassa, ulkomailla pullovettä. Lämmität veden mikrossa ja lisäät siihen jauheen. 20-30 sek. mikrossa vähän tehoista riippuen.
En tiedä miksi jauhetta pitäisi sekoitella kiinteään ruokaan, nestettähän vauva kuitenkin tarvitsee eikä siitä saa tinkiä vaikka kuinka syö kiinteitä. Siis maitoa annat niin kuin tähänkin asti, kiinteitä lisäksi ja oikein kuumina hellepäivinä vähän vettä lisäksi.