Mitä täytteitä laitatte hampurilaisiin tai porilaisiin kun teette niitä?
Mikä sopii teidän mielestä? Tottakai hamppariin pihvi ja porilaiseen se makkarapihvi mut mitä muuta?
Kommentit (19)
Mä laitan yleensä kylläkin halloumiburgerin - siis sämpylät voitelen pestolla, paistan halloumin ja laitan esim. jääsalaatinreuhakkeen siihen myös. Miniluumutomaattia sit erikseen naposteltavaksi.
Jos oon ostanut jonkun -30% kasvishampurilaisen niin laitan juustoa ja paistettua munaa.
Olis noita streetfoodin hampurilaissämpylöitä niin siihen porilais täytteet.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Ööh, siis tekeekö jotkut ihmisistä vielä nykyään itse hampurilaisen tai porilaisen?
Siis mitä ihmettäh? Niitä saa kaupasta valmiina?
valitettavasti saa.
Vierailija kirjoitti:
Jalopeno+cheddar
Se on jalapeno.
Vierailija kirjoitti:
Olis noita streetfoodin hampurilaissämpylöitä niin siihen porilais täytteet.
Ap
No siis mitä? Sipulitee, Jahti tai lauantaipökäle ja mausteet maun mukaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jalopeno+cheddar
Se on jalapeno.
Niinhän minä juuri sanoin, saatana!
Hampurilaiseen laitan (ananasrenkaan, paistetun kanamunan), tomaattia, kurkkua, hillottua punasipulia, sipasu majoneesia, maustekurkkua muutama viipale. Pihvi nautaa ja medium kypsyys.
"porilaiseen" lauantaita paksu siivu, kurkkusalaattia, sinappia ja ketsuppia. Tämän teen lisäksi paahtoleivän väliin, enkä sämpylään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jalopeno+cheddar
Se on jalapeno.
Olkoot mikälie kunhan on tulinen.
Majoa, joko itsetehty valkosipuli- /kurkku-/sinappimajoneesi, kaupan hampurilaiskastike tai voileipäpikkelsi.
Kurkkusalaattia joko ihan vähän tai mielummin ei ollenkaan ja tilalle salaatinlehti.
Ja ne pikkupurkeissa myytävät makumajot ovat aivan hirveän makuisia. Johtunee laaduttomasta öljystä joka maistuu pistävänä läpi.
Teen yleensä Sloppy joe -burgereita eli valmistan pihvin sijaan paksun, mausteisen jauhelihakastikkeen. Hampurilaisen väliin sitä sekä siivu cheddar-juustoa.
Vierailija kirjoitti:
Ööh, siis tekeekö jotkut ihmisistä vielä nykyään itse hampurilaisen tai porilaisen?
Siis mitä ihmettäh? Niitä saa kaupasta valmiina?
Jos haluaa oikealle hampurilaiselle maistuvan se tehdään itse.
Kaupan valmiit ovat aika epäkuranttia tavaraa ja leivottu kasaan lähinnä rustoon verrattavista ainesosista.
Porilainen:
2 paahtoleipäviipaletta
1 cm:n paksuinen sipulimakkaraviipale
sipulia (hakkeena tai renkaina)
kurkkusalaattia
sinappia
Hamppari:
4 burgerisämpylää
Pihvit
800 g jauhettua naudanlihaa
tl merisuolaa myllystä
2 rkl auringonkukkaöljyä
40 g voita
tl mustapippuria myllystä
Lisäksi
1 dl hampurilaiskastiketta (ks ohje alla)
2 dl amerikansalaattia suikaloituna
1 hopeasipuli
2 isoa kypsää tomaattia
2 suolakurkkua (esim. Myrttinen)
8 viipaletta kotimaista cheddaria
Nykyään teen hampparin niin että jäävuorisalaatti toimii sämpylä, ja jos en jaksa tehdä itse tehdä kuivurissa jotain raakaakasvispihviä, niin paistan ykeensä väliin crispy chick-pihvejä, joiden lisäksi laitan sipulia, tomaattia ja suolakurkkua. Joskus laitan väliin myös väkevää sinappia tai teen cashew-pähkinäkastiketta, oikein heikkona hetkenä voi laittaa jotain valmista kastiketta/majoneesia. Näihin olen ihastunut, eikä tule syönnin jälkeen ähky olo. 😍
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olis noita streetfoodin hampurilaissämpylöitä niin siihen porilais täytteet.
Ap
No siis mitä? Sipulitee, Jahti tai lauantaipökäle ja mausteet maun mukaan.
Olipa ylimielinen kommentti.
Ööh, siis tekeekö jotkut ihmisistä vielä nykyään itse hampurilaisen tai porilaisen?
Siis mitä ihmettäh? Niitä saa kaupasta valmiina?