Netin feikkireseptit jotka ei toimi
Olisi pitänyt kuunnella omaa mutua ettei voi toimia näin, mutta mutta..
onko joku tehnyt tällä pizzataikinaa ja onnistunut?? Aito italialainen perinteinen pizzataikina
"1 kg vehnäjauhoja, 1 tl kuivahiivaa, 5,5 dl vettä (viileä vesi, muttei liian jääkylmä), 30 g suolaa
1. Lisää jauhoihin teelusikallinen kuivahiivaa ja sekoita hyvin.
2. Lisää vähitellen 550 g tai ml vettä niin, että se melkein kaikki imeytyy.
3. Lisää suolaa ja sekoita hyvin 20 minuuttia käsin tai 6 minuuttia yleiskoneella (käytä taikinakoukkua, jos sellainen on).
4. Kun taikina on kimmoisa ja yhtenäinen, anna sen olla huoneenlämmössä leivinliinan alla tunnin ajan, jolloin siitä tulee kaksinkertainen. "
Tämän jälkeen jääkaappiin, seuraavana päivänä leivotaan jne jne.
Jukol - kun laittaa vihaksi tuo "viileä vesi" ja "kuivahiiva", jonka jälkeen pitäisi vielä mukamas kohota kaksinkertaiseksi. Voi jessus että nyt ottaa päähän kun menin kokeilemaan tuota, vaikka oma mutu sanoi ettei tule toimimaan.
Miten tuollainenkin roska on voitu julkaista. Nyt on käsissä kivikova taikina joka ei ole noussut yhtään, on kovaa ja kuivaa, ei voi edes muotoilla. Ja määrät on vaakalla punnittu.
Kommentit (12)
En käytä kuivahiivaa. Mut Eikö se nimenomaan herätetä kuumalla vedellä. Kun taas tuorehiiva kuolee liian kuumassa vedessä.
Siinä on ihan liikaa jauhoja.
Luen paljon reseptejä.
Mutta en tee niiden mukaan, otan vaan vinkkinä.
teen usein ciabattaa ja muuta vaaleata leipää, kyllä niihin pussi-kaksi kuivahiivaa menee, neste usein se 3dl.
Oisit katsonut jonkun mallin etukäteen!
esim tässä:v
Raaka-aineet
psskuivahiiva ELI PUOLET 11grammasta! ON enemmän kuin teelusikallinen
2 dlvettä
1 tlsuolaa
3 rklöljyä
5 dlvehnäjauhoja HUOM JAUHO, PUOLI kiloa.
Kuivahiiva toimii kylmässäkin. Siihen vaan menee ikuisuus. Jauhoja on 3-3,5dl liikaa tuossa.
Ruoanlaiton ulkopuolelta aika huvittavia ovat myös netin "free energy" -laitteet. Järjestään feikkejä mutta aina vain joku viitsii esitellä uuttta sytystulpista, magneeteista ja kuparilangasta kuumaliimalla koottua monen kilowatin ikiliikkujaa.
Vierailija kirjoitti:
teen usein ciabattaa ja muuta vaaleata leipää, kyllä niihin pussi-kaksi kuivahiivaa menee, neste usein se 3dl.
Oisit katsonut jonkun mallin etukäteen!
esim tässä:v
Raaka-aineet
psskuivahiiva ELI PUOLET 11grammasta! ON enemmän kuin teelusikallinen
2 dlvettä
1 tlsuolaa
3 rklöljyä
5 dlvehnäjauhoja HUOM JAUHO, PUOLI kiloa.
"Oisit katsonut jonkun mallin etukäteen!"
No eikö resepti ole nimenomaan malli? Mistä vitusta sen tietää, mikä on toimiva, mikä ei?? Ei kaikki harrasta leipomista.
Eikä pizzapohjan kuulu nousta kuten ciabattan tai foccaccian, sen verran minäkin tiedän. Ihan varmasti on hiivan määrä pizzaan pienempi kuin leipiin. Aika hiivanmakuista leipää tulee tuolla suhteella, että pari pussia kuivahiivaa ja 3dl nestettä, huh.
- eri
Vierailija kirjoitti:
Punnitse myös itsesi sillä vaakalla
56 kg, tarvitko tietoa johonkin? Vai kuvitteletko että vain ton ni keijut leipoo?
Vierailija kirjoitti:
Punnitse myös itsesi sillä vaakalla
Vaakalla😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 mitä helvettiä??
Katos vaan sana ton ni keiju yhteen kirjoitettuna aiheuttaa eston. Jeesus sentään. Maailman pahin haukkumasana vai.
Hiivan ja jauhon suhde on aivan päin helvettiä. Ei tuo taikina olisi kohonnut, vaikka olisit käyttänyt lämmintäkin vettä. Miten edes sait sekoitettua tuon millään lailla taikinamaiseksi?
Mitään reseptiä ei kannata orjallisesti seurata, vaan varsinkin jauhoja kannattaa aina lisätä vähitellen, kunnes koostumus on haluttu, eikä tomauttaa koko määrää kerralla. Jos reseptissä on liian vähän jauhoja, niitä on helppo lisätä, mutta pois ei saa, jos on laittanut liikaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Punnitse myös itsesi sillä vaakalla
Vaakalla😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 mitä helvettiä??
Onko sun välimerkit kohdallaan? Kaksi kysymysmerkkiä, mitä helvettiä? Puhumattakaan noista hymiöistä. Täällä ei ainutkaan viesti ole tarkkaa kirjakieltä, niin mitä väliä.
Punnitse myös itsesi sillä vaakalla