Miksi elimistöni himoitsee sokeria heti ruokailun jälkeen?
Jos onnistun hämäämään sitä noin 20 minuutin ajan, himo katoaa. Miksi on näin ja mikä on kaloriton ratkaisu?
Kommentit (11)
Tottumus, sokerikoukku. Näin kyökkipsykologialla.
Vatsan väärät bakteerit lähettelee viestejä.
Sun pitää vaan pitää tiukka linja niin ne bakteerit lopulta delaa nälkäänsä.
Insuliinirestenssi.
Tutustu ketoon. Se on todella hyvä ruokavalio päästä tuosta eroon.
Liian vähän kunnollista proteiinia ollut ruoassa. Lisää sitä ruokiin niin makeanhimo pysyy poissa. Itselläni ainakin auttoi tuo.
Vierailija kirjoitti:
Liian vähän kunnollista proteiinia ollut ruoassa. Lisää sitä ruokiin niin makeanhimo pysyy poissa. Itselläni ainakin auttoi tuo.
Ei mulla ainakaan toimi.
Noin käy kun ateriassa on liian vähän suolaa. Aterialla, juomineen, saadaan ruunasulatukseen tyypillisesti 1000-1500 grammaa tavaraa, jossa on vähintäänkin elimistön tarvitsema määrä sokereita (hiilihydraatteja), mutta yleensä aivan liian vähän suolaa. Kun suolaa on liian vähän elimistö ei toimi, biologia ei voi toimia ilman suoloja. Silloin, vaikka ateria olisi isokin, tuntuu kuin ei olisi syönyt riittävästi, koska biologiset viestit eivät kulje.
Kokeile vähäsuolaisen aterian jälkeen, nauti yksi herkkukurkku, noin 100 grammaa, siitä saa tässä tilanteessa melkein riittävän suolamäärän palauttamaan elimistön suolabalanssin takaisin oikeaksi.
Paha sanoa kun et paljasta, mitä syöt.
Vierailija kirjoitti:
Noin käy kun ateriassa on liian vähän suolaa. Aterialla, juomineen, saadaan ruunasulatukseen tyypillisesti 1000-1500 grammaa tavaraa, jossa on vähintäänkin elimistön tarvitsema määrä sokereita (hiilihydraatteja), mutta yleensä aivan liian vähän suolaa. Kun suolaa on liian vähän elimistö ei toimi, biologia ei voi toimia ilman suoloja. Silloin, vaikka ateria olisi isokin, tuntuu kuin ei olisi syönyt riittävästi, koska biologiset viestit eivät kulje.
Kokeile vähäsuolaisen aterian jälkeen, nauti yksi herkkukurkku, noin 100 grammaa, siitä saa tässä tilanteessa melkein riittävän suolamäärän palauttamaan elimistön suolabalanssin takaisin oikeaksi.
Suolanpuute oireilee sokerinhimona..?
Vierailija kirjoitti:
Noin käy kun ateriassa on liian vähän suolaa. Aterialla, juomineen, saadaan ruunasulatukseen tyypillisesti 1000-1500 grammaa tavaraa, jossa on vähintäänkin elimistön tarvitsema määrä sokereita (hiilihydraatteja), mutta yleensä aivan liian vähän suolaa. Kun suolaa on liian vähän elimistö ei toimi, biologia ei voi toimia ilman suoloja. Silloin, vaikka ateria olisi isokin, tuntuu kuin ei olisi syönyt riittävästi, koska biologiset viestit eivät kulje.
Kokeile vähäsuolaisen aterian jälkeen, nauti yksi herkkukurkku, noin 100 grammaa, siitä saa tässä tilanteessa melkein riittävän suolamäärän palauttamaan elimistön suolabalanssin takaisin oikeaksi.
Melkoisia aterioita sulla jos 1,5 kiloa on tyypillistä.
Googlella ei ole koherettia vastausta.