Mä oon äiti, enkä osaa tehdä lapsilleni muuta ruokaa kuin perus-, kuten makaroonilaatikkoa, kalapuikkoja, nakkikastiketta
Jauheliha- tai nakkikeittoa ja muuta saman tyyppistä perusruokaa. En oo ikinä oppinu tekemään mitään gourmetruokia. Mutta onneksi näilläkin keittotaidoilla on lapset hyvin kasvaneet.
Kommentit (92)
Mä tein just kasvis-feta-pellin. Ruskeaa kastiketta en osaa tehdä.
T. Kolmen äiti
Minun äiti oli hirviö. Pahoinpiteli sekä henkisesti että fyysisesti ihan ensimmäisistä muistikuvista. Olisin vaikka nähnyt nälkää, jos olisin sillä tavoin saanut oikean rakastavan äidin.
Osta ihan peruskeittokirja, sillä pärjää pitkälle.
No tuollaisista ruoistahan ne lapset tykkääkin. Ei ne mistään erityisen gourmeteista tykkää. Ehkä voisit opetella lisäksi muutaman erilaisen pastaruoan. Esimerkiksi pasta bolognese, tonnikalapasta, lohipasta, kanapasta.
Mä kokkailen kaikenlaista, mutta parhaiten lapsille tuntuu uppoavan ne makaronilaatikot, nakkikastikkeet ja muut perinteiset. Ja kieltämättä pidän niitä itsekin sellaisena "lohturuokana", josta tulee hyvä mieli.
Ps. Ruskeakastikkeen tein varmaan 100 kertaa ennen kuin onnistuin. Salaisuus on se, että rasvaa pitää olla todella paljon, muuten kökkäröityy.
Tuollaisia minunkin äitini laittoi ja näin jälkeen päin ajatellen ne oli aika hyviä. Opettele jokin erikoinen ruoka jos tykkäät, mutta ei se gourmet ole mitenkään välttämätöntä. Enemmän itse arvostan "arjessa puurtajia" kuin niitä, jotka laittaa yhden ruoan viikossa ja se pitää heti jakaa somessa.
Vierailija kirjoitti:
Minun äiti oli hirviö. Pahoinpiteli sekä henkisesti että fyysisesti ihan ensimmäisistä muistikuvista. Olisin vaikka nähnyt nälkää, jos olisin sillä tavoin saanut oikean rakastavan äidin.
Niin ja rahaa ja ruokaa ja kaikkea muutakin kyllä oli, koska isä teki paljon töitä ja tienasi hyvin.
Just oli jossain uutisissa kun kyseltiin muutamilta koululaisilta kouluruoista, niin ne mainitsi suosikeiksi kalapuikot, pinaattilätyt ja makaronilaatikon.
Vierailija kirjoitti:
Minun äiti oli hirviö. Pahoinpiteli sekä henkisesti että fyysisesti ihan ensimmäisistä muistikuvista. Olisin vaikka nähnyt nälkää, jos olisin sillä tavoin saanut oikean rakastavan äidin.
Niinpä. Ihan normiruokiahan nuo aloittajan tekemät ovat. Ei niistä lapsi mene rikki. Huonosta kohtelusta kyllä. :(
Hyvinhän noilla ruuilla pärjää. Ja joku pasta bolognese mukaan. JA iso kasa salaattia lautaselle myös ja hedelmä jälkiruuaksi.
Hyvin sulla menee.
Ei mitään ongelmaa. Minäkin kasvoin terveeksi aikuiseksi vastaavalla ruoalla. Säästyy paljon rahaa ja aikaa kun ei tarvitse himoita mitään homejuusto-avokadohässäköitä.
Netti on pullollaan helppoja ruokaohjeita.
Vierailija kirjoitti:
Osta ihan peruskeittokirja, sillä pärjää pitkälle.
Miksi? Aloittajan ruuat on ihan hyvää perusruokaa. Jos jotain muuta haluaa, niin netti on täynnä reseptejä.
Vierailija kirjoitti:
Mä kokkailen kaikenlaista, mutta parhaiten lapsille tuntuu uppoavan ne makaronilaatikot, nakkikastikkeet ja muut perinteiset. Ja kieltämättä pidän niitä itsekin sellaisena "lohturuokana", josta tulee hyvä mieli.
Ps. Ruskeakastikkeen tein varmaan 100 kertaa ennen kuin onnistuin. Salaisuus on se, että rasvaa pitää olla todella paljon, muuten kökkäröityy.
Ruskean kastikkeen herkullisuuden salaisuus on maustepippurit.
Meillä mies hoitaa nuo kokkaus hommat ja hyvä niin koska mulla osaaminen rajoittuu tyyliin makaroonilaatikkoon ja omelettiin.
Vierailija kirjoitti:
Mä kokkailen kaikenlaista, mutta parhaiten lapsille tuntuu uppoavan ne makaronilaatikot, nakkikastikkeet ja muut perinteiset. Ja kieltämättä pidän niitä itsekin sellaisena "lohturuokana", josta tulee hyvä mieli.
Ps. Ruskeakastikkeen tein varmaan 100 kertaa ennen kuin onnistuin. Salaisuus on se, että rasvaa pitää olla todella paljon, muuten kökkäröityy.
Ruuat sulla ihan ok, mutta asenne väärä kun opetat lapsille, että ruoka lohduttaa. Lohturuoka on peestä.
Vierailija kirjoitti:
Osta ihan peruskeittokirja, sillä pärjää pitkälle.
Katso netistä, YouTubesta löytyy erinomaisia kokkiohjelmia ! Älä ole uusavuton. Ota lapset mukaa kokkaamiseen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mä kokkailen kaikenlaista, mutta parhaiten lapsille tuntuu uppoavan ne makaronilaatikot, nakkikastikkeet ja muut perinteiset. Ja kieltämättä pidän niitä itsekin sellaisena "lohturuokana", josta tulee hyvä mieli.
Ps. Ruskeakastikkeen tein varmaan 100 kertaa ennen kuin onnistuin. Salaisuus on se, että rasvaa pitää olla todella paljon, muuten kökkäröityy.
Ruskean kastikkeen herkullisuuden salaisuus on maustepippurit.
Jauhettuna korkeintaan. Kokonaiset ovat pyhäinhäväistys.
Paluu 7 luokan köksätunneille.