Miten valmistan jäässä olleen lenkkimakkara?
Kommentit (6)
Jos ei ole aikaa sulattaa huoneenlämmössä, sulata vesihauteessa. Sen jälkeen valmistat niin kuin huvittaa.
Jos on vielä jäässä pidä 15 min pakkausta kylmässä vedessä. Kuori irtoaa ja on helppo leikata paloiksi. On aika nopeasti sulavaa tavaraa.
Höyrytä tai paista se pannulla. Laita vettä ja/tai rasvaa pannulle. Joku mieto paistölämpötila ja kansi päälle.
Tämän jälkeen pelkkää odotusta.
Sulatat sen verran, että saat ainakin kuoren irti. Sitten vaikka uunilenkkinä. Uunivuokaan pedille juureslohkoja (porkkanaa, perunaa) tomaattia, sipulia, makkaraan sinappia kylkeen ja juustoa päälle. Ja ei kun uuniin.
Lautaselle voi laittaa vaikka suolakurkkua kylkeen ja tuorekurkkua. Ehkä lauantain kunniaksi olut ruokajuomaksi,
Onko se nyt sitten sula? Pistä grilliin, uuniin, paista pannulla tai syö sellaisenaan.