Muistatteko kun 80-luvulla myytiin marketeissa ja konditorioissa voikreemikuorrutteisia täytekakkuja?
Voikreemiä oli paksulti kakun reunoissa ja pinnalla, usein reunaan oli paineltu paahdettuja mantelilastuja. Se kreemi maistui ihan voilta mutta oli toki jossain määrin makeaa, mutta siinä oli myös voin suolaisuutta mukana. Varmaan se oli ihan vaahdotettua voita jossa oli tomusokeria jonkin verran. Se oli ihanaa.
Kommentit (6)
Muistan. Kuka niitä pystyi syömään? Voikreemiä...
Ihanaa?! Kuvottavaa se oli. Eihän sellaista voi syödä.
2000 luvulla oli "kevytversioita" ja hyviä. Marjaa (mansikka) tai hedelmää. Nam. Liivatteen sijaan saisi agaria vai joku jauho.
Tää oli 70-luvulla, kun olin lapsi, mutta mun lempikakku oli mokkakreemikakku, halusin sellaisen aina synttäreille. Toinen suosikkileivonnainen oli unelmatorttu, missä oli myös sellainen voi-vaniljakreemi välissä. 80-luvulla sitten leivoin jo itse teininä ja oli toisenlaiset kakut.
Vierailija kirjoitti:
Olivat kyllä tosi äiteliä, jotenkin hyviä myös mutta eipä kovin isoa palaa pystynyt syödä. Kun vertaa nykypäivän kakkuihin kun yritetään tehdä raikasta ja ei liian makeaa.
Kyllä on todella makeita nämä juustokakut ja fantasiamuumikakut mitä usein saa lastenkutsuilla. Makeita ja todella raskaita.
Olivat kyllä tosi äiteliä, jotenkin hyviä myös mutta eipä kovin isoa palaa pystynyt syödä. Kun vertaa nykypäivän kakkuihin kun yritetään tehdä raikasta ja ei liian makeaa.