Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voiko vielä syödä silliä, jossa päiväys 3.3.2025 ja on avaamaton ja pidetty jääkaapissa?

Vierailija
11.03.2025 |

Voiko tulla vatsa kipeäksi?

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tottakai voi syödä!!

Vierailija
2/23 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi jos kerran on avaamaton. Avattuna ei.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luota vajaamielishoitajaasi!

Vierailija
4/23 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Purkeissa oleviin sekuntikelloihin ei voi luottaa, hälytys voi tulla jopa kuukauden verran liian myöhään ja kuolet jos syöt! Puetko itse?

Vierailija
5/23 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

onko se "parasta ennen" vai "viimeinen käyttöpäivä" ne on kaksi eri asiaa!

Vierailija
6/23 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi syödä. Kun avaat, käytä 3 vuorokauden kuluessa avaamisesta. Muista kuitenkin että sinun omat aistisi, haju ja maku, kyllä yleensä kertovat, jos on mennyt pilalle. Jos oikein hiuksia halotaan, niin toiset nesteet säilyttävät paremmin kalan kuin toiset. Mutta yleisohjeena, voit syödä, pitäisi olla hyvää vielä muutama päivä avaamisesta. ÄLÄ JÄTÄ huoneenlämpöön purkkia, vaan pikainen kannen avaus, kalaa pois, kansi kiinni ja takaisin kylmään.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerran laitoin yövuorossa klo 01:30 maitoa kahviin ja siinä oli edellipäivän päiväys! Makaan vieläkin teholla ja siitä on jo 8 vuotta.

Nyt oikeasti, luottakaa myös hajuun ja makuunne! Järkeä saa käyttää ja suola on hyvä säilöntäaine.

Vierailija
8/23 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juo kuravettä päälle, niin on ok.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei voi, heitä pois se sillipurkki !

Vierailija
10/23 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kerran laitoin yövuorossa klo 01:30 maitoa kahviin ja siinä oli edellipäivän päiväys! Makaan vieläkin teholla ja siitä on jo 8 vuotta.

Nyt oikeasti, luottakaa myös hajuun ja makuunne! Järkeä saa käyttää ja suola on hyvä säilöntäaine.

Juntti taas kiljuen alapeukutti. Trölli on vaan niin vtun kateellinen mulle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Silli alkaa härskiintyä ja maistua pahalle, mutta ei se myrkyksi heti muutu.

Vierailija
12/23 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko parasta ennen vai viimeinen käyttöpäivä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Silloin kun olin lapsi, 60- luvulla, syksyisin kävi silakkakauppiaita.

Silakoita ostettiin puulaatikollinen ja suolattiin.

Säilytettiin jossain ulkorakennuksessa kylmässä, säilyivät siihen asti kunnes loppuivat.

Ei näkynyt päiväyksiä eikä sairastettu.

Hiukan maalaisjärkeä.

 

Vierailija
14/23 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaupan avaamaton sillipurkki säilyy valmistuspäivästä vähintään 6kk - 8kk. Säilyvyysajan ollessa yli puoli vuotta on muutaman päivän lisäaika prosentuaalisesti lyhyt aika. Todennäköisesti siis silliä voi syödä parasta ennen -päiväyksen jälkeenkin, jos se on säilytetty oikein.

 

"Silli säilyy pitkään. Silli on puolisäilyke, joka säilyy pidempään, mutta tulee avaamattomanakin pitää jääkaapissa. Avattu sillipurkki tulee käyttää viikossa. Viimeistään kahden viikon kohdalla se on auttamatta vanha. Terveydelle haitalliseksi se ei muutu, mutta härskiintyy varsinkin jos sillipalat eivät ole olleet kokonaan mausteliemensä peitossa. Sillin säilyvyyteen vaikuttaa myös se, että sitä otetaan aina puhtaalla haarukalla."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viimeistään 1.4. 

Vierailija
16/23 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se miksikään mene muutamassa päivässä. Syö pois vaan mutta käytä tuote parin päivän sisällä avaamisesta.

Vierailija
17/23 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

ihan reilusti ok. nuo  vähän ohjeellisia. säilykesilli ei pilaannu noin vain, kun jopa ,aidotkin hyviä viikonkin pv jälkeen jos vaan ollut koko ajan kylmässä,ei seisotettu pöydällä koko ruokailun tai ruuanvalmistuksen. ja aina voi koemaistaa kaikkea. ohjeellista, mikään ei vanhene tasan 22h sillä räpäyksellä vanha.

no mittees aioit tehdä siitä,leivälle, vai laatikon uuniin... mee tekee jo,nam

Vierailija
18/23 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Luota vajaamielishoitajaasi!

tuoko oli nyt fiksua,mee sä naama nurkkaan, nolo. kertoo vaan moinen haukkuminen,että kukahan tukea ja hoitoa tarvinneekaa. moni käyttää niitä nimityksiä muista minkä näkee itsessään. tasapainoinen suht ok elämä,sujut itsensä kanssa,ei tarvitse nimitellä ja haukkua,eikä antaa ohjausta lääkkeisiin yms hoidollisiin tapahtumiin.

Vierailija
19/23 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kerran laitoin yövuorossa klo 01:30 maitoa kahviin ja siinä oli edellipäivän päiväys! Makaan vieläkin teholla ja siitä on jo 8 vuotta.

Nyt oikeasti, luottakaa myös hajuun ja makuunne! Järkeä saa käyttää ja suola on hyvä säilöntäaine.

maidossakin on pelivaraa mukavasti kuin mitä pv näyttää. liian varhain kaadetaan pois. kylmässä ,ei huoneenlämmössä seisoteta eritoten jos yksineläjä ja kulutus hidasta.

Vierailija
20/23 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leivoin tänään tiikerikakun johon käytin eilisen päivän kermaa. Miten minun käy? Taikina maistui hyvälle ja kakku valmiina tuoksui hyvälle,myös varmaan muistuu. En ole vielä syönyt koska on vuuassa. Tähän perään tulisi nyt nauruhymiö.