Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pan suolan edut? Itselläni Pan suola yrtit. On hyvää.

Vierailija
10.03.2025 |

Muita?

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
10.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolaa ei pitäisi saada 4 g enempää vuorokaudessa, Pan- tai ei pannut.

Varsinkin leivässä ja eineksissä on paljon suolaa, nekin pitäisi laskea.

Vierailija
2/13 |
10.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suolaa ei pitäisi saada 4 g enempää vuorokaudessa, Pan- tai ei pannut.

Varsinkin leivässä ja eineksissä on paljon suolaa, nekin pitäisi laskea.

Niin, jos on taipumusta korkeaan verenpaineeseen. Muussa tapauksessa suolan välttely on turhaa elämän ankeuttamista. Suola itsessään ei ole millään tavalla vaarallista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
10.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Häh?!

Vierailija
4/13 |
10.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Välttäkää PAN(o) suolaa (aurinko siinä on se o). Ihminen tarvitsee jodia ja siitä puuttuu se kokonaan. Meri- tai vuorisuola ovat parhaita. Kannattaa myös tututstua mitä ovat Na ja Cl ja miten tämä kovalenttinen sidos puretaan kun tuotetaan PAN-suolaa. Yleensä PAN-suolaa käyttävät käyttävät kaksinkertaisen määrän kyseistä suolaa, jolloin ns. terveyshyödyt kumoutuvat.

Mitä sitten verenpaineeseen tulee, niin kannattaa tutustua aiheeseen hieman enemmän. Mikä ohjaa verenpainetta eniten? Voiko stressi olla lopulta tuhat kertaa selittävämpi tekijä kuin liiallinen suolan saanti? Mikäli on, miksi stressiä verenpaineen suhteen ei korosteta?

Vierailija
5/13 |
10.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pam suolaa pitää laittaa kaksinkertainen määrä, niin silloin se maistuu samalle kuin jodisuola.

Vierailija
6/13 |
10.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

joihinkin ruokiin sirottelen sitä enkä koe että on suurta eroa normaaliin suolaan

toisiin ruokiin ei vaikuta sopivan, voi tosin olla vaan oman pään sisäinen juttu

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
10.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suolaa ei pitäisi saada 4 g enempää vuorokaudessa, Pan- tai ei pannut.

Varsinkin leivässä ja eineksissä on paljon suolaa, nekin pitäisi laskea.

eikös se ole juuri liallinen natriumin saanti mikä on ongelma. pan suolassa osa on kaliumia ja sitä harvemmin ihmiset saa liikaa

Vierailija
8/13 |
10.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Välttäkää PAN(o) suolaa (aurinko siinä on se o). Ihminen tarvitsee jodia ja siitä puuttuu se kokonaan. Meri- tai vuorisuola ovat parhaita. Kannattaa myös tututstua mitä ovat Na ja Cl ja miten tämä kovalenttinen sidos puretaan kun tuotetaan PAN-suolaa. Yleensä PAN-suolaa käyttävät käyttävät kaksinkertaisen määrän kyseistä suolaa, jolloin ns. terveyshyödyt kumoutuvat.

Mitä sitten verenpaineeseen tulee, niin kannattaa tutustua aiheeseen hieman enemmän. Mikä ohjaa verenpainetta eniten? Voiko stressi olla lopulta tuhat kertaa selittävämpi tekijä kuin liiallinen suolan saanti? Mikäli on, miksi stressiä verenpaineen suhteen ei korosteta?

Meri- tai vuorisuolassa on luontaisesti hyvin pieni määrä jodia, joten jodinsaannin kannalta ruokasuola on parempi vaihtoehto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
10.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pan suol lisä, sano turkkulain

Vierailija
10/13 |
10.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä idea tuossa suolassa on?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
10.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Välttäkää PAN(o) suolaa (aurinko siinä on se o). Ihminen tarvitsee jodia ja siitä puuttuu se kokonaan. Meri- tai vuorisuola ovat parhaita. Kannattaa myös tututstua mitä ovat Na ja Cl ja miten tämä kovalenttinen sidos puretaan kun tuotetaan PAN-suolaa. Yleensä PAN-suolaa käyttävät käyttävät kaksinkertaisen määrän kyseistä suolaa, jolloin ns. terveyshyödyt kumoutuvat.

Mitä sitten verenpaineeseen tulee, niin kannattaa tutustua aiheeseen hieman enemmän. Mikä ohjaa verenpainetta eniten? Voiko stressi olla lopulta tuhat kertaa selittävämpi tekijä kuin liiallinen suolan saanti? Mikäli on, miksi stressiä verenpaineen suhteen ei korosteta?

häh

https://www.oriola.com/fi/tuotteet/pansuola

tuo on kai se yleisin pan suola mitä myydään ja jodia siinä on saman verran mitä muissakin jodioiduissa suolissa

Vierailija
12/13 |
10.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Suolaa ei pitäisi saada 4 g enempää vuorokaudessa, Pan- tai ei pannut.

Varsinkin leivässä ja eineksissä on paljon suolaa, nekin pitäisi laskea.

Niin, jos on taipumusta korkeaan verenpaineeseen. Muussa tapauksessa suolan välttely on turhaa elämän ankeuttamista. Suola itsessään ei ole millään tavalla vaarallista.

Juuri näin. Kehossa on tehokkaat mekanismit poistaa tarpeeton suola. Sen sijaan suolan puute voi olla jopa hengenvaarallista. Kun asetelma on tämä ja suola yleensä ottaen tekee ruoasta parempaa niin ilman erityisiä lääkärin määräämiä ruokavaliorajoitteita suolaa ei kannata miettiä sen enempää, vaan rennosti vaan lisätä aina kun siltä tuntuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
10.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Välttäkää PAN(o) suolaa (aurinko siinä on se o). Ihminen tarvitsee jodia ja siitä puuttuu se kokonaan. Meri- tai vuorisuola ovat parhaita. Kannattaa myös tututstua mitä ovat Na ja Cl ja miten tämä kovalenttinen sidos puretaan kun tuotetaan PAN-suolaa. Yleensä PAN-suolaa käyttävät käyttävät kaksinkertaisen määrän kyseistä suolaa, jolloin ns. terveyshyödyt kumoutuvat.

Mitä sitten verenpaineeseen tulee, niin kannattaa tutustua aiheeseen hieman enemmän. Mikä ohjaa verenpainetta eniten? Voiko stressi olla lopulta tuhat kertaa selittävämpi tekijä kuin liiallinen suolan saanti? Mikäli on, miksi stressiä verenpaineen suhteen ei korosteta?

Meri- tai vuorisuolassa on luontaisesti hyvin pieni määrä jodia, joten jodinsaannin kannalta ruokasuola on parempi vaihtoehto.

Hyvä. Joku sentään lukee ja ymmärtää kirjoitusta. Eli oikeassa olet. Toinen (tarkoituksellinen) virhe on se, että Na ja Cl eroteltaisiin. Ne erottuvat liuoksessa kahdeksi osmoliksi. Todellisuudessa tuote sisältää Natriumkloridi 57%, kaliumkloridi 28%, magnesiumsulfaatti 12%, lysiinihydrokloridi 2%, paakkuuntumisenestoaine (piidioksidi) 1%, kaliumjodidi 0,0036%

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yksi kolme