Aromivahventeiden ja hiivauutteen välttely
En ole pitkään aikaan syönyt puolivalmiita eineksiä, esimerkiksi italianpataa, koska seuraavana päivänä on aina ollut todella huono olo. En ole tiennyt mikä tämä selittäisi, kunnes luin aromivahventeiden ja hiivauutteen aiheuttamista oireista. Tämä mahdollisesti selittäisi myös usein aterian jälkeen iskevän armottoman väsymyksen.
Kysyisinkin kokeneemmilta miten näiden E-numeroiden ja hiivauutteen välttely onnistuu. Kuinka vaivalloista se on? Kävin läpi kaapin sisällön, ja esim. nämä uudet "liemikuutiot", joita mainostetaan nimenomaan natriumglutamaattivapaina, sisältävät kuitenkin hiivauutetta. Joka lukemani mukaan on aivan yhtä paha.
Kommentit (2)
Jos valitsee maustamattomia perusruokia ja välttelee valmiita mausteseoksia, pääsee aika pitkälle.
Leikkeleissä, eineksissä ja mausteissa riittää, kun löytää edes yhden sellaisen tuotteen, jossa niitä ei ole.
Vaikeaa tai peräti mahdotonta niiden välttely on silloin, jos syö laitosruokaa.
en nyt jaksa neuvoa enempää, iso juttu.
Lue kirjat Aitoa ruokaa ja Petos lautasella, selviää muutenkin miten elintarviketehtaat "höynäyttävät" asiakkaitaan, samoin kaupat.