Oletteko kokeilleet tuorepuuroa?
On kyllä ihan mielettömän hyvää. Itse laitan kaurahiutaleita sokerittomaan mehukeittoon, erilaisia ja marjoja ja raejuustoa. Täydellinen aamupala tai välipala.
Kommentit (32)
Laitoin kaurahiutaleita jogurttiin jo 1970-luvulla. Millos toi tuorepuuro keksittiin, 2010-luvullako?
Vierailija kirjoitti:
Laitoin kaurahiutaleita jogurttiin jo 1970-luvulla. Millos toi tuorepuuro keksittiin, 2010-luvullako?
Mummo tarjosi kasarilla tuorepuuroa joskus aamupalaksi tai välipalaksi. Siinä oli kaurahiutaleiden lisäksi maitoa ja sokeria, syötiin marjojen kanssa. Sitä ei kutsuttu silloin tuorepuuroksi, mutta en millään muista mikä nimi sörsselillä oli.
En oo tehny mutta syönyt. Jotain mustikkaista ja hyvää.
Niitä on monenlaisia. Ite tein turkkilaisesta jugurtista ja kaurasta plus marjoista
Tuli hyvää!
Muistan että 1960 -luvulla oli jotain tuontapaisia myslisekoitusta, joka laitettiin kellariin illalla tekeytymään ja syötiin aamulla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laitoin kaurahiutaleita jogurttiin jo 1970-luvulla. Millos toi tuorepuuro keksittiin, 2010-luvullako?
Mummo tarjosi kasarilla tuorepuuroa joskus aamupalaksi tai välipalaksi. Siinä oli kaurahiutaleiden lisäksi maitoa ja sokeria, syötiin marjojen kanssa. Sitä ei kutsuttu silloin tuorepuuroksi, mutta en millään muista mikä nimi sörsselillä oli.
Jätkänvelli.
Vierailija kirjoitti:
Rakastan tuorepuuroja!!!
Itse rakastan miestäni ja koiraani.
Mitä on tuorepuuro???? Pikapuuron olen kuullut ja hiutaleista tehdään oikea puuro. Sekö ei ole tuorepuuroa?
Vierailija kirjoitti:
Laitoin kaurahiutaleita jogurttiin jo 1970-luvulla. Millos toi tuorepuuro keksittiin, 2010-luvullako?
Minä jo 60-luvulla kolmi- nelivuotiaasta, lähinnä maitoon. Olen kuulemma tehnyt itse mysliäkin, eli ryyneihin kaikkea muuta mieleistä maistuvaa kuiva-ainekaapista eli rusinoita, kookoshiutaleita yms. Tuon sapuskan oikea nimi on muuten penkkivelli, nimen historian löydätte takuulla Googlesta. Tuorepuuronimitys lie taas jonkun ruoka-alan joutomiehen keksintöä taas kerran, kun pitää keksiä jotakin fiinimpää nimitystä.
Vierailija kirjoitti:
Laitoin kaurahiutaleita jogurttiin jo 1970-luvulla. Millos toi tuorepuuro keksittiin, 2010-luvullako?
Esim. Elsa Ervamaan kirjassa Elävä ravinto vuodelta 1983 on useita tuorepuuroreseptejä.
Mutta on toki paljon vanhempi keksintö.
Minä syön aamuisin chia"vanukasta".
Eli sekoitan illalla 1,5rkl chiasiemeniä n.1,5dl luonnonjogurttia (AB jogua jossa rasvaa 2,5%) jossa välillä mukana 2rkl maustettua rahkaa tai loraus kookoskermaa ja jotain hedelmää sekaan, esim.keltaista kiiwiä tai mangoa. Mutta useimmiten lisään lorauksen sokeritonta mustikka tai vadelmasoppaa ja mukaan kotimaisia metsämustikoita tai vadelmia.
Vierailija kirjoitti:
Mitä on tuorepuuro???? Pikapuuron olen kuullut ja hiutaleista tehdään oikea puuro. Sekö ei ole tuorepuuroa?
Olen tehnyt tuorepuuroa yön yli liotetuista vehnänjyvistä, kuivatuista hedelmistä, pähkinöistä ja siemenistä.
Tuoreita marjoja ja hedelmiä voi sekoittaa em. liotettuihin aineksiin.
Vierailija kirjoitti:
Mitä on tuorepuuro???? Pikapuuron olen kuullut ja hiutaleista tehdään oikea puuro. Sekö ei ole tuorepuuroa?
Minä käsitän tuorepuuron olevan tehty kuumentamattomista aineksista. Kaurahiutaleet on käsitelty ja kuumennettu.
Teen itse tuorepuuron tattarista.
Huuhtelen ja liotan tattarisuurimoita, sitten sekoitan ne tehosekoittimessa lisäten joukkoon taateleita tai banaania. Laitan yleensä mukaan myös marjoja ja siemeniä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laitoin kaurahiutaleita jogurttiin jo 1970-luvulla. Millos toi tuorepuuro keksittiin, 2010-luvullako?
Mummo tarjosi kasarilla tuorepuuroa joskus aamupalaksi tai välipalaksi. Siinä oli kaurahiutaleiden lisäksi maitoa ja sokeria, syötiin marjojen kanssa. Sitä ei kutsuttu silloin tuorepuuroksi, mutta en millään muista mikä nimi sörsselillä oli.
minä teen vieläkin laiskuuttani tuorepuuroa. Kaurahiutaleita maitoa ja kaakaojauhetta. Ihan hyvää tosiaan on.
Olen. Laitoin kaurahiutalepaketista niitä lautaselle veden ja suolan kanssa, sitten uunitin sen mikrossa. Tuli hyvää ja tuoretta. Mikä helvetin juttu tää nyt on????
Täällä kummallisesti puhutaan tuorepuurosta joka tehdään kerralla tuorepuuron idea on kyllä siinä, että sen annetaan muhia muutama tunti tai yön yli jääkaapissa eikä se, että kaadetaan vain maitoa tai kiisseliä hiutaleiden päälle ja syödään tommosta mössöä syötiin jo 40v sitten lapsena, kuppiin maitoa, kaurahiutaleita ja sokeria
Vierailija kirjoitti:
Täällä kummallisesti puhutaan tuorepuurosta joka tehdään kerralla tuorepuuron idea on kyllä siinä, että sen annetaan muhia muutama tunti tai yön yli jääkaapissa eikä se, että kaadetaan vain maitoa tai kiisseliä hiutaleiden päälle ja syödään tommosta mössöä syötiin jo 40v sitten lapsena, kuppiin maitoa, kaurahiutaleita ja sokeria
Kyllä nämä molemmat versiot ovat tuorepuuroja, mitään ei kuumenneta.
Yök. Olen kokeillut. Miksi tuota voidaan edes kutsua puuroksi?