Voiko kuidunsaanti olla liian suurta, jos syö näkkileipää? Kuitua 27%
Voiko tulla jotain haittaa, jos leivästä saa liian suuren annoksen kuitua?
Kommentit (22)
Jotkut (minä) saavat jäätävän ummetuksen suuresta määrästä kuitua. Vettä pitää muistaa juoda paljon jos näkkileipää on listalla.
Vierailija kirjoitti:
Tätä käsiteltiin terveysohjaukseen perehtyneessä ryhmässä (ihan terveydenhuollossa) ja siellä vetäjä sanoi että runsaassa leivän syömisessä ongelmaksi tulee suolan runsas saanti. Kuidun puolesta kuitupitoista leipää tuleekin syödä runsaasti, mutta esim täysjyväpuuro ja -pasta on siitä hyviä että niitä voi syödä ilman lisättyä suolaa.
Suolapitoisuus tuossa näkkileivässä on matala, 0.9 grammaa
Ei voi, mutta syö näkkileipäsi pimeässä. Valokuitu ei ole ihmiselle terveellistä.
Monipuolinen syöminen on se mitä pitäisi ajatella, ei pelkästään näkkileipää, kuituja saa mm.
vihannekset, kasvikset ja juurekset.
hedelmät ja marjat.
pavut, linssit ja herneet.
pähkinät ja siemenet.
Viljojen kuidusta tulee vaan ummetusta
Vierailija kirjoitti:
Jotkut (minä) saavat jäätävän ummetuksen suuresta määrästä kuitua. Vettä pitää muistaa juoda paljon jos näkkileipää on listalla.
Mulla aukee röörit kun syön kuitua, eikös se ole juuri sen vaikutus.
Vierailija kirjoitti:
Jotkut (minä) saavat jäätävän ummetuksen suuresta määrästä kuitua. Vettä pitää muistaa juoda paljon jos näkkileipää on listalla.
Tai ihan vaan jättää ne kuidut vähemmälle.
Kuidun syöntimäärä kannatta mitoittaa niin, että ei tule ummetusta tai ribulia. Siitä voi päätellä kuidun määrän tarpeen. Nyt tuntuu monissa esim. leivissä olevan aika paljon lesettä tms. Täytyy ihan valita välillä vaaleampaa leipää jos paljon sitä syö.
Missä näkkileivässä on noin paljon kuitua?
Ei, jos syö järkeviä määriä. Kuitua pitäisi muutenkin saada huomattavasti enemmän, kuin mitä ihmiset yleensä saavat.
Vierailija kirjoitti:
Monipuolinen syöminen on se mitä pitäisi ajatella, ei pelkästään näkkileipää, kuituja saa mm.
vihannekset, kasvikset ja juurekset.
hedelmät ja marjat.
pavut, linssit ja herneet.
pähkinät ja siemenet.
Kaikkein eniten kuitua löytyy hapankorpusta!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Monipuolinen syöminen on se mitä pitäisi ajatella, ei pelkästään näkkileipää, kuituja saa mm.
vihannekset, kasvikset ja juurekset.
hedelmät ja marjat.
pavut, linssit ja herneet.
pähkinät ja siemenet.
Kaikkein eniten kuitua löytyy hapankorpusta!
Hapankorpussa on vain 22grammaa
Vierailija kirjoitti:
Jotkut (minä) saavat jäätävän ummetuksen suuresta määrästä kuitua. Vettä pitää muistaa juoda paljon jos näkkileipää on listalla.
Ja joillain (minä) käy juuri päin vastoin.
Liian kuidun saamisen huomaa, kun vatsa tulee kipeeksi. Joskus popsin pitkällä automatkalla kilon pussin porkkanoita naposteluevääksi ja muutama tunti myöhemmin vatsaan sattui parin tunnin ajan niin ettei kävelemään kyennyt.
Vierailija kirjoitti:
Liian kuidun saamisen huomaa, kun vatsa tulee kipeeksi. Joskus popsin pitkällä automatkalla kilon pussin porkkanoita naposteluevääksi ja muutama tunti myöhemmin vatsaan sattui parin tunnin ajan niin ettei kävelemään kyennyt.
Ei ollut kyse liiasta kuidusta, vaan liiasta porkkanasta.
Olen syönyt kaikki valokuidut jotka olen löytänyt. Anteeksi jos viivettä tai joskus tökkii yhteydet.
No nyt rupes tekemään mieli hapankorppua, kun joku sen mainitsi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Monipuolinen syöminen on se mitä pitäisi ajatella, ei pelkästään näkkileipää, kuituja saa mm.
vihannekset, kasvikset ja juurekset.
hedelmät ja marjat.
pavut, linssit ja herneet.
pähkinät ja siemenet.
Kaikkein eniten kuitua löytyy hapankorpusta!
🙄
Näennäisesti, koska siinä ei ole vettä. Ruisleivässä on yhtä paljon samassa kuiva-ainemäärässä , rukiin kuitumäärä on sama kummassakin
Tätä käsiteltiin terveysohjaukseen perehtyneessä ryhmässä (ihan terveydenhuollossa) ja siellä vetäjä sanoi että runsaassa leivän syömisessä ongelmaksi tulee suolan runsas saanti. Kuidun puolesta kuitupitoista leipää tuleekin syödä runsaasti, mutta esim täysjyväpuuro ja -pasta on siitä hyviä että niitä voi syödä ilman lisättyä suolaa.