Voinko syödä kanaa jossa viimeinen käyttöpäivä eilen?
Kommentit (21)
kana istuu kalenteri kourassa, voivoi nyt kuolen eikä mua voi syödä
no hyv' tavaton, syö ja pazkanna kuten edellinen sanoo
Tietysti voi, ei kukaan voi arvioida viimeistä käyttöpäivää niin tarkasti, etteikö sitä kanaa voisi syödä vielä ensi viikollakin.
Se kannattaa kypsentää ennen syömistä.
M
Kanasta tulee helposti ruokamyrkytys. Jos syöt aikaisin aamulla niin on vielä suhteellisen turvallista.
Vierailija kirjoitti:
No kokeile, tosin voi tulla helvetinmoinen ripuli ja joudut istumaan vessassa koko päivän ja ehkä yönkin
Ei se minua haittaa...
Kaasuun pakattu. Avaat ja haistat. Luultavasti ihan kunnossa.
Jos siinä on päivämäärä parasta ennen 2.3.2025 olisit voinut syödä sen vielä kello 23.59. heti kun kello on 00.01 se on mennyt täysin pilalle.
Vierailija kirjoitti:
Tietysti voi, ei kukaan voi arvioida viimeistä käyttöpäivää niin tarkasti, etteikö sitä kanaa voisi syödä vielä ensi viikollakin.
Jokainen normaali ihminen kyllä viimeisen käyttöpäivän katsoo tarkasti, eikä käytä sen jälkeen. Viimeinen käyttö päivä on ERI kuin parasta ennen, se tarkoittaa just sitä mitä siinä lukee.
Voit. Se ei vaikuta minuun mitenkään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tietysti voi, ei kukaan voi arvioida viimeistä käyttöpäivää niin tarkasti, etteikö sitä kanaa voisi syödä vielä ensi viikollakin.
Jokainen normaali ihminen kyllä viimeisen käyttöpäivän katsoo tarkasti, eikä käytä sen jälkeen. Viimeinen käyttö päivä on ERI kuin parasta ennen, se tarkoittaa just sitä mitä siinä lukee.
Kyllä niihin laitetaan parin päivän varmuuspäivitys, sanoi joku jossain lehdessä.
Pidä sille kauniit hautajaiset puutarhan perällä. Havukranssi ja kynttilä koristeeksi.
Et tietenkään voi. Luuletko, että siihen on sinun kiusaksesi laitettu viimeinen käyttöpäivä?
Tuollaisia jaetaan ruokajonossa. En ole itse käynyt, mutta minulle on joskus yritetty tarjota kaksi päivää vanhoja ruokia.
Surkeaa tämä nykyajan uusavuttomuus.
Raaka liha saa pari päivää jatkoa kypsennyksestä.
Käytännön esimerkki. Ostat viimeisen käyttöpäivän jauhelihan ja kypsennät sen samana päivänä. Jauheliha sai pari päivää jatkoa. Käyttöpäivä tarkoittaa viimeistä kypsennyspäivää.
T.köyhä
"parasta ennen" ei ole sama kuin "muuttuu tappævaksi kun kello ohittaa keskiyön".
Kanasta saa kaikkein helpoiten kaikesta lihasta ruokamyrkytyksen. Mutta jos kylmäketju ei ole katkennut, niin kun kypsennät sen kunnolla, vähän ylikin niin ei ole todennäköistä. Suomalainen elintarviketurvallisuus on ihan omaa luokkaansa. Oon usein syöny naudanmaksaa, joka on maannut viikon viimeisen käyttöpäivän jälkeen jääkaapissa ja siiten vasta kypsensin ja söin, enkä saanut myrkytystä. Kahdesti olen saanut ruokamyrkytyksen, toinen oli kanasta ja toinen kämppiksen viikon jääkaapissa makuuttamasta tonnikalasalaatista.
Lihat on yleensä pakattu suojakaasuun. Jos pakkaus pullistelee, on se pilaantumisen merkki.
Jos kyseessä on fileet, niin voit vähentää riskiä myös pesemällä fileet ennen kypsennystä. Jauhenlihan kanssa tämä ei tieten onnistu.
Vierailija kirjoitti:
Kanasta saa kaikkein helpoiten kaikesta lihasta ruokamyrkytyksen. Mutta jos kylmäketju ei ole katkennut, niin kun kypsennät sen kunnolla, vähän ylikin niin ei ole todennäköistä. Suomalainen elintarviketurvallisuus on ihan omaa luokkaansa. Oon usein syöny naudanmaksaa, joka on maannut viikon viimeisen käyttöpäivän jälkeen jääkaapissa ja siiten vasta kypsensin ja söin, enkä saanut myrkytystä. Kahdesti olen saanut ruokamyrkytyksen, toinen oli kanasta ja toinen kämppiksen viikon jääkaapissa makuuttamasta tonnikalasalaatista.
Lihat on yleensä pakattu suojakaasuun. Jos pakkaus pullistelee, on se pilaantumisen merkki.
Jos kyseessä on fileet, niin voit vähentää riskiä myös pesemällä fileet ennen kypsennystä. Jauhenlihan kanssa tämä ei tieten onnistu.
Voi jauhenlihankin pestä fairylla tiskiharjan kanssa, tai jos haluaa olla varma niin tiskikoneessa.
No kokeile, tosin voi tulla helvetinmoinen ripuli ja joudut istumaan vessassa koko päivän ja ehkä yönkin