Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä tehdä muussiksi keittyneestä riisistä?

Vierailija
26.01.2025 |

Jostain syystä yhden riisimerkin kanssa mulla käy aina sama juttu (vaikka kuinka ohjeen mukaan keitänkin); se menee muussiksi.

No nyt mulla on sitten tommonen iso riisimuussi kattilassa, ehdotuksia mitä siitä voisi jatkojalostaa (riisilisukkeeksi siitä ei ole) ettei tarvisi heittää sitä biojätteisiin?

Kommentit (28)

Vierailija
1/28 |
26.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee egg fried riceä!

Vierailija
2/28 |
26.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pasteijoita

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/28 |
26.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pasteijaa. Paista riisiä pannulla öljyn ja muiden lisukkeiden kanssa.

Vierailija
4/28 |
26.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tee egg fried riceä!

Edellisen kerran kun tän muussin sain aikaiseksi, yritin duunata siitä juurikin ko. fried ricen, ei onnistunut.. tuli vielä kauheempaa mössöä. 

ap

Vierailija
5/28 |
26.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pasteijoita

Hei tämä voisikin toimia!

Mietin et saisko tuosta riisistä duunattua jotain "kakkusia"? Vaikka uunipellille jotenkin muotoillen tms.. Kellään kokemusta?

ap

Vierailija
6/28 |
26.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Millä tavoin muussiksi? Siten että ne takertuvat toisiinsa että ne pystyy syömään puikoilla?

Tee vaikka onigirejä jos et osaa lisukkeena syödä kuin hankalasti muussa kuin lusikassa pysyvää irtoriisiä.

Mikä riisimerkki on kyseessä, voisin ostaa seuraavaksi sitä kun hermot menee tuon irtoriisin syömisyrityksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/28 |
26.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paikkaa sillä kivijalan halkeamia. Toimii.

Vierailija
8/28 |
26.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Arancini pallukat, jotka tehdään risotosta mutta jos maustaa jne voi tulla oikein hyvää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/28 |
26.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tee egg fried riceä!

Edellisen kerran kun tän muussin sain aikaiseksi, yritin duunata siitä juurikin ko. fried ricen, ei onnistunut.. tuli vielä kauheempaa mössöä. 

ap

Joo, siihen kuuluu olla irtonaista riisiä. Mutta ihan oma ruokalajinsa on sellainen kattilan pohjaan vähän käräytetty riisi jossa rapea pinta. Tee sitä. Hyvää sekin, en vaan muista nyt nimeä.

Vierailija
10/28 |
26.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leipätaikinaan sekoitat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/28 |
26.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tee egg fried riceä!

Edellisen kerran kun tän muussin sain aikaiseksi, yritin duunata siitä juurikin ko. fried ricen, ei onnistunut.. tuli vielä kauheempaa mössöä. 

ap

Joo, siihen kuuluu olla irtonaista riisiä. Mutta ihan oma ruokalajinsa on sellainen kattilan pohjaan vähän käräytetty riisi jossa rapea pinta. Tee sitä. Hyvää sekin, en vaan muista nyt nimeä.

Onneksi tekoäly tietää!

 

Ruokalaji, jossa riisi keitetään kattilassa niin, että se ruskistuu pohjalta, on tunnettu nimellä tahdig (persialainen ruoka). Tahdig tarkoittaa kirjaimellisesti "pohjan riisiä" ja se muodostaa herkullisen, rapean kuoren kattilan pohjalle. Tämä ruokalaji on erityisen suosittu Iranissa ja muiden Lähi-idän maiden keittiössä.

Tahdigin valmistuksessa käytetään yleensä basmati-riisiä, joka keitetään ensin osittain ja sitten paistetaan kattilan pohjalla voin, öljyn tai jogurtin kanssa, jotta saadaan aikaan rapea ja kullanruskea pohja. Lopputuloksena on täydellisesti kypsennetty riisi, jossa on rapea ja maukas kuori.

Vierailija
12/28 |
26.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tee egg fried riceä!

Edellisen kerran kun tän muussin sain aikaiseksi, yritin duunata siitä juurikin ko. fried ricen, ei onnistunut.. tuli vielä kauheempaa mössöä. 

ap

Joo, siihen kuuluu olla irtonaista riisiä. Mutta ihan oma ruokalajinsa on sellainen kattilan pohjaan vähän käräytetty riisi jossa rapea pinta. Tee sitä. Hyvää sekin, en vaan muista nyt nimeä.

Persialainen crispy rice tahdig on sellaista. Pohja on siis rapea ja käännetään ympäri 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/28 |
26.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Millä tavoin muussiksi? Siten että ne takertuvat toisiinsa että ne pystyy syömään puikoilla?

Tee vaikka onigirejä jos et osaa lisukkeena syödä kuin hankalasti muussa kuin lusikassa pysyvää irtoriisiä.

Mikä riisimerkki on kyseessä, voisin ostaa seuraavaksi sitä kun hermot menee tuon irtoriisin syömisyrityksiin.

Joo siis tulee ihan semmoinen kirkkaanvalkoinen todella sitkeä riisimössö. Tein kuten ohje sanoo, huljauttelin/pesin riisin ja keitin ohjeen mukaan. Aivan mössöä; kaikki vesi imeytyi riisiin eikä riisi jää lainkaan irtonaiseksi. En koe että voisi oikein puikoillakaan syödä, ei siis tule semmosta "ilmavaa riisimössöä", vaan todella vetistä ja tutisevaa.. (vaikea selittää, kääk). Ei siis ole myöskään sushiriisin oloista tämä löllerö.

Onhan tässä riisiä keitelty useampikymmen vuotta, eikä minkään muun merkin kanssa ole samaa dilemmaa mulla kuin tämän ko. Lidlin riisin (Golden sun pitkäjyväinen, punainen etiketti, jotain 0,90e/pkt). 

Vierailija
14/28 |
26.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tee egg fried riceä!

Edellisen kerran kun tän muussin sain aikaiseksi, yritin duunata siitä juurikin ko. fried ricen, ei onnistunut.. tuli vielä kauheempaa mössöä. 

ap

Joo, siihen kuuluu olla irtonaista riisiä. Mutta ihan oma ruokalajinsa on sellainen kattilan pohjaan vähän käräytetty riisi jossa rapea pinta. Tee sitä. Hyvää sekin, en vaan muista nyt nimeä.

No tätä ei pysty käräyttää koska tää on lötkömuussi missä yksikään riisinjyvä ei erota. Kyllä tällä tosiaan sais jotain kivijalan välejä tilkkailtua, kuten joku ehdotti.. :D Ja joo toi rapsakka riisi myös tuttu, (crispy rice).

 

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/28 |
26.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisäät joukkoon porkkanoita ja vettä  ja teet porkkana-riisikeiton. Soseutat kaiken lopuksi sauvasekoittimella.

Vierailija
16/28 |
26.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Millä tavoin muussiksi? Siten että ne takertuvat toisiinsa että ne pystyy syömään puikoilla?

Tee vaikka onigirejä jos et osaa lisukkeena syödä kuin hankalasti muussa kuin lusikassa pysyvää irtoriisiä.

Mikä riisimerkki on kyseessä, voisin ostaa seuraavaksi sitä kun hermot menee tuon irtoriisin syömisyrityksiin.

Joo siis tulee ihan semmoinen kirkkaanvalkoinen todella sitkeä riisimössö. Tein kuten ohje sanoo, huljauttelin/pesin riisin ja keitin ohjeen mukaan. Aivan mössöä; kaikki vesi imeytyi riisiin eikä riisi jää lainkaan irtonaiseksi. En koe että voisi oikein puikoillakaan syödä, ei siis tule semmosta "ilmavaa riisimössöä", vaan todella vetistä ja tutisevaa.. (vaikea selittää, kääk). Ei siis ole myöskään sushiriisin oloista tämä löllerö.

Onhan tässä riisiä keitelty useampikymmen vuotta, eikä minkään muun merkin kanssa ole samaa d

Mitä sen paketin kyljessä sanotaan keittämisajaksi, noudatitko sitä? Voi olla esikeitettyä. Normaali lidlin pitkäjyväinen on likaisenvihreässä pakkauksessa.

Vierailija
17/28 |
26.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lisäät joukkoon porkkanoita ja vettä  ja teet porkkana-riisikeiton. Soseutat kaiken lopuksi sauvasekoittimella.

Mulla ei ole kuin hieromasauva, käykö se?

Ap

Vierailija
18/28 |
26.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee riisivanukasta. Sekoitat siihen kermavaahtoa, vaniljakastiketta/vanukasta tms., sokeria ja vaniljaa. 

Vierailija
19/28 |
26.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap on trooli.

Vierailija
20/28 |
26.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ap on trooli.

Hauska trooli!

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kaksi kahdeksan