Haudutatteko ruokia pidempään kuin ohjeissa sanotaan?
Kommentit (15)
Just oli possu 12 tuntia uunissa. Alle 2kg. Oikein kosteaa nyhtöpossua tuli.
Ohjeiden kypsennysajat ovat usein liian lyhyitä. Vain leivonnassa ne pitävät paikkansa. Myös kotikaljan ja siman valmusohjeet antavat järjettömän lyhyitä aikoja, vuorokaudessa parissa ei saa aikaiseksi kuin hiivaista vettä.
No esim. medium liha on uunissa vähintään 6 tuntia, on tosi mehevää. Inhoan raakaa lihaa.
Haudutan täsmälleen sen verran mitä ohjeessa sanotaan. Haaveissa olisi ostaa atomikello.
Vierailija kirjoitti:
No esim. medium liha on uunissa vähintään 6 tuntia, on tosi mehevää. Inhoan raakaa lihaa.
Mikä liha on kuuden tunnin jälkeen medium?
Haufutan kypsäkdi (padat, kastikkeet ja laatikot) luki ohjeessa mitä tahsbsa.
Yleensä "takuumureissa" lihoissa pitää olla +2h enemmän haudutusaikaa kun ohjeessa sanotaan
Vierailija kirjoitti:
Haufutan kypsäkdi (padat, kastikkeet ja laatikot) luki ohjeessa mitä tahsbsa.
Yleensä "takuumureissa" lihoissa pitää olla +2h enemmän haudutusaikaa kun ohjeessa sanotaan
Takuumurea on Atrian brändinimi ja tarkoittaa että lihaa on riiputettu 4-6vko. Vähemmän riiputettua en suostu syömään.
Kaurapuuron valmistusohjeet on aina väärin paketin kyljessä. Puuroa ei tosiaan porisutella kattilassa kymmentä minuuttia. Se kiehautetaan minuutiksi tai pariksi, minkä jälkeen sen annetaan hautua kannen alla se kymmenen minuuttia. Teen siis täsmälleen päinvastoin kuin mitä ohjeissa sanotaan.
Vierailija kirjoitti:
Kaurapuuron valmistusohjeet on aina väärin paketin kyljessä. Puuroa ei tosiaan porisutella kattilassa kymmentä minuuttia. Se kiehautetaan minuutiksi tai pariksi, minkä jälkeen sen annetaan hautua kannen alla se kymmenen minuuttia. Teen siis täsmälleen päinvastoin kuin mitä ohjeissa sanotaan.
Ei kai kukaan tee kaurapuuroa kattilassa? Mikrossa se tehdään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No esim. medium liha on uunissa vähintään 6 tuntia, on tosi mehevää. Inhoan raakaa lihaa.
Mikä liha on kuuden tunnin jälkeen medium?
Sanottiinko tuossa että on medium? En kirjoittanut tuota, mutta minäkin annan lihan hautua pitkään. Raaka liha on kamalaa, ja ohjeen mukaan kypsytetty liha on mun mittapuun mukaan raakaa. Mun maun mukaan lihan pitää olla ylikypsää, jotta se olisi hyvää. Naudan liha saa olla niin kypsää, että helposti hajoaa säikeiksi, ja sianlihankin pitää lohkeilla lähes itsekseen ollakseen hyvää. Joulukinkku saa aina olla uunissa kunnes mittari on noussut lähes tappiin. Ravintolassa en tilaa lihaa, koska se on ylikypsä äkin mulle liian raakaa. Tai ei nyt voi sanoa raakaa, mutta sellaista kumista kuitenkin. Leikkeet ja joku lehtipihvi nyt menee, kun ne on niin ohuita, mutta muuten ei. Unkarissa olen kyllä syönyt todella hyvin haudutettuja liharuokia ravintolassa, mutta Suomessa en koskaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No esim. medium liha on uunissa vähintään 6 tuntia, on tosi mehevää. Inhoan raakaa lihaa.
Mikä liha on kuuden tunnin jälkeen medium?
Sanottiinko tuossa että on medium? En kirjoittanut tuota, mutta minäkin annan lihan hautua pitkään. Raaka liha on kamalaa, ja ohjeen mukaan kypsytetty liha on mun mittapuun mukaan raakaa. Mun maun mukaan lihan pitää olla ylikypsää, jotta se olisi hyvää. Naudan liha saa olla niin kypsää, että helposti hajoaa säikeiksi, ja sianlihankin pitää lohkeilla lähes itsekseen ollakseen hyvää. Joulukinkku saa aina olla uunissa kunnes mittari on noussut lähes tappiin. Ravintolassa en tilaa lihaa, koska se on ylikypsä äkin mulle liian raakaa. Tai ei nyt voi sanoa raakaa, mutta sellaista kumista kuitenkin. Leikkeet ja joku lehtipihvi nyt menee, kun ne on niin ohuita, mutta muuten ei. Unk
Eikun näköjään tosiaan sanottiin medium. Sori siitä. No pahaa ja inhottavaa se puoliraaka liha silti on, kutsutaan sitä millä nimellä tahansa.
Haudutun sen aikaa, että ruoka on kypsä. Ihan sama mitä ohjeessa lukee.
Riippuu ihan ruuasta.