Lue keskustelun säännöt.
Mistä johtuu, että voin juoda Valion luomumaitoa kuinka paljon tahansa,
01.04.2011 |
mutta tavallisesta maidosta menee maha sekaisin?
Kommentit (4)
Luomu maistuukin maidolta...samoin ihmettelen, kun lapsuuteni mehevät tomaatit ovat nykyään nimellä "luomu" ja hinta 6€/kg. Mitä tavallisille elintarvikkeille on tapahtumassa??
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
siis sitä ei ole homogenoitu. Pilkotut maitorasvat ovat niin pieniä, että jotenkin "käyttäytyvät huonosti" :) monien elimistössä.
ei ole homogenoitu.
Aika monet saa laktoosi-intoleranssin kaltaisia oireita homogenoiduista tuotteista. Tuossa prosessissa rasvat pilkotaan ihan pieneks. Samat ihmiset ei myös saa ulkomailla oireita maitotuotteista...
Oletko kokeillut tavallista täysmaitoa? Maidon rasva ikään kuin suojaa suolta hidastaen esimerkiksi laktoosin imeytymistä, joten jos pystyt syömään tavallista jäätelöä sinulle todennäköisesti sopii myös täysmaito ja luomumaito. Tarkkaa tieteellistä selitystä tälle ei ole taidettu löytää mutta tätä rasvateoriaa tarjottiin yliopistolla todennäköisenä syynä ilmiölle. Luomumaito soveltuu siis siksi, ettei rasvaa ole pilkottu pieniksi partikkeleiksi ja täysmaito/kerma korkeamman rasvapitoisuuden takia.
Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla mikäli epäilee laktoosi-intorelanssia tai sitä ei ole löytynyt mutta masu muuten vaan ei tykkää.