Ranskassa matkustaneita/asuneita/asuvia paikalla! Paras syömäsi ruoka siellä? Voi toki olla moniakin.
Kommentit (77)
Osterit, sellaiset isot lihavat. Langustiini eli keisarihummeri ja kampela. Lisäaineeton tuore patonki, juustot, voi ja jugurtit. Yleensäkin kauden tuotteet vihanneksista lähtien. Olen asunut monessa eri maassa ja Ranskalainen keittiö ja heidän asenne ruokaa kohtaan on ehdoton suosikkini.
Flammen kuchen. Nam. ja kaikki muut heidän leipomo- ja konditoria tuotteet.
Vierailija kirjoitti:
Ehdottomasti ankkaconfit ankanrasvassa paistetuilla perunoilla. Daube ja muut padat on hyviä, quichet myös. Ja vaikka ei saisi tykätä niin foie gras maistuu hillokkeen kanssa. Razor simpukat ok mutta ranskalaisia ostereita enemmän pidän skottilaisista.
"Pihviä" en syö Ranskassa koskaan koska he leikkaavat lihan väärin, pitkittäinsyin.
Ranskalaiset leivokset on hyviä!
Minä pidän Ranskassa pihveistä, vei hiukan totuttelua mutta kun kun pääsi makuun kiinni niin kyllä maistuu dijon sinapilla.
Käyn usein Ranskan Alpeilla ja pidän Savolaisista ruuista, Tartiflette, Fondue, Raclette, Croque-monsieur,
Crepes on hyviä ja niitä saa ruoka-aikojen ulkopuolella.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ehdottomasti ankkaconfit ankanrasvassa paistetuilla perunoilla. Daube ja muut padat on hyviä, quichet myös. Ja vaikka ei saisi tykätä niin foie gras maistuu hillokkeen kanssa. Razor simpukat ok mutta ranskalaisia ostereita enemmän pidän skottilaisista.
"Pihviä" en syö Ranskassa koskaan koska he leikkaavat lihan väärin, pitkittäinsyin.
Ranskalaiset leivokset on hyviä!
Minä pidän Ranskassa pihveistä, vei hiukan totuttelua mutta kun kun pääsi makuun kiinni niin kyllä maistuu dijon sinapilla.
Ranskalaiset elukat on tapettu vastamäkeen ja niissä on veto jäljellä.
Normandian suodattamaton siideri suoraan tilalta.
Mämmiä söin kun löytyi suomikaupasta.
Tartar-pihvi. Muunlaisista pihveistä en pidäkään, mutta suussa sulava sopivasti maustettu huoneenlämpöinen raaka pihvi on ihana.
No ei oikeastaan mikään ruoka. Tuore kala ja äyriäiset rannikolta voisi olla yksi sellainen.
No eipä ole paljon kehuttavaa. Tuore kala ja äyriäiset on hyviä.
Vierailija kirjoitti:
Flammen kuchen. Nam. ja kaikki muut heidän leipomo- ja konditoria tuotteet.
Flammkuchen saksaksi eli tarte flambee ranskaksi.
Salade Chevre chaud, lämmin vuohenjuustosalaatti, ja nizzansalaatti salade nicois ovat omat suosikit.
Vierailija kirjoitti:
Simpukat Normandian rannikolla.
Samoin
Ehdottomasti ankkaconfit ankanrasvassa paistetuilla perunoilla. Daube ja muut padat on hyviä, quichet myös. Ja vaikka ei saisi tykätä niin foie gras maistuu hillokkeen kanssa. Razor simpukat ok mutta ranskalaisia ostereita enemmän pidän skottilaisista.
"Pihviä" en syö Ranskassa koskaan koska he leikkaavat lihan väärin, pitkittäinsyin.
Ranskalaiset leivokset on hyviä!