Kumpaa kannattaa graavata merilohta vai kirjolohta
Kommentit (19)
Makuasia. Itse tykkään enemmän lohesta.
Vierailija kirjoitti:
Makuasia. Itse tykkään enemmän lohesta.
Miten ne eroavat? Mulle on tämä epäselvääerilainen koostumus?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Makuasia. Itse tykkään enemmän lohesta.
Miten ne eroavat? Mulle on tämä epäselvääerilainen koostumus?
Mullekin on.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Makuasia. Itse tykkään enemmän lohesta.
Miten ne eroavat? Mulle on tämä epäselvääerilainen koostumus?
Nehän on ihan eri kaloja, ja maistuu erilaisilta. En tiedä miten sitä makua kuvailisi, kirjolohi on terävämpi?
Kirjolohessa kiva mudan maku, varsinkin siinä saimaan tuoreessa: Lämmönnousun myötä veden humuspitoisuus pääsi nousemaan, mikä tarkoitti sitä, että joihinkin kaloihin tuli humuksen makua ja tuoksua. Mudasta tässä tapauksessa ei ole kyse, vaan geosmiini-nimisestä yhdisteestä, joka aiheuttaa kaloissa mutaa muistuttavaa makua ja hajua. tuota on ollut jo usean vuoden.
Eli tee se graavilohi norjan bulkista niin hyvä tulee, ei vakuumi fileestä vaan tiskistä tuore fileeksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Makuasia. Itse tykkään enemmän lohesta.
Miten ne eroavat? Mulle on tämä epäselvääerilainen koostumus?
Kirjolohi ei ole lohi, kirjolohi ei esiinny Euroopassa luonnossa. Kirjolohi oli sateenkaarirautu mutta Kekkonen päätti että on kirjolohi
Ostan savustettua kirjolohta torilta. Norjalainen lohi maistuu liikaa kalanmaksaöljyltä.
No eninnäkin kyse on kahdesta eri kalalajista, jotka eivät edes ole sukua toisilleen. Lohi (salmo salar) elää Atlantilla ja kirjolohi (oncorhynchus mykiss) taas on peräisin Tyyneltämereltä.
Lohi on normaali, kirjolohella on autistisia piirteitä.
Vierailija kirjoitti:
Kirjolohessa kiva mudan maku, varsinkin siinä saimaan tuoreessa: Lämmönnousun myötä veden humuspitoisuus pääsi nousemaan, mikä tarkoitti sitä, että joihinkin kaloihin tuli humuksen makua ja tuoksua. Mudasta tässä tapauksessa ei ole kyse, vaan geosmiini-nimisestä yhdisteestä, joka aiheuttaa kaloissa mutaa muistuttavaa makua ja hajua. tuota on ollut jo usean vuoden.
Eli tee se graavilohi norjan bulkista niin hyvä tulee, ei vakuumi fileestä vaan tiskistä tuore fileeksi.
Miten syöt mutaa vai aivan sellaisenaan? Minä en ole koskaan maistanut. En oikein pidä ihmisravintona. Kuuluuko mudansyönti päivittäiseen ruokavalioosi?
Kirjolohi on kamalaa moskaa. Norjanlohi kelvollista.
Norjalainen graavaukseen ja savustukseen, kirjolohi kylmäsavustukseen.
Ei väliä, kunhan on piikitetty täyteen antibioottia.
Tänään just söin joulubuffetissa graavilohta. En tiedä kumpaa oli, mutta hyvää oli.
En tekisi itse loisten takia. Jätän suosiolla ammattilaisille
Entä savustaa?