Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
Rypsiöljyuskovaisille tiedoksi
17.12.2024 |
https://tekniikanmaailma.fi/ruokaoljysta-ja-roskaruoasta-loytyva-omega-…
Siirtykää hyvälaatuiseen oliiviöljyyn.
Kommentit (5)
Silti sanotaan että elimistölle on välttämätöntä saada jotain rasvahappoja. Luonnollinen lähde tietysti parempi. Mutta on kala-allergioita, ettei se ole kaikille luonnollinen hyvä. Kalaöljy tykyttää osalla sydäntä, rytmihäiriöitä, joita ei tule rypsistä (jos ei kuumenna liikaa). Pähkinäallergiaa joillakin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oksaalihappoa voi tulla liikaa jos pähkinää ja siemeniä usein.
Varmaan harmillista ettei korjattu artikkeli tuekaan siemenöljy-salaliittoteoriaa.
Ap: Ylioppilaskirjoituksissa vastauksesi saisi arvosanan improbatur. Mitään tekstin sisältöä et ole omaksunut.
Alue: Aihe vapaa
Taisit lukea jutun ennen korjausta:
"Korjattu 17.12.2024 klo 15.46. Poistettu maininta siitä, että rypsiöljystä löytyisi runsaasti omega-6-rasvahappoja. Kyse oli maapähkinäöljystä."
Rypsiöljyssä omega-3 ja omega-6 ovat optimaalisessa suhteessa. Oliiviöljyssä ei ole kumpaakaan, joten se ei paranna eikä huononna niiden suhdetta. Ihminen tarvitsee sekä omega-3 että omega-6 ravinnosta, mutta suurin osa saa liikaa omega-6:a suhteessa omega-3:een. Omega-3 saa mm. kalasta ja pellavaöljystä.