Mikä on paras kakku joka maistuu lapsille ja aikuisille?
Pitäisi tehdä synttäreille kakku, joka olisi niin lasten kuin aikuistenkin mieleen. Eli ei mielellään mikään todella äklömakea, mutta toisaalta ei myöskään mikään mummon kuivakakku.
Kommentit (18)
Kinuskikakku vaniljakastikkeen kera
Porkkanakakku. Toimii aina. Kaikille.
Kakkuihin saa nykyisin hyvin tuotua hedelmäisiäkin makuja.
Jos tekee sokerikakkupohjan niin sokeria ei kannata jättää pois tai vähentää liikaa mutta täytteiden osalta taas voi helpommin. Kaikesta sen sokerin jättäminen pois ei oikein toimi, menee helposti pilalle koko kakku.
Mä leivoin vuosi sitten synttäreille tällaisen juustokakun, jossa idän suklainen brownie yhdistyy kermaiseen juustokakkuun https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000007933324.html Oli todella hyvää ja kaikki pitivät kovasti.
Vierailija kirjoitti:
Kinuskikakku vaniljakastikkeen kera
"ei ällömakeeta"
Mikään kakku ei ole sellainen, mikä automaattisesti maistuisi kaikille. Joku ei tykkää kermakakuista, joku ei marsipaanikuorrutteesta, kolmas inhoaa juustokakkuja ja tällä ei ole edes iän kanssa tekemistä.
Joku hedelmäinen tai marjainen kermakakku luulisi olevan useimman mieleen. Omassa lähipiirissä suklaakakut on sellaisia, mistä kaikki ei tykkää. Ei täytekakkuna eikä juustokakkuna.
Vierailija kirjoitti:
Mikään kakku ei ole sellainen, mikä automaattisesti maistuisi kaikille. Joku ei tykkää kermakakuista, joku ei marsipaanikuorrutteesta, kolmas inhoaa juustokakkuja ja tällä ei ole edes iän kanssa tekemistä.
Mutakakku on!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikään kakku ei ole sellainen, mikä automaattisesti maistuisi kaikille. Joku ei tykkää kermakakuista, joku ei marsipaanikuorrutteesta, kolmas inhoaa juustokakkuja ja tällä ei ole edes iän kanssa tekemistä.
Mutakakku on!
Ei ole, jos ei tykkää suklaasta tai on sille allerginen.
Parhaiten maistuvat ei-niin-makeat kerma- ja juustokakut. Teen paljon kakkuja juhliin. Oma suosikki kermakakuista ovat kaakaosokerikakkupohjaan tehty kakku, jossa täytteenä kerma-rahkasekoitusta ja marjoja. Myös lemon curd on hyvää eikä liian makeaa, sopii marjojen kanssa. Kermaan ei tarvitse sokeria juuri lainkaan. Kostutukseen voi käyttää maitoa, joka on maustettu vaniljalla.
Juustokakuista hyvä menekki on hyydykekakuilla. Mansikka ehkä sellainen perusvarma. Sekaan voi puristaa hieman sitruunaa tai limeä.
Sellaiset voipohjaiset kakut, voikreemit ja sokerimassat ovat trendikkäitä, mutta oman kokemukseni mukaan ne eivät oikeastaan maistu juhlavieraille. Toki niistä saa näyttävästi koristeltuja.
Tuorejuustokakut ovat kivoja ainakin. Kermakakuistakin saa muokattua rakkaitakin versioita eikä sokeriakaan aina tarvitse ihan niin paljon kuin ohjeissa on.