Mitä voi tehdä kanan jauhelihasta? laita nopeasti ehdotus. Nälkä.
Siinähän on vain 4% rasvaa, että tuskin siitä kastiketta saa tehtyä järkevästi verrattuna sikanautaan.
Perunat kiehuu jo, joten nopea vastaus olisi tarpeen.
Kommentit (26)
Kyllä siitä kastikettakin voi tehdä ihan samalla tavalla kuin muistakin jauhelihoista.
Kana jauheliha 400 g
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tl sokeria
4dl paseerattu tomaatti
3 rkl tomaattisose
(Halutessa 1-2dl kermaa/ruokakermaa)
Mausteet :
Suola, pippuri, vähän chiliä, paprikamaustetta
Tai
Currymauste, suola
Halutessa sekaan voi laittaa esim paprikaa, kikherneitä ym.
Namnam 🙂
Ainiin ja halutessa 2 rkl vehnäjauhoja hyvin sekoittaen kastikkeen sekaan..
Mä teen texmexiä kanajauhiksesta. Ruskista jauheliha, lisää suolaa, jauhelihamauste, valkosipulia ja yksi iso punasipuli. Anna niiden paistua vähän aikaa että pehmenevät. Lopuksi lisää pilkottuna yksi iso tomaatti pannuun ja lisää chilimaustetta. Lisää samalla 1dl vettä ja hieman lisää oliiviöljyä. Anna paistua ja hautua niin kauan kunnes tomaatit on sulaneet ja antaneet mehunsa. Tarjoile paistettujen perunoiden päällä, muussissa tai riisin kanssa.
Juuri tein kananjauhelihalla kaalipadan ja omalla reseptillä maissijauhoista kastike siihen. Kananjauheliha + keräkaali + kaalille sopiva kastike.
Ihmiset yleensä keittävät tai paistavat ruokansa. Jos ei onnistu, syö raakana.
Vierailija kirjoitti:
Mä teen texmexiä kanajauhiksesta. Ruskista jauheliha, lisää suolaa, jauhelihamauste, valkosipulia ja yksi iso punasipuli. Anna niiden paistua vähän aikaa että pehmenevät. Lopuksi lisää pilkottuna yksi iso tomaatti pannuun ja lisää chilimaustetta. Lisää samalla 1dl vettä ja hieman lisää oliiviöljyä. Anna paistua ja hautua niin kauan kunnes tomaatit on sulaneet ja antaneet mehunsa. Tarjoile paistettujen perunoiden päällä, muussissa tai riisin kanssa.
Voi olla hyvä, jos tekee pitkän kaavan kautta. Ehkä joskus voisinkin kokeilla. Tällä hetkellä noista aineista puuttuu jauhelihamauste (en käytä maustesekoituksia) valkosipuli (nyt ei ole) punasipuli (tavallista kyllä on) tomaatti (ei kuulu tähän satokauteen) chilimauste (no en juuri käytä, ehkä jostain nuudelipussista löytyisi pikkupussi) oliiviöljy (en käytä) ja jos nyt et sattunut lukemaan, niin perunat on jo kiehumassa, enkä todellakaan ala niitä saman tien paistamaan. Koitan myös päästä eroon riisistä ja korvaan sitä kotimaisilla ohrasuurimoilla, kun ne ovat ympäristöystävällisempiä.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä siitä kastikettakin voi tehdä ihan samalla tavalla kuin muistakin jauhelihoista.
Kokeilenpa sitä. Kohta jo ruskistettu.
Vierailija kirjoitti:
Juuri tein kananjauhelihalla kaalipadan ja omalla reseptillä maissijauhoista kastike siihen. Kananjauheliha + keräkaali + kaalille sopiva kastike.
+ voi laittaa sipulia, jotain kaalille/kanalle sopivaa maustetta. Käytin kastikkeessa mantelijuomaa ja kaalinlientä, mutta maissijauhokastikkeisiin voi laittaa kaikenlaisia nesteitä esim. kerma, maito, vesi, sekaan vaikka juustoja ( muihin ruokiin, ei kaaliruokiin juustoja kastikkeeseen).
> Maissitärkkelyksellä tehdyt kastikkeet on maukkaita, vaikka ei käyttäisi mitään mausteita. Yleensä vähän Lidl ruokakermaa sekaan niin hyvää tulee.
Vierailija kirjoitti:
Ihmiset yleensä keittävät tai paistavat ruokansa. Jos ei onnistu, syö raakana.
Kanaa tai yleensäkään siipikarjaa en syö raakana. Enkä muutakaan lihaa raakana, jos se ei ole kotimaista. No, ehkä en söisi karhua tai villisikaakaan, koska niissä tietääkseni trikiini ym. vaara on suurempi.
Jollakin palstahullulla on kyllä todella omituinen harrastus esittää uusavutonta idioottia ja kysellä tyhmiä kotitaloudesta lähes joka päivä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihmiset yleensä keittävät tai paistavat ruokansa. Jos ei onnistu, syö raakana.
Kanaa tai yleensäkään siipikarjaa en syö raakana. Enkä muutakaan lihaa raakana, jos se ei ole kotimaista. No, ehkä en söisi karhua tai villisikaakaan, koska niissä tietääkseni trikiini ym. vaara on suurempi.
Hölö, hölö! Että minäkin viitsin vastata jotakin näille! Mistä näitä oikein tulee!
Paista jauheliha pannulla ja paista samalla ne keittämäsi perunat. Mausta kunnolla.