Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Broilerin liha

Vierailija
09.11.2024 |

Uusien ravitsemussuositusten mukaan broilerin lihaakaan ei suositella ylenmäärin syötäväksi punaisen lihan sijaan, vaan punaisen lihan syöntiä tulisi ensisijaisesti korvata kalalla ja palkokasveilla.

Onko joku onnistunut löytämään selkokielistä lähdettä sille, miksi näin? Yritin etsiä, mutta keskittymiskyvyttömyys vaivaa. Jos broileria syö esim. joka toinen päivä, onko sillä haitallisia vaikutuksia terveydelle? Ja tarkoitan nyt käsittelemätöntä broileria, en prosessoitua. Vai perustuuko suositus puhtaasti ekologisiin ja eettisiin syihin?

Anyone?

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se olis toi ilmastonmuutoksen torjuminen

Vierailija
2/16 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se olis toi ilmastonmuutoksen torjuminen

Joo ymmärrän tän. Mut olen yrittänyt etsiä nimenomaan ravitsemussuosituksiin linkittyvää lähdettä tälle.

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Boilerin lihaa?

Vierailija
4/16 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lähinnä sitä, että onko broilerin runsas syönti oikeasti epäterveellistä? Jos syö prosessoimatonta broileria? 

Vierailija
5/16 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Avaan hiukan enemmän. Eli käytännön syistä syön aika paljon prosessoimatonta broileria. Olen allerginen kalalle, siis anafylaksiatasoisesti allerginen, eli sitä en voi syödä. Palkokasveista tulee myös vatsaoireita, siedän niitä vähän. Haluaisin kyllä käyttää niitä enemmän. Vöneriä vatsa sietää, ja se on mielestäni hyvää. Punaista lihaa en paljon syö, koska ilmasto- ja terveysvaikutukset. Lähinnä riistaa joskus.

Tiedän, että broilerintuotanto on ympäristölle kuormittavaa, eikä kovin eettistäkään. Mutta onko broilerin syönti todettu terveydellekin haitalliseksi? Mistä sitä proteiinia nyt vois sitte saada jatkossa?

Ap

Vierailija
6/16 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Broilerit on nykyään tuotettu tehokanaloissa, missä niille ei ole riittävästi liikkumatilaa ja ne on geenimanipuloitu tuottamaan isot rintalihakset, jotta saadaan sitä filettä. Kuka haluaa oikeasti syödä muuntogeenistä lihaa? Lisäksi kyseiset tipuparat ruokitaan niin että eivät sairastuisi (antibiootteja rehussa) ja samalla kehittyy antibiooteille vastustuskykyisiä bakteerikantojen, mitä voi saada kun syö broileria. Vieläkö haluat syödä broileria, joka päivä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Broilerit on nykyään tuotettu tehokanaloissa, missä niille ei ole riittävästi liikkumatilaa ja ne on geenimanipuloitu tuottamaan isot rintalihakset, jotta saadaan sitä filettä. Kuka haluaa oikeasti syödä muuntogeenistä lihaa? Lisäksi kyseiset tipuparat ruokitaan niin että eivät sairastuisi (antibiootteja rehussa) ja samalla kehittyy antibiooteille vastustuskykyisiä bakteerikantojen, mitä voi saada kun syö broileria. Vieläkö haluat syödä broileria, joka päivä?

No en todellakaan halua, enkä syö. Mutta mietin lähinnä korvaavia proteiinin lähteitä. Katso toi vastaukseni nro 5.

Vierailija
8/16 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tänne on näköjään täysin turha kirjoittaa  mitään järkevää tai kysyä mitään. Vastataan ihan muuhun, kuin mitä kysyy.

Kaikki mitä tänne on vastattu, on tiedossa. Kysyin, onko broileri todettu terveydelle haitalliseksi, kun joudun sitä käytännön syistä syömään. Ostan aina antibioottivapaata. Ymmärrän eettiset ja ekologiset haitat. Proteiinia jostain saatava kuitenkin.

Mutta joo, jatkan aiheen tutkimista ja korvaavia vaihtoehtoja itsekseni. Ehkä vauva-palsta ei tosiaan ole järkevin paikka kysyä ja pohtia tämmösiä.

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

No vähintään se kannattaa kypsyttää, muuten on salmonellan vaara. Höyhennys lienee myös paikallaan.

Vierailija
10/16 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Broilerit on nykyään tuotettu tehokanaloissa, missä niille ei ole riittävästi liikkumatilaa ja ne on geenimanipuloitu tuottamaan isot rintalihakset, jotta saadaan sitä filettä. Kuka haluaa oikeasti syödä muuntogeenistä lihaa? Lisäksi kyseiset tipuparat ruokitaan niin että eivät sairastuisi (antibiootteja rehussa) ja samalla kehittyy antibiooteille vastustuskykyisiä bakteerikantojen, mitä voi saada kun syö broileria. Vieläkö haluat syödä broileria, joka päivä?

No en todellakaan halua, enkä syö. Mutta mietin lähinnä korvaavia proteiinin lähteitä. Katso toi vastaukseni nro 5.

Ät biff från oxar som är uppvuxna med att äta gräs.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se olis toi ilmastonmuutoksen torjuminen

 

 

Ilmastonmuutos ei tuhoa tulevaisuutta vaan se valtava rahastus mitä tehdään ilmastonmuutoksen nimissä... valtava köyhtyminen ajaa ihmiset asumaan kaduilla ja yhteiskunnat romahtavat ja huumeet valtavat kadut... myös Suomessa... ja samalla pieni rikas rahastava eliittiryhmä maailmalla rikastuu päivittäin muiden rahoilla... toivottavasti etenkin nuoret ymmärtävät tämän ja kapina rahastavaa EU ja muuta eliittiä vastaan alkaa täälläkin...

Vierailija
12/16 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Broilerit on nykyään tuotettu tehokanaloissa, missä niille ei ole riittävästi liikkumatilaa ja ne on geenimanipuloitu tuottamaan isot rintalihakset, jotta saadaan sitä filettä. Kuka haluaa oikeasti syödä muuntogeenistä lihaa? Lisäksi kyseiset tipuparat ruokitaan niin että eivät sairastuisi (antibiootteja rehussa) ja samalla kehittyy antibiooteille vastustuskykyisiä bakteerikantojen, mitä voi saada kun syö broileria. Vieläkö haluat syödä broileria, joka päivä?

No en todellakaan halua, enkä syö. Mutta mietin lähinnä korvaavia proteiinin lähteitä. Katso toi vastaukseni nro 5.

Ät biff från oxar som är uppvuxna med att äta gräs.

Mutta jos syö paljon punaista lihaa, on riski saada suolistosyöpä suurempi kuin niillä, jotka eivät syö sitä runsaasti. Tämä on todettu lukuisissa tieteellisissä tutkimuksissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Broilerit on nykyään tuotettu tehokanaloissa, missä niille ei ole riittävästi liikkumatilaa ja ne on geenimanipuloitu tuottamaan isot rintalihakset, jotta saadaan sitä filettä. Kuka haluaa oikeasti syödä muuntogeenistä lihaa? Lisäksi kyseiset tipuparat ruokitaan niin että eivät sairastuisi (antibiootteja rehussa) ja samalla kehittyy antibiooteille vastustuskykyisiä bakteerikantojen, mitä voi saada kun syö broileria. Vieläkö haluat syödä broileria, joka päivä?

Suomessa broilerinkasvatuksessa ei juurikaan käytetä antibiootteja, ks. vaikka https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/04/10/suomalaisessa-ja-ulkomaisessa-…;

Broileri on jalostettu tuottamaan isot rintalihakset, mutta se on eri asia kuin geenimanipulointi. Näyttäisikö jonkin lähteen, joka osoittaa, että geenimanipulointiakin on harjoitettu?

Muuten broilerituotannoissa on kyllä kaikenlaista ongelmaa.

Vierailija
14/16 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Avaan hiukan enemmän. Eli käytännön syistä syön aika paljon prosessoimatonta broileria. Olen allerginen kalalle, siis anafylaksiatasoisesti allerginen, eli sitä en voi syödä. Palkokasveista tulee myös vatsaoireita, siedän niitä vähän. Haluaisin kyllä käyttää niitä enemmän. Vöneriä vatsa sietää, ja se on mielestäni hyvää. Punaista lihaa en paljon syö, koska ilmasto- ja terveysvaikutukset. Lähinnä riistaa joskus.

Tiedän, että broilerintuotanto on ympäristölle kuormittavaa, eikä kovin eettistäkään. Mutta onko broilerin syönti todettu terveydellekin haitalliseksi? Mistä sitä proteiinia nyt vois sitte saada jatkossa?

Ap

Prosessoimatonta broileria? Eli haukkaat kypsentämättömästä ja kynimättömästä linnusta hampailla paloja?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Broilerit on nykyään tuotettu tehokanaloissa, missä niille ei ole riittävästi liikkumatilaa ja ne on geenimanipuloitu tuottamaan isot rintalihakset, jotta saadaan sitä filettä. Kuka haluaa oikeasti syödä muuntogeenistä lihaa? Lisäksi kyseiset tipuparat ruokitaan niin että eivät sairastuisi (antibiootteja rehussa) ja samalla kehittyy antibiooteille vastustuskykyisiä bakteerikantojen, mitä voi saada kun syö broileria. Vieläkö haluat syödä broileria, joka päivä?

Suomessa broilerinkasvatuksessa ei juurikaan käytetä antibiootteja, ks. vaikka https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/04/10/suomalaisessa-ja-ulkomaisessa-…;

Broileri on jalostettu tuottamaan isot rintalihakset, mutta se on eri asia kuin geenimanipulointi. Näyttäisikö jonkin lähteen, joka osoittaa, että geenimanipulointiakin on harjoitettu?

Muuten broilerituotannoissa on kyllä kaikenla

Ei taida olla oikein termit hallussa tuolla tyypillä. Jalostaminen ei tosiaan ole geenimuuntelua.

Vierailija
16/16 |
09.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Broilerit on nykyään tuotettu tehokanaloissa, missä niille ei ole riittävästi liikkumatilaa ja ne on geenimanipuloitu tuottamaan isot rintalihakset, jotta saadaan sitä filettä. Kuka haluaa oikeasti syödä muuntogeenistä lihaa? Lisäksi kyseiset tipuparat ruokitaan niin että eivät sairastuisi (antibiootteja rehussa) ja samalla kehittyy antibiooteille vastustuskykyisiä bakteerikantojen, mitä voi saada kun syö broileria. Vieläkö haluat syödä broileria, joka päivä?

Suomessa broilerinkasvatuksessa ei juurikaan käytetä antibiootteja, ks. vaikka https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/04/10/suomalaisessa-ja-ulkomaisessa-…;

Broileri on jalostettu tuottamaan isot rintalihakset, mutta se on eri asia kuin geenimanipulointi. Näyttäisikö jonkin lähteen, joka osoittaa, että geenimanipulointiakin on harjoitettu?

Muuten broilerituotannoissa on kyllä kaikenla

Jalostushan on nimenomaa geenimanipulointia. Vai ihanko luonnollisesti ajattelet meillä 400 koirarotua ihan luonnonvalinnan ansiosta? Ei, kyllä ihaminen on alkanut jalostuksessa manipuloimaan noita laajan geenipoolin omaavan eläimen geenejä haluamikseen.

Aivan samalla tavalla kuin meidän vihannekset ovat pitkäaikaisen geenimanipuloinnin tulosta. Suurin osa on lähtöisin yhdestä laajan geenipooliin omaavasta, sinapinsukuisesta kasvista jota ihminen alkoi risteyttämällä manipuloimaan.