Uudet ravitsemussuositukset perustuvat ilmastohumppaan, ei ruoan terveellisyyteen
Suomen uudet rvitsemussuositukset perustuvat pääosin pohjoismaisiin ravitsemussuosituksiin. Ne taas ottavat olennaisena asiana huomioon ilmastoasiat, joiden osalta on päätetty että lihansyönti on pahasta (riippumatta mikä sen lihan todellinen vaikutus on, onko se läheltä vai tuotu toiselta mantereelta).
Näin ollen ravitsemussuositusten lihansyöntivähennysvatimukset (=suositukset) perustuvat puhtaasti ilmastoagendaan, ei siihen millainen ruokavalio olisi ihmiselle terveellinen.
Ikävintä asiassa on, että kun ne on julkaistu niistä tulee virallinen totuus eikä kukaan kaivele näitä perusteita enää esiin, vaan kuvitellaan että on tehty jotain aitoa ravitsemustiedettä.
Lihavalmisteita kannattaa syödä kohtuudella, punainen liha on erinomainen ravinnon ja energianlähde ja ne jotka asioista tietävät, syövät tuoretta hyvälaatuista punaista lihaa päivittäin ja välttävät prosessoitu ruokaa j hiilareita.
Kommentit (11)
Jos ihmiset kerta polveutuu apinoista niin eikös suurinosa apinoistakin syö lihaa hedelmien lisäksi, moni ei tiedä sitä mutta ne syö myös hyönteisiä ja lihaa
Mun mielestä tää vege/liha tappelu on ihan naurettava.
Syökää puhtaasti. Jos syötte lihaa niin syökää kunnon lihaa ja maustakaa se itse ja tehkää, ostakaa laadukasta lihaa. Kaikkein parashan se on vielä jos tietää mistä se liha tulee ja minkälaisista olosuhteista
Jos sytte vegeä, tehkää ite, älkää ostako niitä valmishuttuja
Ei sen pitäs olla vaikeeta
Ei ne nyt sentään ihan puhtaasti ilmastohumppaan perustu mutta olen kyllä samasta asiasta huolissani. Että tämänlainen toiminta nakertaa luottamusta. Mieluummin sitä käyttää noita vanhoja suosituksia, saattaa kannattaa ottaa ne talteen ennen kuin katoavat historian hämärään.
Suosituksilla voidaan perustella ravintoköyhä ruoka laitoskeittiöissä.
Kyse on puhtaasti rahasta ja toki myös ideologiasta.
Joskus aloitukset perustuvat suorastaan tietämättömyyteen, tyhmyyteen ja mutu -tuntemuksiin terveellisyydestä. Kyllä noiden ravitsemussuositusten takana on paljon tutkimustietoa. Ravinnosta tiedetään nykyään paljon ja se että jos joku ruoka maistuu hyvältä, se ei todellakaan tarkoita sitä että ruoka on terveellistä keholle,
Ilmastoagendankin kannalta pieleen vain menee roudata eksoottisia "ilmastohyvisruokia" toiselta puolelta maailmaa lentokoneilla ja laivoilla sen sijaan, että hyödynneittäisiin kotimaisia vaihtoehtoja. Mitä lihaan tulee, niin lähimetsästä tai järvestä itse haettua kalaa tai lihaa luonnollisempaa ruokaa ei ole olemassakaan. Se on kokonaan eri asia sitten, jos joku ei hyväksy kalastusta tai metsästystä, mutta ilmaston kanssa sillä asialla ei ole mitään tekemistä.
Alunperin eläinten rehuja sitten pitäisi suosia syömisessä kun sitten kovempi kate?
Vierailija kirjoitti:
Suosituksilla voidaan perustella ravintoköyhä ruoka laitoskeittiöissä.
Kyse on puhtaasti rahasta ja toki myös ideologiasta.
Totta. Mua ihan suututtaa, kun vanhuksille syötetään rasvatonta, proteiinitonta ruokaa. Jotain ihmeen kasvissosekeittoa tai kasvismakaronilaatikkoa. Vanhusten olisi hyvä saada ravinteikasta ruokaa. Mutta laitoksessa sitä ei ole tarjolla.
🇺🇦🇮🇱
Tyhmiä ihmisiä manipuloidaan näillä suosituksilla. Kuten sekin ettei voita ja munia saanut syödä. Ja ohjattiin rasvattomiin tuotteisiin hölmöläisiä jotta rasvattomalla muovilla saavutetaan maksimaaliset voitot.
Kun vaan halutaan paskaa kaupata niin ohjataan ihmisä ostamaan sitä paskaa ihan kaikilla muka huuhaa tutkimuksilla.
Kyllä nämä ravintosuositukset perustuvat tutkittuun tietoon ja terveydenhuollossa ollaan ihan tosissaan ja aiheesta huolissaan lisääntyneistä suolistosyövistä ja myös 2 tyypin diabeteksestä joita molempia on alkanut esiintyä myös nuorilla ihmisillä ja joiden syntyyn vaikuttavat myös ruokailutottumuksemme.
Niin ja ilmastohumpparahat meneekin oikeasti tälläiseen humppaan;
Eikö edes siihen ilmaston pelastamiseen. Hyvä hyvä
Mm Patrik Borg on sanonut, että suositusten mukainen määrä proteiinia on liian vähän ja jos ihmiset söisi sitä reilummin, heidän olisi paljon helpompaa hallita painoa.