Miksi vegaanista "suklaata" saa kutsua suklaaksi?
Niin, miksi?
Ärsyttää, kun menin ostamaan vahingossa Ritter Sportin vegaanista "suklaata".
Kommentit (8)
No, jos se on tehty kaakaosta, eikä kaakaota ole korvattu esimerkiksi soijalla, niin onhan se silloin suklaata
Suklaa itsessään on vegaanista (tehty kaakaopavuista ja sokerista. Miksi sitä ei saisi kutsua sellaiseksi?
Sekoitatko suklaan, maitosuklaan ja tummansuklaan? Onhan (moni) tummasuklaa ollut jo pitkään vegaanista ilman erillistä mainintaa asiasta. Noissa Rittereissä vielä lukee kääreessä tieto "vegaaninen", niin ei sitä silloin vahingossa voi ostaa.
"Vegaaninen" suklaa on alkuperäistä ja oikeaa suklaata. Se toinen "suklaa" on maitosuklaata ja ihan eri tuote. Sitä ei saisi kutsua suklaaksi, kun se on maitosuklaata.
Siksi että myös valkosuklaa on olemassa vaikka se on vähemmän sulkaa kuin vegaaniset. Tummasuklaa puolestaan on ollut aina vegaaninen, mutta uudet säädökset määräävät ilmoittamaan sen kaikissa tuotteissa jotka eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia.
Ei kaikki suklaa ole maitosuklaata.
Tumma- ja taloussuklaa ovat vegaanisia, maitosuklaa on variantti jossa on lisättyä maitoa ja valkosuklaa ei ole ollenkaan suklaata.
Miksi tummaa suklaata saa kutsua suklaaksi? Ihan epistä.