Miten induktioliedellä paistetaan?
Anteeksi tyhmä kysymys mutta jos induktiolieden asteikko on 1-9 ja en ole aiemmin käyttänyt induktioliettä niin jos aluksi valitsen numeron 9 niin että pannu lämpenee niin mitä sen jälkeen, siis jatkuuko paistaminen lieden tasolla ehkä 6 tai 7?
Kommentit (12)
Minä teen niin, että aloitan 9:llä ja kun kiehuminen ja paistuminen on alkanut kunnolla vähennän yleensä kutoseen.Keittoa ,puuroa ja riisiä sitten 2-4 .
Vierailija kirjoitti:
Minä teen niin, että aloitan 9:llä ja kun kiehuminen ja paistuminen on alkanut kunnolla vähennän yleensä kutoseen.Keittoa ,puuroa ja riisiä sitten 2-4 .
Mä teen ihan samoin
Muistathan myös, että tyhjää pannua ei saa jättää liedelle eikä liedellä saa säilyttää mitään, se voi rikkoutua.
En kuumenna tyhjää pannua koskaan ysillä. Pinnoitetun pannun pinta voi vaurioitua liian nopeasta kuumennuksesta ja hiiliteräspannu voi käyristyä. Kuumennan pannun kuutosella tai seiskalla, lisään öljyn ja kun pannu on kuuma, lisään paistettavat ruuat. Olen nähnyt ihmisten laittavan ruokia suoraan kylmään pannuun, mutta silloin öljy imeytyy ruokaan ja siitä tulee lötköä. Paiston aikana säädän lämpöä tarvittaessa, mutta yleensä se pysyy kuutosessa.
Riippuu liedestä. Tekemällä oppii.
En paista ysillä. Valurautapannunkin lämmitän nykyään aina kasilla ja annan sen lämmetä reilusti ennenkuin alan paistaman pihvejä. Pienennän tuostakin paistamisen edetessä, jos on jotain paksumpaa paistettavaa, tuo kasikin ruskistaa äkkiä ja saa varoa polttamasta. Makkaran voin laittaa paistumaan jopa kutosella. Kalan, kananmunan ja letut paistan seiskalla. Nuo on kaikki kokemuksen kautta hyväksi todettuja tehoja omalla hellalla.
Pinnoitetun pannun kanssa pitää olla varovainen, sitä ei saa kuumentaa tyhjänä ja ei täysillä tehoilla muutenkaan.
"Pinnoitetun pannun kanssa pitää olla varovainen, sitä ei saa kuumentaa tyhjänä ja ei täysillä tehoilla muutenkaan."
Milläs se pannu esitäytetään kun alat paistaa jauhelihaa. Vai jauhelihaköntti kylmälle pannulle ja sitten alat sitä keittää siinä.
Laita voiköntsä pannulle ja virrat päälle. Kyllä sinä sitten äänestä kuulet kun on aika laittaa paistettava pannulle, lämpeni se pannu millä tahansa.
Vierailija kirjoitti:
"Pinnoitetun pannun kanssa pitää olla varovainen, sitä ei saa kuumentaa tyhjänä ja ei täysillä tehoilla muutenkaan."
Milläs se pannu esitäytetään kun alat paistaa jauhelihaa. Vai jauhelihaköntti kylmälle pannulle ja sitten alat sitä keittää siinä.
Täytyykö tämä ihan oikeasti opettaa?
Pannulle laitetaan voita tai öljyä. Kun voi alkaa vähän vaihtaa väriään, on pannu sopivan kuuma, ja siihen lisätään paistettavat sapuskat, kuitenkin vähän kerrassaan että tapahtuma jatkuu paistamisena eikä mene keittämiseksi.
Tämä toimii niin tefloni- kuin valurautapannulle.
Yleensä on 7. Riippuu mitä tekee.