Maailman paras ja helpoin resepti, tämän osaa joka av-mamma!
Suosittelen. Meillä tehdään tänään taas tätä. Kohta lähtee uuniin:
-kilo perunasuikaleita
-kourallinen hakattua sipulia
-500 g nakkeja pieneksi silputtuna
-3 dl kermaa
-kaksi kourallista pakasteherneitä
-kaksi liivatelehteä
-kourallinen pakastepinaattia
-pari kunnon puristusta ketsuppipullosta
-teelusikka suolaa
-ruokalusikallinen soijakastiketta
-kourallinen juustoraastetta
Kaikki ainekset sekaisin ja uunivuokaan, paistetaan tunti 200 asteessa!
Kommentit (106)
laakerinlehteä? vaikka kyllä sekin oudolta kuulostaa..
Tosin liivate/laakerilehden jättäisin pois.
Millähän herneet voisi korvata, mies kun on niille tosi allerginen?
YÖk. murennatko ne sinne vai liotatko veteen??
Ja meillä ei tod. syödä mitään kurmee-ruokaa, joten en nyrpistele sen vuoksi.
mistä liivate on tehty? Ottakaa selvää niin ei varmaan tee enää mieli!
Ei ole tapana yleensä yökötellä toisten ruuille, mutta nyt kyllä tekis mieli...
kuumassa?
kuulostaa oudolta, muuten varmaan ihan hyvää mutta kamalasti suolaa..
1 pss peruna-sipulisekoitusta
1 prk tonnikalaa öljyssä
1 prk ruokakermaa
mustapippuria, sitruunanmehua ja ripaus suolaa
-1pss peruna-sipuli sekotus 1kg
-2pkt pekonia (pieni saksilla ja paista)
-paketti nakkia (paloina)
-2prk kermaa
-mausteita (esim mustapippuri ja grillimauste)
200 astetta tunti uunissa
Mitä sille tapahtuu uunissa/ kuumassa?
Sehän muutenkin liuotetaan lämpimään nesteeseen, jonka jälkeen se hyytyy VASTA jäähdyttyään!!!??!
Ruoka kuitenkin syödään kuumana/lämpimänä, joten en ylipäätään ymmärrä, mitä se liivate siinä ruuassa tekee, eihän se ole muuta kuin nestemäisenä eikä mitenkään hyytyneenä!?
Ja seuraavan päivän jämiä en suuhuni kyllä laittais, jos laittaisin tuoreenakaan. Ei kuulosta liivatesotkut hyvältä=/
Mulla on kouluajoista jäänyt joku "kiusaus" -fobia. En pysty noita perunasuikaleita käyttämään mihinkään ruokaan. JOten mulle kuulostaa tosi järkyltä (toi liivatejuttu on sitten vielä iahan oma lukunsa ja ällötyksensä)
Minulla ei ollut liivatetta niin laitoin perunajauhoa ja ihan hyvin se toimi. Tuli kyllä maukasta! Tätä tehdään toistekin!
kuin yök :( Kuulostaa karmealta. Ja ne liivatelehdet - ei mitään järkeä. Kysehän ei ole hyydytettävästä tuotteesta... On tainnut jäädä jotain oleellista köksäntunnilla väliin.
Kunnolla pestyt uudet perunat kiehuu suolavedessä, kananmunat kiehuu viereisessä kattilassa. Pikasalaatin väänsin ja lisäksi voita ja tilliä. Nam.
Osaatteko tehda mitaan ruokaa ilman kermaa ja juustoa? Sydanlaakarini saisi slaagin naista resepteista.
näin meillä
2 prk tonnikalaa (itse käytän joko sitruunapippuritonnikalaa tai persiljatonnikalaa)
pussi perunasipulisekoitusta
1 paprika
2 prk ruokakermaa, toinen tavallinen toinen 3 juuston ruokakerma
nams!
ja sotkuruokia, joita tehdään kun on tulenpalava kiire, ruuanlaittaja on pökerryttävässä flunssassa ja perheelle on tehtävä jotakin kuitenkin tai ruuanlaittaja ei osaa laittaa ruokaa. Tai sitten ne on lohturuokaa.
Sen liivatelehden on pakko tarkoittaa laakerinlehteä, ei liivatetta voi laittaa tuollaiseen ruokaa. Eikä ole mitään syytäkään!
mitä helvettiä LIIVATELEHDET siellä tekee?
Sori nyt vaan mutta tuo kuulostaa aivan edellispäivänä syödyn ruuan oksennukselta.