Ymmärräthän, että sokeroimaton ei aina tarkoita sokeritonta?
Esim. St. Dalfour -hilloja mainostetaan sokeroimattomina, mutta niissä on sokeria jopa enemmän kuin tavallisissa sokeroiduissa hilloissa.
Kommentit (40)
Eikä sokerointi ole aina makeuttamista.
.... Juu ... Sitä se sana niinku tarkoittaa.
Maustamaton on kyllä usein aika mauton.
Pitää katsoa, paljonko sokeria kys.tuotteessa on/100gr. Lisätty sokeri pahinta.
Onhan hedelmissä ja marjoissa sokeria jo itsessään, pitäisi kait olla ei lisättyä sokeria?
Kuinka yllättävää, että marjat ja hedelmät sisältävät luonnostaan sokeria.
Joo näitä yritetään kyllä kiertää ja hämätä kaikenlaisilla ilmaisuilla. Saa olla tarkkana onko "sokeroimaton", "sokeriton", "luontaisia sokereita", "makeuttamaton" vai sokerin tilalla makeutusaineita, vai mitä. Ja jos on näitä kaikkea ilman, niin mitä sinne sitten tilalle on tungettu ja mikä loppujen lopuksi sitten olisi se terveellisin tai epäterveellisin versio näistä.
"St. Dalfour -hillot valmistetaan tuoreista käsinpoimituista marjoista ja hedelmistä perinteisen ranskalaisen reseptin mukaan. St. Dalfour -hilloihin ei lisätä valkoista sokeria, vaan ne makeutetaan hedelmämehutiivisteellä, joka korostaa hedelmien omaa makua. Ne eivät kuitenkaan ole sokerittomia. St. Dalfour -hillot eivät sisällä säilöntä- tai väriaineita."
Ainakin vadelmahillossa oli taatelimehutiivistettä. Taateleitahan ihan yleisesti käytetään sokerin korvikkeena, ja kaupoissa myydään "karkkitaateleita":
Vierailija kirjoitti:
Onhan hedelmissä ja marjoissa sokeria jo itsessään, pitäisi kait olla ei lisättyä sokeria?
Sitähän sokeroimaton tarkoittaa, että ei ole lisätty sokeria. Sokeritonta se ei tosiaan tarkoita.
Vierailija kirjoitti:
Onhan hedelmissä ja marjoissa sokeria jo itsessään, pitäisi kait olla ei lisättyä sokeria?
Ei lisättyä sokeria on kanssa sellainen huh huh, eli ei ole lisätty lisää sokeria tuotteeseen, jossa on jo valmiiksi aivan hemmetisti sokeria.
Ja sitten kun tarpeeksi tyhmä, eli köyhä ja usein lihava, sortuu tähän ansaa ja osaa näitä ja lihoo entisestää ja sitten veronmaksajat maksavat niäden tyhmyyydestä hoitojen muodossa.
Mutta siis kiitos tästä aloituksesta ap:lle. Mä olen joskus näitä hilloja katsellut kaupassa, kun saa niitä pikkupurkkeja. Näitähän voisikin ostaa sellaiseen tarpeeseen, jolloin haluaa vähän makeutusta asiaan x, mutta ei halua syödä valkoista sokeria.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onhan hedelmissä ja marjoissa sokeria jo itsessään, pitäisi kait olla ei lisättyä sokeria?
Ei lisättyä sokeria on kanssa sellainen huh huh, eli ei ole lisätty lisää sokeria tuotteeseen, jossa on jo valmiiksi aivan hemmetisti sokeria.
Ja sitten kun tarpeeksi tyhmä, eli köyhä ja usein lihava, sortuu tähän ansaa ja osaa näitä ja lihoo entisestää ja sitten veronmaksajat maksavat niäden tyhmyyydestä hoitojen muodossa.
Mikä huh huh se muka on? Jos tuotteeseen ei ole lisätty sokeria, niin silloin sitä ei ole lisätty. Mulle ainakin ihan olennainen tieto, välttelen mielellään lisättyä sokeria.
Saattaa olla myös karvas tai karvainen.
Tiesittekö että kahvissa on luontaisia sokereja?
Jos haluat ettei hillo ole makeaa, laita leivän päälle punaviiniä hyytelöitynä.
Ei niin. Sokeroimaton tarkoittaa karvaista.
Jokaiselle fetissille on aina oma kysyntänsä.
Taas jotkut vhh-hullut ortoreksiapsykoosissa. HUOH!
Vierailija kirjoitti:
Eikä sokerointi ole aina makeuttamista.
Silti tulee kovin makeeta...
Ja hajusteeton ei ole hajuton.